K.F.C. Antonia

0 - 5

Zat. 26/07/2008 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: BethaniŽnlei

Toeschouwers: 1056
 
Scheidsrechter: Bart Jennart

Lijnrechters: Leo Maes - Raymond Coppin
 
Antoniadoelman voorkomt afstraffing voor de pauze
Eigen bericht - RAFC.TV slaagde erin om Dimitri Davidovic voor het eerst sedert het begin van de oefencampgne voor de camera te halen. Ondanks de gemakkelijke zege bij K Antonia FC geen euforie bij de Antwerpcoach, wel een bedachtzame analyse van de waarde van zijn sportieve personeel. Zonder de namen van de weak links te noemen, blijft de selectieheer hopen op bijkomende kwaliteit in de aanvallende en defensieve sector. Was het in dat opzicht veelbetekenend dat de jonge Burundese tester Hachim Bigirimana, net als Milan Stavric en Dimitri Jakovlevski nauwelijks een kwartier tussen de lijnen liepen? Roodwit dwong voor de rust een karrevracht doelkansen af. Voldoende om een korfje vol te laden. Gelukkig was er opportunistische Darko Lukanovic om er ook een van te verzilveren. Na de pauze liep de score geleidelijk op tot de afwerking net over het uur alweer stokte.

Roodwit begon dus met het stilaan vertrouwde duo aanvallers. Predrag Ristovic moest welgeteld een keer een behoorlijk sublieme reflex uit de mouwen schudden, maar dat was al op een zuchtje van het rustsignaal. Bart De Corte werd op de vertrouwde rechtsachterstek door de eerste tien minuten gesleurd om vervolgens op linksachter en in de tweede speelhelft ook nog centraal in de defensie te belanden. De jonge belofte liet zich op geen foutje betrappen. Dat liep alvast veel lekkerder dan zijn interview achteraf bij RAFC.TV. Centraal in de defensie Ransford Addo en Ray Fršnkel. Het experiment met Hachim Bigirimana was niet echt een voltreffer. In de middensector deelde SebastiŠn Setti de lakens uit. Slobodan Slovic, Francesco Carratta en Bas Vervaeke liepen in de voetsporen van de alweer luid bejubelde nieuweling. Kevin Baert, Darko Pivaljevic en Matthias Trenson kregen een rustdagje van hun coach, terwijl Stavros Glouftsis helende is van zijn voetblessure. Spencer Verbiest keek aandachtig toe van in de publieke zone. Eerste gevaar kwam van Francesco Carratta die al in de eerste minuut de buitenkant van de linkerpaal streelde. Bij de volgende kans was het meteen goed raak. Bart De Corte recupereerde.

Via tussenstations Ray Fršnkel en Slobodan Slovic ging het vlot naar de rechterflank. Bas Vervaeke zette voor. Uitvallend aan de tweede paal schoot Darko Lukanovic zijn team op voorsprong. De groenroden hadden daar maar weinig van terug. Roodwit domineerde en creŽerde kansen bij de vleet. Ransford Addo kopte een corner van Bas Vervaeke vol op de dwarsbalk. Darko Lukanovic knalde in de vlucht juist naast. En de spits tilde vervolgens een fraaie opwipper over het doel van Kempenaers. Netjes halverwege de eerste periode riep de scheidsrechter de beide teams naar de zijlijn voor een door het reglement voorgeschreven drankpauze. Hoewel nog verre van zijn beste conditie haalde Francesco Carratta de thuisdoelman plat met een lage schuiver. En de manier waarop Darko Lukanovic even later de bal van bijna op de doellijn nog over het houtwerk kon tillen, werd op onbegrip onthaald. Mooiste doelpoging viel waarschijnlijk voor de linker van Manu Kenmogne die zijn fraaie halve omhaal naast zag vliegen. De kopbal van Donckers leek op weg naar doel, maar Predrag Ristovic liet zich niet verrassen. Bas Vervaeke ging nog eenmaal aan de haal met de tegenstand, maar Francesco Carratta knalde de assist onbesuisd naast.

Twee wijzingen in de achterste vier na de kampwissel. De doelman en een centrale verdediger. Vincent Van Trier overleefde moeiteloos de hele tweede helft. Voor stagiair Hachim Bigirimana was het (door toedoen van een blessure?) vlug over. De roodwitte aanvalstrom roffelde nu doorlopend. Op een kwartier tijd liepen de XI van Davidovic bijna moeiteloos weg. Darko Lukanovic startte de race tegen de tijd. Hij recupereerde een boksbal van de invallersdoelman en zette de netten een tweede keer bol. Emmerik De Vriese was de schutter nog maar pas komen vervangen of Manu Kenmogne buffelde een voorzet van Sebastian Setti ongenadig op halve hoogte binnen (0-3). Bart De Corte kreeg de bal aangespeeld van een (wat tegenvallende) Francesco Carratta, stak door een bos van voetballerslijven de hele vijandelijke helft over en ging in de zestien over een gestrekt been. Manu Kenmogne stuurde de thuisdoelman de verkeerde kant op en knalde de logische elfmeter links binnen. Pas met zijn derde van de avond mooi in twee keer en op kracht binnen met de linkspoot, leek de spits voldaan. Halverwege de tweede periode kwam Bas Vervaeke ei zo na bij zijn eerste roodwitte doelpunt. Het schot uit de draai klom echter over de goal.

Ondertussen waren ook David Geeroms en Marco Gbarssin komen invallen. Coach Davidovic bracht met Philippe Fostier, Milan Stavric en Dimitri Jakovlevski bovendien nog nieuw volk. De scoremachine viel helemaal stil. Philippe Fostier kwam er nog dicht bij met een verrassend vluchtschot met de rechter! Dimitri Jakovlevski zette nog enkele keren mooi aan, maar vond niet meer de gepaste afwerker. Het korfje vol is er helaas opnieuw niet van gekomen, al was dat voornamelijk de verdienste van Antoniadoelman Kempenaers die voor de pauze een afstraffing wist te voorkomen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/07/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
3 Ray Fršnkel
11 Bart De Corte
6 SebastiŠn Setti
10 Francesco Carratta
12 Slobodan Slovic
19 Bas Vervaeke
18 Manu Kenmogne - 56' - 62' (P) - 65'
8 Darko Lukanovic - 4' - 48'
 
46' 1 Predrag Ristovic (uit)/
21 Vincent Van Trier (in)
46' 16 Ransford Addo (uit)/
4 Hachim Bigirimana (T.) (in)
54' 8 Darko Lukanovic (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
56' 4 Hachim Bigirimana (uit)/
17 David Geeroms (in)
64' 10 Francesco Carratta (uit)/
10 Marco Gbarssin (in)
72' 6 SebastiŠn Setti (uit)/
15 Philippe Fostier (in)
72' 12 Slobodan Slovic (uit)/
14 Milan Stavric (in)
77' 19 Bas Vervaeke (uit)/
17 Dimitri Jakovlevski (T.) (in)
K.F.C. Antonia
1 Dave Kempenaers
21 Jan Bosmans
20 Maarten Smeulders
14 Stephan Wilmssen
8 Kevin Spiessens - 78'
7 De Ridder
19 Ben Bellekens
11 Steve Mattheusen
6 Bart Joosen
15 Thomas Dankcers
10 Jan De Hartogh