K. Berchem Sport

0 - 2

Din. 27/07/2010 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Ludo Coeckstadion

Toeschouwers: 1250
 
Scheidsrechter: Dirk Schoenmaeckers

Lijnrechters: Inan Ureyil - Hendrik Henkens
 
Oris en Diansangu beslissen de derby
Eigen bericht - Er zijn zo van die wedstrijden in een oefencampagne die om bepaalde redenen in het geheugen blijven hangen. Het bezoek van de Great Old aan K Berchem Sport is er zo eentje. Zelfde wedstrijddag, andere datum, maar de oudgedienden van het Antwerpse voetbal hadden opnieuw met de weergoden af te rekenen. Tot een storm met flitslichten en donderslagen kwam het dit keer niet, al moesten de spelers en de beide oefenmeesters wel een vervelende druilregen trotseren. KBS maakte het door hun temperamentvolle aanpak de tegenstander en door een wat speciale manier van rugnummering ook de fans in de goedbevolkte tribunes knap lastig. Rood-wit pakte voor het eerst uit met de nieuwe shirtnummers. Barry Budts liep net als Niels Martin rondjes. De Bosuiljongeling heeft, net op een moment dat coach Colin Andrews zich suf piekert over een alternatief op de rechterflank, wat te kampen van overbelasting. Bart Van Zundert begon net als vorige zondag samen met Benjamin Lambot centraal op het middenveld.

Opnieuw een overbevolkte rood-witte middenzone om (eenzame) spits Kevin Oris te bedienen in de zestien. 't Was ook opnieuw goed kijken om te kunnen concluderen dat de rechterflank helemaal voor de voeten lag van Thomas De Corte. Weliswaar marathonman de nieuwe rechtsachter, maar het gebrek aan volk aan de buitenkant had zo zijn gevolgen. Het team leek wel vleugellam. In tegenstelling tot zijn gewoonte kneep ook Emmerik De Vriese vaak naar binnen. Hij maakte ruimte voor linksachter Marvin Peersman, al had de jongeling dit keer wel wat moeite met de passing. K Berchem Sport ageerde naar gewoonte vanuit een bijzonder zwaarbemande afweer. 't Was niet echt opwindend voetbalvoer dat de ruime achterban van beide clubs te behappen kreeg. Kevin Oris kreeg bovendien van niemand iets toe: geen ruimte, geen bruikbare voorzet(ten) en een scheidsrechter die het minste zuchtje van de spits affloot! Bijna tien minuten ver, moest Berchemdoelman De Wilde met de vuist bij de bal komen om een gevaarlijke inswinger van Thomas De Corte te bewerken.

Op het kwartier weerde diezelfde Thomas De Corte af in hoekschop. Berchems nummer twintig trapte van aan de eerste paal in de vlucht over het doel van Kevin Wauthy. Op het half uur deed Flies dat nog eens dunnetjes over, net voor de spits in een defensief duel met de opstomende Thomas Phibel fysiek knapte. Bij rood-wit waren ondertussen Kerem Zevne en Franky Pelgrims van de bank losgekomen, al volgde de eerste wissel bij R Antwerp FC pas op het uur. Alex Di Gregorio werd met de regelmaat van de klok foutief afgestopt. Bij een van die momenten plaatste Bart Van Zundert rakelings voorlangs. De gevaarlijkste actie van de hele eerste periode. Kevin Wauthy moest zich wel nog reppen in de ultieme seconden na een flauwe terugkopper van Jasper Vermeerbergen, die voor het overige best kon bekoren. Rusten met een magere 0-0 ruststand. Dat had zich vertaald in enig verbaal protest vanwege de rood-witte achterban, ondanks alles zo'n vier tot vijf keer sterker dan de afvaardiging van de 'grote broer' in het Bosuilstadion!

KBS bracht enig nieuw volk, maar dat wijzigde vooralsnog niets aan het verloop. Rood-wit liep zich de pleuris, maar vond tot ergenis van de sportieve patron niet de versnelling nocht de inspiratie om de geel-zwarte muur te slopen. KBS bleef in zijn spel, al had invallersdoelman Ledent wel wat meer werk op te knappen. Ver voorbij het uur knapte de lokale verdediging toch. Marvin Peersman schilderde de assist op het hoofd van Kevin Oris die aan de tweede paal kon binnenkoppen. Pas op het terrein of Stavros Glouftsis deed een poging de voorsprong te verdubbelen. Het schot met links zoefde over het doel van Ledent. KBS kromp met elke wissel, terwijl Antwerpcoach Colin Andrews met Audry Diansangu en Franky Pelgrims nog twee klasbakken had gereserveerd voor de slotfaze van de partij. Spurtwonder Diansangu kreeg nochtans de weinig dankbare taak in de plaas van Kevin Oris te treden. Het deerde de kleine aanvaller blijkbaar niet, want net als zijn gestalterijke collega plezierde hij de rood-witte fans met een doelpunt. Stavros Glouftsis ging over de linkerflank, bleef overeind, zette voor en zag Audry Diansangu verdubbelen.

Zo eindigde de partij op een aangename noot en met de juiste uitslag. Een beter resultaat dan bij het laatste bezoek aan het Ludo Coeckstadion, maar erg vlot loopt het nog niet echt...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/07/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
23 Alexandre Di Gregorio
4 Bart Van Zundert
8 Benjamin Lambot
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic (K)
10 Kevin Oris - 71'
 
61' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
61' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
28 Kerem Zevne (in)
82' 10 Kevin Oris (uit)/
11 Audry Diansangu (in) - 86'
85' 15 Thomas De Corte (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
88' 2 Thomas Phibel (uit)/
20 Jef Vogels (in)
K. Berchem Sport
1 Youri De Wilde
2 Senne Willems
4 Nico Lansu
3 Michaël Dierickx
6 Miguel Quintana
20 Mario Pereira - 54'
7 Jelle De Wilde
5 Murat Kocak
19 Tim Thyssen - 34'
10 Thierry Flies (K)
9 Osama Madah
 
37' 10 Thierry Flies (uit)/
16 Ahmed Türk (in)
46' 1 Youri De Wilde (uit)/
25 Frederik Ledent (in)
46' 19 Tim Thyssen (uit)/
11 Ricky Coertjens (in)