R. Antwerp F.C.

4 - 0

Zat. 29/11/2008 20:00 u.

U.R. Namur

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5546
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Rik Cooleman - Michaël Bouvy
 
Roodwit vergruist de tegenstand na de kampwissel
Eigen bericht - Zelfs na herhaaldelijk bekijken van de wedstrijdbeelden, bleef het een onduidelijke zaak wie het belangrijke eerste doelpunt scoorde. Vast stond dat Ransford Addo de bal vanaf het cornerpunt van Zarko Jelicic niet geraakt heeft, maar deed de hoogopverende Manu Kenmogne dat aan de eerste paal wel? RAFC.TV bracht de betrokkenen samen in een confrontatie met de wedstrijdbeelden. Uiteindelijk waren zowel Zarko Jelicic als Ransford Addo het er over eens dat de clubtopschutter de goal achter zijn naam krijgt. Ook al was de rol van de beide andere acteurs niet te onderschatten. De drie uitblinkers daarmee vermeld. Tel er Predrag Ristovic met een reuzesave in de moeilijke eerste helft en Marco Gbarssin in de balrecuperatie gedurende de volle 90' bij.

Wie alvast geen aanspraak kan maken is linksachter Matthias Trenson. Hij werd het slachtoffer van kaartenlast op het spekgladde speelveld in Oostende. Coach Dimitri Davidovic riep prompt Roel van Hemert uit ziekteverlof en posteerde de verdediger op de linkerback. Bart De Corte schoof zo opnieuw door naar de dug out. Ondanks het uitschuivertje in Oostende behield de technische staf voor het overige het vertrouwen in de selectie. Sinterklaas leverde al vlug de aftrap in bij bezoeker UR Namur die onverwacht fel aan de partij begon. Eerste gevaar was een vallende vrijschop van Cvetkovic frontaal op doel. De vuisten van Predrag Ristovic devieerden over de balk. Spencer Verbiest stuurde opnieuw over de achterlijn, even later gevolgd door alweer een trap vanop het cornerpunt. Pas vijf minuten ver en het thuispubliek was de verwarring nabij. Ook defensief hielden de bezoekers ondanks de dreiging van Darko Pivaljevic behoorlijk knap stand. 't Was zeer de vraag wie baas was in de balrecuperatie, al ging er werkkracht en precisie uit van Marco Gbarssin. Ook nu liep Sebastian Setti er een beetje doelloos bij.

Eerste roodwitte gevaar kwam van bij het vlaggetje waarvandaan Zarko Jelicic op de vuisten van doelman Lahaye richtte. De tweede poging die de linkspoot vanop de rechterflank gegund werd, zullen ze zich bij UR Namur nog lang heugen. Een trap op hoogte, gedevieerd (?) aan de eerste paal, stuiterend halverwege het doel en zo net achter de verste paal tegen het net aanspringend. Een forse uppercut voor de bezoekers die heel wat tongen in beroering bracht en nog lang stof voor discussie zal opleveren. Er zijn natuurlijk de beelden van RAFC.TV en de getuigenverklaringen van de betrokkenen, maar helemaal overtuigd is wellicht enkel schutter Manu Kenmogne die zijn naam in de tabellen ziet oplichten. De bezoekers bleven zweren bij hun feilloze buitenspelval en kortaangebonden veldspel. Benayen kreeg slag op slinger een puike kopbalkans, maar de Namenaar stuurde over het doel van Predrag Ristovic, inmiddels met een (Servisch) koosnaampje getooid. Bas Vervaeke werd niet alleen felbelaagd door de tegenstand. Tot drie maal toe werd de flankspeler-rechtsback (lichtzinnig) door scheidsrechter Boucaut teruggefloten met gele kaart bovenop. De derde vrijschop in de reeks van Cvetkovic leverde het grootste gevaar op. Soumare kopte aan de tweede paal naast.

Roodwit zat ondertussen wel beter in het samenspel, maar heel veel gevaar leverde dat niet op voor de Naamse kooi. Wel was er die botsende ingever van Manu Kenmogne waarvoor Lahaye zich fors moest strekken om Darko Pivaljevic van succes te houden. Gevaarlijk standje aan de overkant voor Predrag Ristovic die de bal alweer met de vuisten moest bewerken. De rebound van Van Aerschot was een eenvoudig klusje voor de Antwerpdoelman. Elke roodwitte aanval in de diepte werd tot frustratie van het publiek afgevlagd. Volgde over en weer nog een aantal hoekschoppen en een hele fraaie kans voor de bezoekers. Benayen spurtte Spencer Verbiest in de vernieling, maar de reddende vuisten van Predrag Ristovic weerden in laatste instantie af op de dwarsbalk. Volgde een scrimmage voor doel die Bas Vervaeke tenslotte via zijn doelman wist te ontwarren. Begrijpelijk dat de vlot Nederlands pratende Naamse coach de gelijkmaker voor zijn jongens opeiste!

Bezoeker UR Namur begon al even gedreven aan de tweede periode. Kansje voor Soumare naast. Vrijschop voor Klee achter het doel. Bij de eerste echte tegenprik stond de veilige voorsprong meteen op het bord. De Naamse tegenstand werd door Spencer Verbiest, Zarko Jelicic en Slobodan Slovic opgerold. Marco Gbarssin stak behoorlijk gevaarlijk voor waar twee Naamse centrale verdedigers en hun doelman met mekaar en de bal in de clinch gingen voor een onwaarschijnlijke own-goal van Regnier. Zarko Jelicic aarzelde net te lang om te armen de lucht in te gooien om de goal bijgeteld te krijgen. Sekonden later mocht Darko Pivaljevic een collectieve aanval afronden. De krul van de spits was net iets te breed uitgemeten. Uit een samenspel met de bezoekende doelman kwam Seb. Setti vrij voor goal, maar de middenvelder lepelde over het lege doel. UR Namur was nu helemaal van slag, maar kroop gelukkig niet massaal achter de bal. Een gedurfde tactiek die niet beloond werd. Manu Kenmogne stond plots helemaal vrij in de zestien, maar de spits had enkel zijn linker ter beschikking die lang niet zo efficiënt afwerkt als het stilaan legendarische hoofd.

UR Namur ging stilaan toch een beetje naar zijn weinig fraaie strafstats handelen. Voor Roel van Hemert ging het licht even uit, maar de linksback kon na enig oplapwerk toch verder. URN zat ondertussen aan twee keer geel en incasseerde vervolgens een rode prent bovenop. Nog geen kwartier op het terrein of Sias mocht alweer vertrekken. Het handspel (?) of was het truitje trek in het duel met Darko Pivaljevic werd op de stip beslecht. Darko Pivaljevic zelf staalhard op de linkerbinnenkant en in de herneming Lahaye omver. Dat was echter niet naar de zin van lijn- en scheidsrechter die conform het reglement het doelpunt afkeurden. De Naamse doelman Lahaye mocht achteraf verklaren dat hij de bal beroerde, er hielp geen lievemoederen aan. In al zijn kwaadheid werd Darko Pivaljevic terecht met geel bedacht. De spits had nagenoeg onmiddellijk zijn wraak bijna beet. Twee man voorbij en over de doelman liften en vervolgens in de zestien nog een tweede keer toetsen. Helaas naast. 'One Super Darko' amper uitgestorven of Slobodan Slovic vervolgde het doelpuntenfestival. De assist kwam net als in het Albertparkstadion ook nu van Darko Pivaljevic. Drie minuten later ging URN helemaal kopje onder.

Manu Kenmogne stuurde Emmerik De Vriese op avontuur in de gevaarlijke zone. Naamse tackle van Blagus te laat of daar was Manu Kenmogne al onderweg voor zijn aanloop naar de stip. Opnieuw naar de linkerbenedenhoek en dit keer wel raak. De prijsschutter komt daarmee bij de top van de reekstopschutters aansluiting vinden. Wat volgde was nog een rondje freewheelen naar het einde toe. Invallers Emmerik De Vriese en Darko Lukanovic pasten zich wonderwel in, maar goals vielen er niet meer. Eigenaardig genoeg twee tevreden trainers tijdens de persbabbel, al diende bezoekend coach Jacobs zich vooral tevreden stellen met wat zijn jongens in de opbouw presteerden. Voor de beide doelen was de inbreng van beduidend mindere kwaliteit, al moet gezegd dat de twee roodwitte flankverdedigers geen gemakkelijke avond te behappen kregen. Roel van Hemert was niet te beroerd dat ook (informeel) te bevestigen. Voor de camera's leverden ondertussen Manu Kenmogne, Zarko Jelicic en Ransford Addo dus slag om de eerste goal.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/11/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
19 Bas Vervaeke - 21'
16 Ransford Addo
14 Spencer Verbiest
2 Roel van Hemert
12 Slobodan Slovic - 79'
6 Sebastián Setti
33 Marco Gbarssin
52 Zarko Jelicic
18 Manu Kenmogne - 14' - 83' (P)
9 Darko Pivaljevic - 76'
 
80' 52 Zarko Jelicic (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
81' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
U.R. Namur
1 Damien Lahaye
5 Dragan Blagus
6 Jérôme Regnier - 52' (O)
23 Sébastien Van Aerschot
17 Young Klee
20 Nemanja Cvetkovic
8 Gabor Bukran
16 Steve Verelst
11 Sofiene El Khadri
14 Abdoulaye Soumane - 33'
10 Rachid Benayen
 
59' 17 Young Klee (uit)/
12 Thomas Nelis (in) - 63'
62' 14 Abdoulaye Soumane (uit)/
18 Simon Sias (in) - 75'
78' 10 Rachid Benayen (uit)/
7 Claude Mobitang Eboa (in)