R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zon. 03/05/2009 15:00 u.

K.V.K. Tienen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.211
 
Scheidsrechter: Christophe Delacour

Lijnrechters: Davy Buelen - Kristof Meers
 
Merci Ratko, merci!!
Eigen bericht - Antwerpenaars in roodwitte loondienst? Het zijn er meer dan gedacht! Vandaag zaten er vijf in de selectie, stonden er liefst vier 'Sinjoren' aan de aftrap van wie drie kwekelingen van de club. Ratko Svilar had na het veroveren van de kwalificatie in Deinze, inderdaad geopteerd om een aantal van zijn (basis)spelers extra zondagsrust te bezorgen. Samen met Bart De Corte en skipper Kevin Baert werd de voor velen (voorlopig) nog onbekende Geoffry Hairemans voor de leeuwen gegooid om een zegebelust KVK Tienen een pad in de korf te zetten. Ook bij de bezoekers nogal wat blessures en dus hoopten ze op een half mirakel om de Bosuil zonder kleerscheuren en met het verhoopte kwalificatieticket te kunnen verlaten. Manu Kenmogne werd gehuldigd als ‘man van het seizoen’, Matthias Trenson als linksachter van de Exqi League en de U17s als kampioenen in hun reeks. Ivo Pauwels en de vrienden van bvba Publiek leverden al vlug de aftrap in bij R Antwerp FC en dan kon de sportieve strijd beginnen...

't Was al vlug duidelijk dat de Bosuil een competitief elftal had gebaard. Adamo Coulibaly leek wel door een vlieg gestoken zo vlug snelde hij de heilige grond over om helaas wel weer op de doelman te besluiten. Eerste kans gemist en dus was het aan de bezoekers om wat terug te doen. Hoewel hun organisatie nogal log oogde, benutte Belme de voorbereiding af rechterflank Nelis om een heel eind voorbij het doel van Vincent Van Trier te mikken. Vervolgens was het tien minuten aftasten. KVK maakte de tijd zoek met vertragingsmaneuvers op de eigen helft, terwijl zeventienjarige debutant Geoffry Hairemans ondertussen steeds vaster voet aan grond kreeg. Die andere kwekeling Kevin Baert schopte met een gemeten doorsteek opnieuw leven in de partij. Darko Lukanovic kon er evenwel niet van profiteren, de hoek een beetje te eng geworden. Hoewel ook aan zijn maidenmatch bezig, voelde doelman Vincent Van Trier zich zo lekker dat hij zo maar een inworp vanaf de zijlijn voor zijn rekening nam. KVK-doelman Schuermans moest tot aan het randje van zijn zestien komen om ex-ploegmaat Darko Lukanovic het doorspelen te beletten. Twee zotste minuten met drie doelpogingen van Darko Lukanovic en twee corners van Emmerik De Vriese werden besloten met een uitzwaaierend schot van Kevin Baert. Niet veel later vervolgde roodwit met alweer een hoekschop en kopbal naast van Roel van Hemert.

Lefgozer Geoffry Hairemans bestreek ondertussen bijna alle kanten van het terrein en verle(n)gde waar nodig de actie met het lef van een ervaren kracht. KVK zat ondertussen wat gevangen in het eigen tactisch concept, tikte over en weer in de breedte en haalde zo de snelheid uit de eigen acties. Het gebrek aan diepgang zou ze wel eens zuur kunnen opbreken. Antwerpdoelman Vincent Van Trier en de versgevormde roodwitte achterhoede kwamen zodoende maar mondjesmaat in beeld. Keren met de 0-0 beginscore was dus eerder gevleid voor de ambitieuze bezoeker.

KVK kwam een stuk agressiever terug. De roodwitte defensie had enige moeite om de bezoekers van een doelpunt te houden. Eerst was er de borst van Zarko Jelicic om de kogel van Nelis af te houden, vervolgens moest ook doelman Vincent Van Trier lijf en leden in de stijd gooien om de blauwwitte spits het scoren te beletten. Adamo Coulibaly zag op zijn beurt de kans schoon om een afvallende kopbal op, maar ook over het doel van Schuermans te richten. Sebastián Setti haalde alweer iets schoons uit zijn voetbalschoenen: de vallende trap streelde de balk en het dak van het doel. KVK-er Da Silva liep in de weg voor ploegmaat Nelis zodat het, aangestuurd door Kevin Baert, opnieuw Darko Lukanovic was die voor gevaar kon zorgen. Bas Vervaeke kwam slechts enkele centimetertjes te kort om een gemeten voorzet van skipper Baert te benutten. Even later kwam die verdiende treffer er toch. Balverlies in de middenzone en Sebastián Setti joeg spits Darko Lukanovic aan. Doelman Schuermans leek het gevaar te bezweren, maar KVK-verdediger Triantafillidis joeg de bal ongelukkig in het eigen doel. De Bosuil ontplofte en bezorgde Geoffry Hairemans in een moeite door een onvergetelijke eerste applausvervanging. Ivan Vukomanovic kwam de jonge middenvelder vervangen waardoor Roel van Hemert doorschoof naar zijn vertrouwde rechtsbackstek, Bas Vervaeke op zijn beurt de middenzone kwam versterken.

Linksachter(!) Zarko Jelicic (te?) hevig in de clinch met doelman Schuermans en het doelpunt van Bas Vervaeke werd nogal goedkoop weggefloten door scheidsrechter Delacour. Niet veel later mikte de flankspeler vol op de rechterpaal. Darko Lukanovic zag zijn kopbal op de dwarsbalk stranden. Aan de overkant mikte de ingevallen Thijs naar de wolken. In de slotfaze leken de Suikerjongens alsnog aan de gelijksteller te komen. Vandecauter op het voorhoofd van Thijs, op het voorhoofd van Bogaerts. Antwerpdoelman Vincent Van Trier haalde de bal vanonder het hout en redde zo zijn welverdiende clean sheet. Het parcours van roodwit werd met een minutenlange "Merci Ratko, merci!" gevierd. De hulde aan Ratko Svilar betreft in een moeite ook het geduldige werk in de achtergrond van de jeugdopleiding van de club. Wees maar zeker, het jeugdige talent staat te drummen bij het leven.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/05/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
19 Bas Vervaeke
26 Bart De Corte
2 Roel van Hemert
52 Zarko Jelicic
23 Geoffry Hairemans
7 Kevin Baert
6 Sebastián Setti - 84'
22 Emmerik De Vriese
8 Darko Lukanovic
10 Adamo Coulibaly
 
65' 23 Geoffry Hairemans (uit)/
5 Ivan Vukomanovic (in)
K.V.K. Tienen
1 Ronny Schuermans
23 Jonas Bogaerts
6 Bart Vanhees
3 David Triantafillidis - 64' (O) - 81'
2 Sven Vandeput
14 Glenn Neven
5 David Vandecauter
7 Matthieu Belme
24 Davy Peeters
9 Thomas Nelis
13 Mike Da Silva
 
72' 2 Sven Vandeput (uit)/
10 Yve Thys (in)
83' 9 Thomas Nelis (uit)/
16 Hannes Meeus (in)