R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zat. 27/11/2010 20:00 u.

K.V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4548
 
Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters: Danny Huens - Christophe Berbiers
 
Great Old houdt driepunter op de Bosuil

Eigen bericht - Het wordt een wat balorige traditie op de Bosuil: de twaalfde kalendermaand lijkt stilaan een onneembare horde voor de roodwitte selectieheer. Dag op dag een vol jaar nadat Colin Andrews na de desastreus verlopen Opel-game tegen KV Oostende als hoofdcoach naar Eupen reisde voor zijn maidenmatch tegen de latere promovendus, mocht/moest diens opvolger Bart De Roover dit keer op de inmiddels eigen Bosuil tegen de Kustjongens debuteren. Bij gebrek aan alternatieven ging de borstel niet door de roodwitte selectie. Thomas Phibel kwam terug uit schorsing, in weerwil van een (onbevestigd) bericht over een nakend vertrek, behoorde ook Jef Vogels opnieuw bij de starters. Kon de nieuwe coach na wekenlange onbeschikbaarheid wel rekenen op Benjamin Lambot en Alex Di Gregorio, hij moest Jasper Vermeerbergen vanwege blessure aan de kant laten. Franky Pelgrims startte net als Audry Diansangu, Stavros Glouftsis (die in een reactie bij het vertrek van Colin Andrews een bijzonder slechte beurt had gemaakt bij de achterban) en Kevin Wauthy in de dug-out.

Beide coaches staan bekend voor hun strakke organisatie en dus was het zaak de grendel van het slot vlug te forceren... Eenvoudiger gezegd dan gedaan, al was het nog even afwachten hoe de roodwitte spelers zouden reageren op de ombouw in de gedachtengang waaraan pas enkele dagen gewerkt was. KVO had zijn ondanks tegen Lommel United een vierklapper om de oren gekregen aan 'het zeitje' en dus was dwingend herstel ook hun niet zo simpele opdracht. De aftrap bij KVO, leverde de aanzet van de partij een uiterst geconcentreerde taakbeluste studieronde op. De risico's geschuwd, diende zich pas na een kwartier het eerste gevaartje in de zestien aan. Balverlies lag aan de grondslag, maar gelukkig kon Jef Vogels het foutje rechtzetten. De eerste (bezoekende) corner was een kolfje naar de voet van Bart Van Zundert. Aan de overkant spurtte Yannick Put de buitenspelval in.

Emmerik De Vriese richtte via vrijschop het eerste roodwitte gevaar richting doelman Dumesnil. Stadion, fans en spektakel onderkoeld, vlagde de man-met-de-vlag zich in de focus van het (terechte) publieke verwijt. Man-in-black Serge Gumienny viel vervolgens ten prooi aan scheidsrechterlijk mistasten: zo was er de onbestrafte strafschopfout op Kevin Oris, zo was er het afgekeurde doelpunt van Emmerik De Vriese vanwege ingebeeld buitenspel, zo liep hij ostentatief in de baan van de passing van Yannick Put en zo trok hij ten onrechte geel voor Niels Martin. De formulering, eerlijk toegegeven, een beetje brutaal, vluchtte hij naar binnen. "Een dubbele pauze, dat heb ik nog nooit meegemaakt", balde Antwerpcoach Bart De Roover het incident achteraf in enkele woorden samen. Eens opnieuw buiten kabbelde de wedstrijd rustig het rustsignaal tegemoet met een dubbele blanco stand.

Geen van beide coaches sprak het wisselpotentieel aan, ten teken dat ze tevreden waren met de gang van zaken. De start van de tweede periode was een stuk feller. Saintini knalde in de vlucht naast. Marvin Peersman moest al vlug een corner toestaan. Opnieuw opschudding op de zitjes als een doorkopbal van Kevin Oris op de rand van de zestien handmatig werd beroerd, maar de gereputeerde fluitenier de andere kant opkeek! KVO trok opnieuw de buitenspelval open en probeerde enige druk te ontwikkelen. In de beslissende zone gaven ze echter niet thuis. Het geluk stond aan de kant van Ferhat Kaya en gans roodwit als een spetter van Houri op de dwarsbalk strandde. Moyeldin verzocht de goden met een fopduik en kreeg prompt geel te zien. Aan de overkant ging Emmerik De Vriese neer. De bal viel nu terecht op de stip. Alex Di Gregorio trapte scherp langs de rechterstaak binnen, al zat KVO-doelman Dumesnil er nog bijna bij.

De Bosuil ontplofte. KVO maakte slagzij. In weinige minuten tijd kwamen de drie roodwitte wisselspelers los van de bank voor een stevige invalbeurt. Audry Diansangu ging aan het spurten. Franky Pelgrims sloot samen met Benjamin Lambot de middenzone af. Stavros Glouftsis kwam gevaarlijk opzetten. Kevin Oris liep tegen geel aan en vond bijna de weg naar de netten. De rebound was voor een klaarkijkende Niels Martin. Het vluchtschot klom te hoog. Doelman Dumesnil had een onwaarschijnlijke reflex nodig om Yannick Put het scoren te beletten. Aan de overkant streelde clubtopschutter Lino Ferreira de assist van Saintini (die Marvin Peersman een moeilijke avond bezorgde) naast. Zo eindigde de partij op een felbejubelde roodwitte zege. "We wonnen een wedstrijd die dreigde op 0-0 te eindigen, maar het zat wat meer mee voor ons", troostte Bart De Roover zijn collega-coach Thierry Pister.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/11/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
61 Ferhat Kaya
20 Jef Vogels
8 Benjamin Lambot
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
4 Bart Van Zundert
23 Alexandre Di Gregorio (K) - 66' (P)
30 Niels Martin - 20'
22 Emmerik De Vriese
24 Yannick Put
10 Kevin Oris - 60'
 
77' 24 Yannick Put (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
81' 23 Alexandre Di Gregorio (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
86' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
K.V. Oostende
1 Jérémy Dumesnil
6 Gertjan Martens
5 James Lahousse
4 Lars Wallaeys (K) - 65'
7 Mohamed Mohyeldin - 55'
17 Jordi Rico
10 Samy Houri
14 Gregory Lino Ferreira
25 Rudy Saintini - 80'
18 Ibrahim Diallo
8 Niels Coussement
 
66' 7 Mohamed Mohyeldin (uit)/
22 Sylvio Breleur (in)
79' 5 James Lahousse (uit)/
11 Thor Lalement (in)