K.V.K. Tienen

1 - 3

Zon. 26/09/2010 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Julien Bergéstadion

Toeschouwers: 2.957
 
Scheidsrechter: Jurgen Brinckman

Lijnrechters: Cedric Waroux - Patrick Vanackere
 
'King Darko' kwam, keek en knikkerde de klontjes omver

Eigen bericht - Het Bergéstadion in de schaduw van de schoorstenen van het Tiense klontje is zelden of nooit een leuke pleisterplaats voor roodwit volk. De laatste overtuigende zege dateert al van meer dan tien jaar geleden dank zij vier treffers van favoriete nummer negentien Patje Goots. Sindsdien konden Darko Pivaljevic en... Stavros Glouftsis er een keertje juichen dank zij een lokale own-goal. Vorig seizoen leek een fantastische ommekeer in de maak. Drie goals in vijf minuten en voorsprong in de allerlaatste minuut volstonden echter niet om niet opnieuw met zure oprispingen huiswaarts te moeten keren. De midweekbekeropdracht had zo zijn sporen in de selectie nagelaten. Benjamin Lambot onbeschikbaar, maar niet afwezig. Kerem Zevne op de bank. Coach Colin Andrews, hoewel nooit tuk op massale verschuivingen in zijn basisploeg, liet Darko Pivaljevic en Yannick Put acclimatiseren in de dug-out, stuurde Franky Pelgrims, Niels Martin en de huidige nummer negentien Yens Peeters voor het eerst van bij 't begin tussen de lijnen.

Eerste corner was voor de thuisploeg en dat is telkens even de adem inhouden. Degeling stuurde evenwel naast. Yens Peeters was de eerste om in de vijandelijke zestien op te duiken, watergladheid remde de jonge roodwitte debutant af. Niels Martin kon knallen op de assist van Kevin Oris, maar ook hij schoot aan het doelkader voorbij. Antwerpdoelman Kevin Wauthy moest de vuisten tegen een verre knal van Vanherberghen steken. Linksachter Vandeput kopte de corner van Charaï over. De rechtspoot zou even later van shoes wisselen, maar de bezoekers leken dan al veel beter aangepast aan de waterdoorzopen grasmat. Alex Di Gregorio snoepte De Smet de bal af, stak solo de lokale helft over en haalde verschroeiend met links uit. Doelman Govoni haalde de pegel met de vuisten uit de kruising.

Yens Peeters verlengde de zoveelste roodwitte corner, Marvin Peersman kopte naast. Niels Martin zag zijn inspanning op een secuur ingrijpende Govoni stranden. Roodwit leek duidelijk baas, al moest Antwerpdoelman Kevin Wauthy een centraal gedropte corner van de lijn schrapen. Franky Pelgrims stuurde Yens Peeters aan en de spits leek op weg naar zijn eerste, maar hij vlamde net aan de verste paal voorbij. Tevreden met zijn eerste optreden was hij wel, al maakte hij met weinig woorden duidelijk dat hij aan de faze terugdacht na afloop. Roodwit verdiende de goal, maar het was thuisploeg KVK Tienen dat met voorsprong kon gaan rusten. Degeling gooide naar de linkerflank waar Lacroix via het uitgestoken been van Jef Vogels scoorde... Zo eindigde de eerste periode op een ware anti-climax voor de bezoekers.

KVKT in de winning mood leek het even, maar de roodwitte achterban wilde van geen wijken weten. "They sucked us to the goal", vatte coach Colin Andrews het in zes woorden samen. Kevin Oris haalde op aangeven van Jef Vogels snoeihard uit, maar de spits miste de juiste richting. Ook Bart Van Zundert kon zijn kopbal niet kaderen. Even voor het uur bracht coach Colin Andrews met Yannick Put en Kerem Zevne twee verse krachten, maar het was vooral het intrede van Darko Pivaljevic dat de score deed kantelen. Nauwelijks op het terrein of zijn voorzet van de flank werd door Davy Peeters met de hand beroerd. Alex Di Gregorio joeg keihard in het dak van het doel. De linkerflank vond Yannick Put aan de eerste paal, maar de spits joeg de bal in de vlucht voorlangs. Uitgesteld.

Kevin Oris verlengde de voorzet van Marvin Peersman. Darko Pivaljevic joeg zijn kopbal tegen de staak. Goedgevolgde Kerem Zevne fusilleerde doelman Govoni een tweede keer. En nog was het niet over. Net als het vorige seizoen scoorde ook nu Emmerik De Vriese de derde roodwitte treffer in de slotseconden, zeg maar in blessuretijd. Uitbundig feest in het bezoekersvak, want de Suikerjongens keerden dit keer de score niet meer om.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/09/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
4 Bart Van Zundert
15 Thomas De Corte
20 Jef Vogels
43 Marvin Peersman
30 Niels Martin
23 Alexandre Di Gregorio (K) - 68' (P)
27 Franky Pelgrims
22 Emmerik De Vriese - 90'
19 Yens Peeters
10 Kevin Oris - 33'
 
57' 19 Yens Peeters (uit)/
21 Yannick Put (in)
57' 30 Niels Martin (uit)/
28 Kerem Zevne (in) - 79' - 85'
67' 27 Franky Pelgrims (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
K.V.K. Tienen
20 Ludovic Govoni
16 Wouter Hias - 92'
17 Davy Peeters - 68'
6 Karel De Smet
2 Sven Vandeput (K)
8 Siegerd Degeling
19 Lennert Vanherberghen
14 Glenn Neven
10 Mike Da Silva
18 Michaël Lacroix - 43' - 69'
9 Isame Charaï
 
73' 9 Isame Charaï (uit)/
13 Christophe Nahimana (in)