O.-H. Leuven

2 - 0

Zon. 21/11/2010 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Den Dreef

Toeschouwers: 5007
 
Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters: Stijn Eben - Philippe Bourbon
 
De toekomst is aan R Antwerp FC (R. Van Geneugden)

Eigen bericht - Beide clubs stonden de afgelopen seizoenen met wisselend succes tegenover mekaar aan Den Dreef. R Antwerp FC behaalde er precies vier jaar geleden met enkele klasserijke Mancunians en de Chinese superspits Fanghuo Dong als bezielers, haar grootste uitzege ooit in de geschiedenis van de Exqi League. OHL kon twee seizoenen later tijdens de eindronde niet profiteren van de meest schandelijke goal die Stéphane Breda ooit toestand in het Leuvense stadion! Emotie troef dus, want ook de Leuvense fusieclub deelde al enkele keren een venijnige tik uit. Nooit was de inzet voor OH Leuven zo groot als deze derde zondag van de maand november 2010. De XI van coach Ronny Van Geneugden moesten sedert vrijdagavond Lommel United weliswaar opnieuw voor zich dulden, maar konden mits winst hun eerste plaats terug opeisen.

Antwerpcoach Colin Andrews was maar wat blij dat hij dank zij de uitspraak van het Sportcomité toch kon beschikken over Bart Van Zundert, want met de toenemende druk van de rangschikking, de overvolle ziekenboeg en de schorsing van Thomas Phibel, zagen de winstkansen er alweer niet bijster florisant uit. De fusieclub vreesde op deze dag van de jeugd jonge doelman Michiels tussen de lijnen de moeten sturen, maar uiteindelijk moesten Antwerpaanvallers Kevin Oris, Yannick Put, Niels Martin, Emmerik De Vriese en Kerem Zevne de strijd aanbinden met Yves Lenaerts. De nul houden lijkt geen optie en dus stuurde de Antwerpcoach zijn elf inderdaad met een offensieve opdracht tussen de lijnen. Roodwit werkte inderdaad vanaf de eerste minuut mee aan het spektakel. Yannick Put zorgde voor het eerste gevaar, maar mikte zijn kopbal naast. OHL antwoordde met een vrijschop op de vuist van doelman Ferhat Kaya. Kevin Oris knalde zijn vrije trap door de muur, maar belandde naast het doel.

Colin Andrews vreesde terecht de vrijetrappen en corners van de thuisploeg. Antwerpdoelman Ferhat Kaya moest halverwege de eerste periode werkelijk een mirakelsave uithalen op kopbal van Harbaoui. Scheidsrechter Vervecken liet zich niet vangen aan de navolgende schwalbe van Nys, maar een adekwate bestraffing volgde evenmin! Even voorbij het half uur leek roodwit op weg naar het bezoekende doel. Kerem Zevne ging echter luid kermend neer en moest (na enig oponthoud) met de draagbaar afgevoerd worden. "De blessure is helaas ernstig, de enkel is beschadigd, maar een echte diagnose hebben we nog niet," gaf Colin Andrews tekst en uitleg tijdens de persconferentie. Audry Diansangu was de vroege vervanger. Het derde kwartier bleef spannend, maar echt veel doelgevaar viel er tijdelijk niet te noteren, een schotje naar de korte hoek van Ruytinx niet te na geproken. Rusten met 0-0.

Beide coaches stuurden hun respectieve elftallen in dezelfde samenstelling en met dezelfde opdracht terug: het publiek amuseren. Het leek er sterk op dat roodwit die opdracht het best begrepen had. Eerste corner was weliswaar voor OHL, maar het eerste standje af de voet van Marvin Peersman belandde in het zijnet van Lenaerts. Drie corners op rij zorgden voor onrust in de Leuvense achterhoede. Uitblinker Remacle onderbrak tijdelijk de roodwitte stormloop, maar zag Harbaoui de assist naaststrelen. Het juichen werd slechts even uitgesteld. Bij de volgende doorbraak over de linkerflank bediende Annys diepe spits Harbaoui die Antwerpdoelman Ferhat Kaya vanop afstand fusilleerde. Kevin Oris antwoordde bijna onmiddellijk. Hij draaide de vrijschop knap langs de muur, maar kwam in de korte hoek de vuisten van doelman Lenaerts tegen. Tien minuten voor tijd leek OHL het genadeschot uit te delen, maar Jasper Vermeerbergen redde met het hoofd op de lijn.

Toch slaagde de fusieclub erin ultiem de voorsprong nog te verdubbelen. Driehoekje Van Goethem, Annys en invaller Bloudek liet de netten opnieuw trillen. Ondanks de formidabele steun en overladen met complimenten voor de offensieve intenties vanwege lokale coach Ronny Van Geneugden, moest de Great Old eens te meer puntenloos afdruipen. "De toekomst is aan R Antwerp FC", klonk het vanuit het winnende kamp, al wordt puntengewin absoluut dringend, wil de jonge roodwitte bende niet helemaal op de dool geraken... Coach Colin Andrews heeft daarbij echter alweer een pion minder om in zetten!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/11/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
61 Ferhat Kaya
4 Bart Van Zundert
20 Jef Vogels - 16'
3 Jasper Vermeerbergen
43 Marvin Peersman
28 Kerem Zevne
27 Franky Pelgrims
30 Niels Martin
22 Emmerik De Vriese
24 Yannick Put
10 Kevin Oris (K)
 
35' 28 Kerem Zevne (uit)/
11 Audry Diansangu (in) - 82'
60' 24 Yannick Put (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
86' 30 Niels Martin (uit)/
25 Washilly Tshibasu (in)
O.-H. Leuven
1 Yves Lenaerts
15 Pieter Nys - 11'
3 Nicky Hayen
4 Wim Raeymaekers
17 Koen Weuts
7 Jordan Remacle
6 Kenneth Van Goethem
8 Maxime Annys
24 Wouter Scheelen
13 Bjorn Ruytinx (K)
20 Hamdi Harbaoui - 69'
 
78' 13 Bjorn Ruytinx (uit)/
10 Sandro Bloudek (in) - 88'
88' 7 Jordan Remacle (uit)/
2 Yannick Euvrard (in)
89' 20 Hamdi Harbaoui (uit)/
9 Kurt Weuts (in)