R. Antwerp F.C.

1 - 2

Zat. 23/10/2010 20:00 u.

K.S.K. Heist

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4750
 
Scheidsrechter: Gerd Bylois

Lijnrechters: Yves De Neve - Geert Simoens
 
Dame fortuna aan de zijde van de bezoekers

Eigen bericht - Hoewel nieuw in de reeks, was het duidelijk dat KSK Heist-coach Francis Bosschaerts zijn klassiekers kent. Ooit het toneel van legendarische Europese club- en internationale landenwedstrijden, is het historische Bosuilstadion een inspirerende omgeving voor de tegenstander of in het slechtste geval een regelrechte hel, vatten we eigengereid samen. "Spelers motiveren doe je dus zo", vatte de winnende coach zijn persbabbel na de match aan. In het verliezende kamp had Colin Andrews heel veel tijd en woorden nodig om zijn ontgoocheling van zich af te praten. Het is duidelijk, vier nederlagen op rij doen wat met een mens. Over de conclusie waren beide coaches het alleszins roerend eens: het geluk koos dit keer (opnieuw) niet de kant van R Antwerp FC, noch in de voorbereiding, noch tijdens de wedstrijd.

Twee verrassingen in de basisopstelling bij R Antwerp FC. Geen Thomas De Corte, hij blesseerde zich tijdens de laatste minuten van de laatste weektraining. Wel Ferhat Kaya die voor het eerst de plaats onder de lat van Kevin Wauthy overpakte. Het gemis aan geschorste Benjamin Lambot werd gecompenseerd door Franky Pelgrims. Voor het overige hield coach Colin Andrews het bij gebrek aan alternatieven in de kern, noodgedwongen bij dezelfde offensieve bezetting. Net als vorig weekeinde ging de Great Old gedecideerd en offensief van start. KSK Heist kroop meteen achter de middellijn en wachtte de komst van de moloch af. Ze hadden daarmee niet helemaal het gelijk aan hun kant, wel een hele grote dosis geluk. Amper drie minuten ver, knalde een poging van Emmerik De Vriese binnenkant paal weer buiten. De rebound werd door een bos van benen afgeweerd. Drie minuten later besloot Kevin Oris zijn loopactie pal op de dwarsbalk. Ook nu ging de rebound van Alex Di Gregorio de verkeerde kant uit.

In de achtste minuut had doelman Olieslagers aardig wat moeite met een schuiver van Kevin Oris. Emmerik De Vriese tikte de voorzet van Yannick Put over het bezoekende doel. Kevin oris Kopte op corner van Alex Di Gregorio boven het kader. Minuut 23': Alex Di Gregorio trekkebenend naar de kant, Ferhat Kaya tipte in een reflex het (eerste!) bezoekende schot van Thys in corner, wissel bij R.A.F.C. Minuut 24': KSK bracht de hoekschop voor doel, Criel liep in en kopte tussen een veelheid aan reactieloze roodwitte spelerslijven binnen. 0-1! R Antwerp FC onmiddellijk in de achtervolging, maar de captain liet een leemte na in de ploeg. Kansje voor Emmerik De vriese, naast. "Ik merkte veel slordigheden in de opbouw bij de tegenstander", commentarieerde Francis Bosschaerts. Pal op het half uur verdubbelde bezoeker Criel bijna de voorsprong. Meteen diens laatste actie, want even later werd de 'held van Heist' vanwege blessure gewisseld. Bart Van Zundert liep tegen geel aan vanwege protest tegen de leiding. Roodwit vocht tegen de innerlijke onrust en moest opnieuw met achterstand de rust in.

Ondanks de vroege wissel, maakte Yens Peeters zijn opwachting van bij de kampwissel. "Met het risico dat ze in mekaars looplijnen verstrengeld zouden raken, maar ik moest offensief tegendruk zetten", verklaarde coach Colin Andrews de ingreep. Yannick Put zakte een lijntje en ondervond dat verdedigen een zeker risico inhoudt. De gele kaart was onmiddellijk zijn deel. Terwijl de bezoekende achterban steeds nadrukkelijker een feestje bouwde, vertoonden de jongens van Colin Andrews steeds meer tekenen van overhaasting. Het schot van afstand van Niels Martin was daarvan een (slecht) voorbeeld. Kevin Oris kreeg zes meter van scheidsrechter Bylois. De vrijschop vertrok in curve over de muur, maar spatte vol tegen de dwarsbalk. Dame fortuna alweer aan de zijde van... Ondanks een groot aantal corners bleek de zestien steeds meer een oninneembare vesting. Met Stavros Glouftsis kwam halverwege de tweede periode een ervaren schutter de ploeg vervoegen. Kevin Oris probeerde nog een paar keer, maar vond doelman Olieslagers telkens weer op zijn weg.

Het was uiteindelijk... Thomas Phibel die met een rake trap de onverhoopte gelijkmaker nette. De corner van Kerem Zevne droeg tot aan de eerste paal, kwam dus niet zo goed aan. KSK werkte weg in de voeten van de verdediger en die liet er geen gras over groeien. Sein voor KSK Heist om met een stormachtig slotoffensief uit te pakken. Balverlies bracht de Kempenaars nog twee keer in de buurt van een tweede treffer. Een allerlaatste bezoekende vrijschop ketste via het been van Yannick Put tot tegen de touwen (1-2). "Bad things come in three", concludeerde Colin Andrews maar ondertussen zit hij met vier nederlagen op rij wel bijna aan een nieuw persoonlijk record. Met het Waalse tweeluik R Standard en R Boussu Dour Borinage voor de boeg is dat allerminst een geruststellende gedachte.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/10/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
61 Ferhat Kaya
4 Bart Van Zundert - 37'
20 Jef Vogels
2 Thomas Phibel - 88' - 89'
43 Marvin Peersman - 84'
30 Niels Martin
23 Alexandre Di Gregorio (K)
27 Franky Pelgrims
22 Emmerik De Vriese - 90'
24 Yannick Put - 51'
10 Kevin Oris
 
24' 23 Alexandre Di Gregorio (uit)/
28 Kerem Zevne (in)
46' 27 Franky Pelgrims (uit)/
19 Yens Peeters (in)
67' 4 Bart Van Zundert (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
K.S.K. Heist
1 Steven Olieslagers
20 Kevin Geets
3 Bart Webers - 93'
5 Roel Grant (K)
4 Pieter Crabeels
17 Glenn Van Asten
6 David Wijns
16 Bavo Meeus - 62'
12 Ken Thys
9 Yussuf Oczan
7 Bram Criel - 24'
 
42' 7 Bram Criel (uit)/
14 Wouter Van Der Mieren (in) - 89'
88' 9 Yussuf Oczan (uit)/
10 Stijn Janssens (in)