K.S.V. Roeselare

2 - 0

Zat. 15/01/2011 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Schiervelde

Toeschouwers: 2000
 
Scheidsrechter: Karim S.

Lijnrechters: Mario Scimemi - Stefan Smet
 
Ernemann smeert rood-wit nederlaag aan

Eigen bericht - R Antwerp FC heeft de eerste helft het beste van het spel geleverd en ook enkele fraaie (kopbal)kansen gecreŽerd, maar liep zich wel negentig minuten lang te pletter op de vroege achterstand. Geen echte overhaasting bij roodwit, maar de finesse bij de afwerking ontbrak. Halverwege de eerste periode scoorde KSV Roeselare bovendien een tweede keer. Knap getrapt de vrijschop, maar helemaal verdiend was de dubbele voorsprong zeker niet. Bart De Roover ziet zo zijn ongeslagen parcours bij zijn eerste uitwedstrijd verloren gaan. De witzwarten van coach Vanderdonck pakten een zes op zes uit hun laatste twee thuiswedstrijden en kunnen (eindelijk) een stukje vrijer ademhalen.

KSV moest dan wel geelgeschorste De Cock missen, het mocht Chergui (van wie gezegd wordt dat hij nog nooit tegen de Great Old verloor) en Stojanovic meteen na hun aansluiting van de voorbije dagen bezigen. Bij R Antwerp FC in extremis geen Niels Martin of Jef Vogels in de basisopstelling, allebei out. Audry Diansangu op de vleugel en Jasper Vermeerbergen centraal in defensie waren de vervangers. Er viel wat te vrezen voor de (defensieve) stabiliteit van de roodhemden. Ongewild allicht, hadden de lokalen dat al vlug in de smiezen. Ferhat Kaya moest al binnen de dertig seconden naar de bal grijpen voor de aanstormende Stojanovic. KSV prolongeerde de furieuze start met onmiddellijk een corner en een vrije trap ter rechter zijde. Jovanovic trapte ze allebei. Ernemann kopte in tweede instantie aan de tweede paal de vroege voorsprong tegen de touwen. Roodwit reageerde nog voor KSV de buitenspelval kon ontplooien met een (flauwe) poging van Kevin Oris in handen van doelman Verhulst. KSV zakte al spoedig op eigen speelhelft terug. Het was voor het bezoekende steunvlak uiterst moeilijk vlag en verdediging te verschalken.

Audry Diansangu deed een vinnige trap richting korte hoek, maar doelman Verhulst doorzag het bijtijds. Beste kans was voorlopig voor Kevin Oris die op aangeven van Emmerik De vriese centraal over het lokale doel kopte. De winger ging even later zelf aan het koppen, maar een werkelijk vuistvlugge reactie van Verhulst dwarsboomde de poging. KSV nog maar weinig gezien op roodwitte helft, stond na een miniscuul contact van Thomas Phibel (met gele kaart bovenop!) met Ernemann plots opnieuw achter een vrije trap. De aanloop was geraffineerd en de trap eindigde koelbloedig in de pin. KSV had zich zonder noemenswaardige doelkansen geheel onverwacht op een dubbele voorsprong getrakteerd. Met dit scenario had niemand in het roodwitte kamp rekening gehouden. Met de moed der wanhoop, zo leek het wel, ging R Antwerp FC in de achtervolging. Het leverde Kevin Oris op voorzet van Bart Van Zundert een kopbalkans op, de richting was door hinderlijk ingrijpen van Mirvic evenwel zoek. Volgden nog een hobbelende poging van Yannick Put en een trap van Kevin Oris uit buitenspel, maar de Great Old had geen middel gevonden om de hinderlijke achterstand te verkleinen (2-0).

R Antwerp FC kwam terug met Darko Pivaljevic en probeerde er een belegering uit te persen. Het leverde al vlug een hoekschop op, maar de KSV-verdediging keerde alles wat binnen bereik kwam. De kopbalpoging van Emmerik De Vriese ging de verkeerde kant uit. Het was ook nu het roodwitte doel dat onder grote dreiging kwam. Ferhat Kaya kon in een uiterste reflex de kopbal van Ernemann uit zijn doelvlak ranselen. Kortgegeven vrije trap ging via Thomas Phibel naast. Audry Diansangu bekroonde zijn basisplaats bijna met een doelpunt, de keurige uithaal na borstcontrole van Alex Di Gregorio, zoefde evenwel links naast de staak. Het roodwitte vuur leek daarmee geblust. Coach De Roover reageerde met een wissel op de rechterflank, maar de aanvoerroutes leken wel verzegeld, de buitenspelval deed de rest. Het was integendeel KSV dat de score nog bijna kon opdrijven. Ingevallen De Rechter sneed naar binnen, maar pegelde tegen de buitenkant van de staak. Scheidsrechter Saadouni trok in het laatste kwartier de gele rekening nog op tot zeven, al was Benjamin Lambot naar de normen van het thuispubliek aan erger ontsnapt.

De eerste verplaatsing van coach Bart De Roover eindigde wel met een ferme domper op de lopende aspiraties.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/01/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
61 Ferhat Kaya
4 Bart Van Zundert
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel - 23'
63 Marvin Peersman
11 Audry Diansangu - 72'
8 Benjamin Lambot - 55'
24 Yannick Put
23 Alexandre Di Gregorio
22 Emmerik De Vriese
10 Kevin Oris (K)
 
46' 24 Yannick Put (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
73' 11 Audry Diansangu (uit)/
17 Giovanni Fedorow (in)
K.S.V. Roeselare
1 Dimitri Verhulst
13 Mackim Joos - 28'
21 Bram Vandenbussche - 77'
3 Damir Mirvic
5 Zinou Chergui
15 Lander Vansteenbrugghe
17 Vincent Provoost (K)
20 Vadim Dotsenko
11 Jovan Stojanovic - 29'
23 Mahamadou Dissa
18 Steffen Ernemann - 2' - 23'
 
72' 20 Vadim Dotsenko (uit)/
10 Sven De Rechter (in) - 74'
88' 17 Vincent Provoost (uit)/
16 Jonas Buyse (in)
89' 23 Mahamadou Dissa (uit)/
29 Cleber Sonda (in)