A.F.C. Tubize

1 - 2

Woe. 18/08/2010 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Leburton

Toeschouwers: 2007
 
Scheidsrechter: Stephane Gleton

Lijnrechters: Danny Huens - Jozef Carmeliet
 
Rood-wit graaft een put voor een ander...

Eigen bericht - Makkers en maten, neen Grégoire Neels zal nooit meer goeie maatjes worden met een van de 881 kijklustige roodwitte fans in het Leburtonstadion. Zonder Ransford Addo en met Darko Pivaljevic in de dug-out viel er tussen de lijnen lange tijd niets te vrezen. Dit keer had de lokale habitué van vuile tackels en commedia del'arte gelukkig besognes genoeg omhanden om de roodgele afweer overeind te houden. Na het bekerdébacle kon de Waals-Brabantse trots zich immers niet opnieuw een misstap veroorloven. Gebruik gemaakt van een hapering in de voor de gelegenheid in groenzwarte kleuren uitgedoste Antwerpdefensie net na de wissel van Thomas De Corte, moesten de ex-Tubiziens Benjamin Lambot en Kevin Wauthy en hun medemaats inderdaad wel als eersten incasseren. De bezoeker ging met achterstand de rust in, in de tweede periode zette het de scheve situatie nog recht. Scheidsrechter Gléton heeft met het nieuwe reglement in de hand al een equivalent van twee schorsingsdagen uitgedeeld. Het kon de roodwitte pret niet drukken. Walter Bassegio daarentegen liep er met dubbel bedrukt gezicht bij...

Het begon nochtans allemaal goed voor zijn club, want zoals Bart Van Zundert het achteraf analyseerde, vond R Antwerp FC maar moeilijk een antwoord op de moves van de ex-Rode Duivel. R Antwerp FC begon nochtans in wat momenteel de sterkste veldbezetting heet te zijn aan het nieuwe competitie-avontuur van de Exqi League 2010. In de keuze van de vijftiende man, had Antwerpcoach Colin Andrews het geluk aan zijn kant, zoals na nog geen half uur zou blijken. Nieuwe AFC-coach Mwinyi Zahera liet zijn team weliswaar gedisciplineerd, maar verrassend genoeg tegelijk weinig defensief aan de partij beginnen. En daar stonden de Antwerp-XI, ondanks het vokale overwicht op de tribunes, toch een beetje van te kijken. Kevin Wauthy moest Baseggio al vlug met de vuisten van vrijschopsucces houden. En het trapwonder zou zijn pogingen langere tijd blijven herhalen. Acrobatie volgens Thomas Phibel om een poging van Daddi van de lijn te schrapen. Het schot uit de tweede rij van Ladrière was een volgende verwittiging. R Antwerp FC plaatste er een scherpe corner van Kerem Zevne tegenover.

De flankspeler haalde vervolgens ex-Bosuiltester en nu absolute numero uno te Leburton Franck Nkela naar het hoekje. Nog voor Emmerik De Vriese de volgende roodwitte corner mocht trappen, kwam Franky Pelgrims van de bank los om de ongelukkige, met een contractuur geplaagde Thomas De Corte te komen verlossen. In de verwarring die een venijnige vrijschop van Baseggio in het pas herschikte roodwitte huishouden veroorzaakte, kon Daddi heerlijk lobben over Kevin Wauthy. R Antwerp FC in het krijt en dat is tegen de club van voorzitter Langendries altijd een moeilijk uitgangspunt, te meer daar het nieuwe middenveld niet onmiddellijk super draaide. Kevin Wauthy had nochtans nauwelijks werk. Zijn overbuur had het geluk aan zijn zijde als een magistrale vrijschop van Kevin Oris op de kruising spatte. Een nette interventie van Thomas Phibel werd op geel getaxeerd, de scheidsrechter op hoongelach onthaald. Rusten met achterstand na een hardnekkige, maar niet echt supergeslaagde eerste periode.

Terwijl hoofdcoach Colin Andrews het tactische bord in herinnering bracht, leidde assistent Norbert Gadisseur de warming-up van Darko Pivaljevic, die onmiddellijk na de kampwissel voor de tweede aanpassing op het terrein zorgde. Niels Martin verhuisde van kant, Kerem Zevne schoof centraal in, King Darko beliep de rechterflank. AFC trok de buitenspelval open en hield roodwit lange tijd van zijn lijf, hoewel de druk onder impuls van een sterke Franky Pelgrims en een alomtegenwoordige Alex Di Gregorio stelselmatig toenam. Flankspeler Ambroise slaagde er in de tweede periode als eerste in de netten te laten trillen: hij belandde evenwel in het zijnet. De negende directe baltoets af Kevin Wauthy die daaropvolgde, eindigde langs de assist van Franky Pelgrims via Kevin Oris in de linkerbenedenhoek voorbij de hulpeloos duikelende Nkela. De assist van Franky Pelgrims. Het blijft jammer dat Kevin Baert voorlopig part noch deel heeft aan deze gretige ploeg.

Kwam de eerste goal als een aanvalsgolf over de rechterflank aanrollen, sekonden later vond Marvin Peersman via Kevin Oris ploeggenoot Kerem Zevne en de bal stak in de korte hoek voor 1-2. AFC stond erbij en Baseggio keek er gefrusteerd naar. Doelpuntenmaker en 'Walt' raakten even betrokken in een verbaal opstootje met gele kaarten beiderzijds tot gevolg. De volgende forse fout eindigde voor Baseggio in de kleedkamer na een tweede karton. "Onbegrijpelijk dat me zoiets overkomt, ik heb niets of niemand geraakt", foeterde de smaakmaker na match. Roodwit was heer en meester, al vond AFC toch nog enkele keren de weg naar de overkant. Beste kansen nog voor Kevin Oris en Alex Di Gregorio met het hoofd. Kerem Zevne kreeg zijn eerste applausvervanging, Kevin Wauthy zijn eerste geel van de campagne voor nogal opvallende tijdswinst. De Great Old hield de voorsprong vast en gribbelde net als vorig seizoen de driepunter vast. De rood-witte vlag wapperde reuzegroot boven Tubize...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/08/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy - 87'
15 Thomas De Corte
4 Bart Van Zundert
2 Thomas Phibel - 41'
43 Marvin Peersman
30 Niels Martin - 59'
23 Alexandre Di Gregorio (K)
8 Benjamin Lambot
28 Kerem Zevne - 64' - 67'
10 Kevin Oris - 62'
22 Emmerik De Vriese
 
26' 15 Thomas De Corte (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
46' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
85' 28 Kerem Zevne (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
A.F.C. Tubize
30 Franck Nkela
6 Yohan Brouckaert
3 Alexandre Jansen Da Silva
5 Grégoire Neels (K)
4 Cor Gillis
7 Benoit Ladrière
24 André Montagna
11 Jeremy Steens
10 Walter Bassegio - 67' - 69'
12 Sary Ambroise
8 Pietro Daddi - 27'
 
69' 7 Benoit Ladrière (uit)/
20 Vitorio Villano (in)
77' 24 André Montagna (uit)/
31 Miguel Santos Pravos (in)