R. Antwerp F.C.

5 - 1

Zat. 05/02/2011 20:00 u.

K.V.K. Tienen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5500
 
Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Lijnrechters: Manuel Sacré - Pascal Cheslet
 
Samen alles gegeven!

Eigen bericht - "Samen alles geven!", was het motto op de Bosuil in aanloop naar de wedstrijd tegen de (doorgaans) harde klontjes uit Tienen. De slogan amper gelanceerd of coach Bart De Roover bracht een gewijzigd elftal op de been na de niet zo overtuigende zege tegen reekslaatste RFC Doornik/Tournai. Kevin Wauthy nam over onder de dwarsbalk. Thomas De Corte kwam na bijna drie maanden afwezigheid het team vervoegen. Bart Van Zundert schoof een rijtje naar voren op de rechterflank. Centraal kreeg het ervaren spitsenduo Kevin Oris-Stavros Glouftsis het vertrouwen. Zo belandden Yannick Put en Niels Martin samen met Franky Pelgrims en Ferhat Kaya in de dug-out. Geveld door ziekte viel Darko Pivaljevic na zijn koninklijke prestatie uit de wedstrijdkern. KVK Tienen hoopte net als in de heenwedstrijd te scoren via eenzame spits Lacroix.

R Antwerp FC had de aftrap, maar de wedstrijd schoot niet spectakulair uit de startblokken, wind en regen spelbreker. Wel een eerste poging van Stavros Glouftsis om zich tussen twee tegenstanders door aan het (morrende) volk te tonen. Kevin Oris bediend, werd evenwel voortijdig afgeblokt. KVKT probeerde via Nahimana bressen in de rechterflank te slaan. Dat beloofde een moeilijk avondje voor linksachter Marvin Peersman, die erzonder al geelgevoelig is. Thomas De Corte kwam al van bij nagenoeg zijn eerste balcontact onder de groene zoden terecht. Verzorging zijn deel. Ondertussen probeerde Lacroix zijn linker een eerste keer uit, met hoekschop tot gevolg. Jasper Vermeerbergen baas over de bal en samen met Jef Vogels aan het begin van georganiseerd uitverdedigen. Thomas De Corte stuurde Kevin Oris aan die uit de draai met links naast trapte. Stavros Glouftsis haalde op de achterlijn een verre van Jef Vogels. Kevin Oris liftte over het doel van Govoni. De beide roodwitte centrale verdedigers stichtten op hoekschoppen van Alex Di Gregorio beurtelings en meermaals gevaar in de bezoekende zestien, maar de oppositie gaf geen krimp. Ook aan de overkant ontstond (ongegronde) hoop bij een sporadische corner. R Antwerp FC tiktakte via Emmerik De Vriese en Marvin Peersman over de linkerflank. Alex Di Gregorio pikte hoog aan, sleepte er via de vuisten van Govoni een hoekschop uit die hij gelijk voor doel bracht.

De kopbal van Kevin Oris werd op de doellijn afgeweerd. Alex Di Gregorio bracht de corner opnieuw voor doel. Opnieuw afgeblokt. De skipper kon aanleggen van net buiten de rechthoek. De grondscherende bal dook rechtstreeks de rechterhoek in (1-0). KVK Tienen reageerde met een schot van Charaï, naast. Via Thomas De Corte kwam Stavros Glouftsis de Tienense zestien in. Neergehaald door De Smet belandde de bal op de stip en via Alex Di Gregorio tegen de touwen (2-0). Nog ging KVKT niet aan het zwalpen. Het bleef aardig combineren, maar Antwerpdoelman Kevin Wauthy bedreigen lukte niet, een aangeblazen verre trap niet te na gesproken. Het bleef bij elke vrije trap en hoekschop wel verdraaid geconcentreerd reageren. Marvin Peersman kwam niet ongeschonden uit de strijd met (sierduiker) Nahimana en werd voor de negende keer dit seizoen opgeschreven. Toch was de jonge linksachter in zijn dadendrang niet af te remmen. Langs Benjamin Lambot in balbezit gebracht, stuurde hij met een enig mooie zwieper Kevin Oris gemeten aan de tweede paal aan. De topschutter kanjerde in de vlucht via onderkant dwarsbalk binnen (3-0).

Nog was de roodwitte doeltjeshonger niet over. Nauwelijks terug in ongewijzigde opstelling of Bart Van Zundert stuurde via het hoofd van Stavros Glouftsis naar de verste paal. Ten tweede male dook Kevin Oris op en kopte staalhard binnen (4-0). Een groot aantal supporters droomden van nog meer, maar KVKT richtte zich ondanks enkele personele problemen op. Coach Nassen had de onzichtbare Lacroix aan de rust vervangen door Biatour die nog voor halverwege geblesseerd in navolging van Charaï naar de kant moest. Antwerpdoelman Kevin Wauthy moest eindelijk een eerste keer handelend optreden: hij greep klemvast naar de vallende voorzet van Bogaerts. Ook de kopbal van Bogaerts op corner werd netjes in de handen gevangen. Toch leek die verdraaide tegengoal op stilstaande fase er aan te komen. De hoekschop kwam van de linkerkant. De Smet kopte aan de eerste paal de eerredder binnen. In de navolgende minuten gingen de bezoekers op zoek naar meer, maar vonden geen aansluiting in de roodwitte zestien. Stavros Glouftsis kantelde het verloop met een schicht op de vuisten van Govoni. Ook de rebound werd door de Tienense doelman afgeweerd.

Even later kon de spits opnieuw vuren, maar belandde in de handen van Govoni. Een koninklijk applaus begeleidde de spits even later naar de kant bij zijn vervanging. Ook Emmerik De Vriese en nog later Bart Van Zundert viel een applausvervanging te beurt. Drie Antwerpjongeren kwamen nu de dienst uitmaken. Yannick Put dook naar de linkerflank. Kevin Oris miste van een haartje de bal voor zijn derde van de avond. Die eerste (competitie)drieklapper in roodwit shirt kwam er uiteindelijk toch. Een languitgesponnen combinatie waarbij liefst zeven Antwerpvoeten betrokken waren, kwam via een listige doorsteker van Niels Martin tot bij de topschutter. Hij kwam in eerste instantie op Govoni uit, reageerde sneller op de wegkaatser en bracht de 5-1 eindcijfers op het bord. De Bosuil in feestvreugde. Tevredenheid bij coach Bart De Roover, die de motivatie van zijn keuzes evenwel niet met de pers wenste te delen. R Antwerp FC met vijf goals en K Rupel Boom FC met vier rozen (op het veld van FC M Brussels) kruisen volgende week de degens in het Gemeentelijke Parkstadion te Boom! Een beloftevolle provinciale affiche.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/02/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte
3 Jasper Vermeerbergen
20 Jef Vogels - 78'
43 Marvin Peersman - 37'
4 Bart Van Zundert
8 Benjamin Lambot
23 Alexandre Di Gregorio (K) - 22' - 28' (P)
22 Emmerik De Vriese
10 Kevin Oris - 43' - 48' - 90'
14 Stavros Glouftsis
 
72' 14 Stavros Glouftsis (uit)/
30 Niels Martin (in)
80' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
88' 4 Bart Van Zundert (uit)/
24 Yannick Put (in)
K.V.K. Tienen
20 Ludovic Govoni
16 Wouter Hias
6 Karel De Smet - 62'
23 Jonas Bogaerts
5 Gaetan Audoor
2 Sven Vandeput
8 Siegerd Degeling
9 Issame Charaï (K)
14 Glenn Neven
13 Christophe Nahimana - 68'
18 Michael Lacroix
 
46' 18 Michael Lacroix (uit)/
11 Arnaud Biatour (in)
51' 9 Issame Charaï (uit)/
7 Mathie Belme (in)
67' 11 Arnaud Biatour (uit)/
17 Davy Peeters (in)