K.F.C. Antonia

1 - 2

Zon. 25/07/2010 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: René Gijselsstadion

Toeschouwers: 750
 
Scheidsrechter: Dave Van Duppen

Lijnrechters: Willy Balemans - Frans Gordts
 
Moedig KFC houdt Great Old bijna in bedwang

Eigen bericht - Een wedstrijd met een langjaarlijkse traditie sleept al vlug zo van die eigenaardige constantes met zich mee. Zo vielen er in het verleden meer dan eens zware blessures te betreuren aan de Bethaniënlei. Gelukkig bleven beide clubs nu van onheil gespaard. De groen-roden mochten dan voor deze keer in witte shirt spelen, hun spreekwoordelijke vechtlust leverde ze een bijzonder eervol resultaat op. Hun verrassende voorsprong konden ze geen twee minuten vasthouden, meer dan twee tegendoelpunten hoefden ze dit keer niet te slikken, meteen een rood-witte zege met het kleinste verschil.

Nu R Antwerp FC noodgedwongen Kevin Baert en Yannick Put moest missen, moest diepe spits Kevin Oris van alle kanten bevoorraad worden. Zo leek het toch. Met Bart Van Zundert joeg coach Colin Andrews een extra foerier tussen de lijnen. Toch wist het overvolle bezoekende middenveld, waarbij Emmerik De Vriese opvallend vaak naar binnen kneep, aanvankelijk voor weinig aanvoer te kunnen zorgen. Wel integendeel, het was thuisploeg K Antonia FC die mondjesmaat door de rood-witte linies wist te snijden. Jasper Vermeerbergen zorgde op corner van Emmerik De Vriese voor het eerste kopbalgevaar. Niels Martin zag zijn poging afgeweerd worden door de lokale defensie. Kevin Oris strandde op de voeten van doelman Andries. Depooter nam de maat van Thomas Phibel en de provincialer kon meteen Antwerpdoelman Kevin Wauthy in gebreke stellen. Lang duurde de lokale voorsprong niet. Bart Van Zundert bediende Thomas De Corte op rechts. Kevin Oris kopte via de grond de gelijkmaker voorbij Andries. Niels Martin probeerde er onmiddellijk een tweede goal aan toe te voegen, maar hij krulde zijn poging over het doel.

Ook Benjamin Lambot kopte voluit naast. Ondanks een gebrek aan inspiratie, klom de Great Old weinige minuten later toch op voorsprong. Bart Van Zundert krulde de vrijschop naar de tweede paal. Kevin Oris verlengde met het hoofd in de pin, het resultaat van een schaarse klasseflits. De fans verwachtten zich vervolgens aan een demonstratie. Rood-wit bleef evenwel ter plaatse trappelen. Coach Colin Andrews bracht nog de Hongaarse stagiair Zsolt Müller en haalde ook Darko Pivaljevic, Franky Pelgrims, Kerem Zevne, Audry Diansangu en Yens Peeters uit de dug-out. De rood-witte motor bleef echter sputteren. De schaarse pogingen van o.a. Kevin Oris brachten evenmin wat op. Bovenop de afwezigheid van Kevin Baert en Yannick Put, weegt het vertrek van sluipschutter Tibor Tisza op het cool in de gevaarlijke zone.

Het was niet top, dat was ook de beide nieuwelingen Jasper Vermeerbergen en Bart Van Zundert niet ontgaan, zoals ze bij RAFC.TV ruiterlijk toegaven.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/07/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
30 Niels Martin
8 Benjamin Lambot
4 Bart Van Zundert
22 Emmerik De Vriese
19 Alexandre Di Gregorio
10 Kevin Oris - 18' - 25'
 
46' 30 Niels Martin (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
46' 4 Bart Van Zundert (uit)/
6 Zsolt Müller (T.) (in)
69' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
14 Kerem Zevne (in)
69' 19 Alexandre Di Gregorio (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
80' 8 Benjamin Lambot (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
80' 10 Kevin Oris (uit)/
23 Yens Peeters (in)
K.F.C. Antonia
1 Nick Andries
2 Domien Decuypere
8 Franky Vanlooveren
4 Sam Vaninderdael
5 Manu Wuyts
14 Jan Jaspers
12 Bart Corluy (K)
7 Ilja Deridder
6 Jesse Huygen
13 Manuel Bogaerts
11 Jorg Depooter - 16'