R. Antwerp F.C.

2 - 1

Woe. 19/11/1997 20:00 u.

K.R.C. Genk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 2.000
 
Scheidsrechter: Michel Piraux

Lijnrechters: Michel Goethals - Luc Victor
 
Na R Antwerp FC - KRC Genk

Eerste thuiszege voor R Antwerp FC dit seizoen is binnen: Americo speelt reddende engel

DEURNE - R Antwerp FC heeft haar eerste thuisoverwinning beet. Tegenstander KRC Genk verloor vroegtijdig Delbroek met twee gele kaarten. De thuisploeg maakte van de verwarring gebruik om de score te openen langs Paulo Americo. Het gejuich verstomde toen Oulare vlak daarop gelijkstelde. Kort na de herneming speelde Paulo Americo opnieuw voor reddende engel. Dit terwijl Darko Pivaljevic door een nieuwe gele kaart de volgende speeldag alweer geschorst is. Ook Rudi Taeymans zal er zaterdag op Sclessin niet bij zijn. Hij kreeg eveneens twee gele kaarten onder de neus geduwd, wat uiteraard selectieproblemen met zich meebrengt voor de volgende speeldag.

De studieronde duurde gisteren vrij lang in het Bosuilstadion. Bij R Antwerp FC speelde Darko Pivaljevic opnieuw in de spits waardoor Sandro Da Silva uit de selectie viel. Dragan Glogovac nam de plaats in van de geschorste Dragan Siljanoski. Acosta werd als starter verkozen boven Zoran Campara. Genk kwam aan de aftrap met de aangekondigde mankracht, uitgezonderd de zieke Bukalski. Roodwit zocht, maar vond niet onmiddellijk de juiste combinaties. De Limburgers keken de kat uit de boom. Weinig te beleven dus. Zeker geen spektakel om de toeschouwers te verwarmen. Pas een kleine tien minuten voor de rust kwam er animo. Delbroek had voor een overtreding al eerder geel gekregen en tikte nu Antonio Acosta voluit op de hiel.

Scheidsrechter Piraux tastte in zijn zak en zag op zijn boekje al het Genkse nummer 5 staan. Rood dus en de bezoekers met een man minder. Trainer Anthuenis herschikte zijn tiental. Aanvaller NSumbu ruimde plaats voor middenvelder Hendrickx. De Great Old maakte van de numerieke meerderheid gebruik om de score te openen. Rudi Taeymans leverde een half schot/halve voorzet af. Brockhauser weerde met de vuisten af in de voeten van Paulo Americo die de kans niet liet liggen (1-0). De thuissupporters waren nog aan het juichen toen Genk een corner mocht nemen die door Oulare met het hoofd staalhard in het doel werd verlengd.

Na de herneming trokken de Sinjoren onmiddellijk ten aanval. Met succes, want de mee opgerukte Igor Nikolovski trof de paal. In de rebound viel het leer alweer voor de voet van Paulo Americo en het stond 2-1. Minder goed nieuws voor R Antwerp FC was dat de bleke Pivaljevic halverwege de tweede helft een gele kaart kreeg. Hij moet daardoor zaterdag de uitwedstrijd bij R Standard CL missen. Dat maakte George Kessler zo boos dat hij de ServiŽr naar de kant haalde ten voordele van Bimbo Fatokun. Topschutter Strupar kopte een van de weinige Limburgse kansen naast. Vlak nadien moest ook Rudi Taeymans na zijn tweede gele kaart vroegtijdig de kleedkamers opzoeken. Met tien tegen tien kon de wedstrijd opnieuw alle kanten uit.

De bal ging van kamp tot kamp, maar meer dan halve kansen deden er zich niet voor. Het slotoffensief van de Limburgers leverde niets meer op. Het was integendeel de thuisploeg die door de verkregen ruimte nog enkele gevaarlijke counters kon opzetten. Doelman Brockhauser liet zich evenwel niet meer verrassen. Hij hield de 2-1 eindscore op het bord. Voor de Limburgers een vierde seizoensnederlaag, voor R Antwerp FC eindelijk de eerste thuisoverwinning die niet onmiddellijk zijn weerklank zal vinden in het klassement, maar het vertrouwen toch alleszins zal opkrikken (J.C. - GvA - 20/11/1997).

(bron: de pers - 20/11/1997)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Aleksander Klak
13 Ivan Ilic
3 Igor Nikolovski
5 Rudi Taeymans - 75'
15 Dragan Glogovac
22 Antonio Acosta
16 Zbigniew Wyciszkiewicz
6 William Verbeeck
8 Manu Godfroid (K) - 72'
18 Paulo Americo - 38' - 48'
9 Darko Pivaljevic - 53'
 
75' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
10 Bimbo Fatokun (in)
78' 13 Ivan Ilic (uit)/
7 Zoran Campara (in)
87' 18 Paulo Americo (uit)/
11 Argent Beciri (in)
K.R.C. Genk
1 Istvan Brockhauser
2 Jacky Peeters (K)
3 DaniŽl Kimoni - 78'
4 Davy Oyen
5 Wilfried Delbroek - 33'
6 Marc Vangronsveld
7 Thordur Gudjonsson
8 Philippe Clement
9 Souleymane Oulare - 40'
10 Ngoy NSumbu
11 Branko Strupar
 
36' 10 Ngoy NSumbu (uit)/
12 Marc Hendrickx (in)
77' 8 Philippe Clement (uit)/
15 Salif Keita (in)