Lommel United

3 - 0

Zat. 26/02/2011 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stedelijk Sportstadion

Toeschouwers: 5.500
 
Scheidsrechter: Sam Loeman

Lijnrechters: Dirk Stallaert - Christophe Berbiers
 
Corner en penalty beslechten de partij

Eigen bericht - Het mocht zeker geen herhaling worden van de zware pandoering die Lommel United uitdeelde in de heenronde. Maar had Antwerpcoach Bart De Roover nog wel voldoende topfitte manschappen om de ongelijke strijd met de gereputeerde reeksleider aan te gaan? Emmerik De Vriese en Giovanni Fedorow waren de twee mogelijkheden voor de linkerkant. Allebei onbeschikbaar vanwege blessures en dus werd jonge Yannick Put de flank opgejaagd. Thomas De Corte werkte een week lang naarstig verder aan zijn herstel, maar was nog niet klaar voor de strijd. Gelukkig was er Thomas Phibel om samen met Jasper Vermeerbergen centraal in te schuiven, helaas zonder een wedstrijdminuut sedert 23 januari. Jef Vogels kwam zo op de voor hem wat onbekende rechtsachterstek postvatten tegen snelle Davy Brouwers. Kevin Oris sloot pas de tweede helft van de trainingsweek aan na een ziektebeeld. En dan was het natuurlijk ook nog opboksen tegen reekstopschutter Jeroen Ketting en ex-Antwerpverdediger Harald Pinxten, voor de gelegenheid met stevige schedelbegroeiing. Het terrein lag er vanwege de zware regen alvast bijzonder drassig bij. De twaalfde man had zich niet laten opsluiten, maar het overgrote deel Antwerpfans beleefde wel ouderwetse regenwedstrijd onder de blote hemel!

Net als in Bergen was ook nu de aftrap voor R Antwerp FC. Dit keer nam de tegenstander het initiatief veel vlugger over. Eerste bal richting Kevin Wauthy kwam van de eerste van een ontelbaar lange reeks lokale vrijschoppen. Voor het minste en geringste gingen de Lommelnaars neer. Scheidsrechter Loeman deed zelfs geen moeite echt van vals te onderscheiden en begon weldra ook opvallend met de flappen te zwieren in een taaie, maar nooit onsportieve wedstrijd! Reeksleider Lommel United mocht dan de bal claimen en vlotte combinaties in mekaar draaien, dicht bij het roodwitte doel bracht ze dat niet. In zijn gekende stijl ging Thomas Phibel de strijd aan, maar dat was veelal niet naar de zin van de wedstrijdleiding. Een vrijetrap na geelbestrafte foul van Benjamin Lambot ging min of meer de goede richting uit, maar een eerste echte doelkans was voor Darko Pivaljevic. Tijdens een spurtnummer door het centrale groenwitte hart belandde zijn schot vol op de voet van doelman Sengier. Enig vermaak nogmaals voor de door de weerelementen geteisterde roodwitte aanhang als Darko Pivaljevic op aangeven van Marvin Peersman centraal doorstak. Het schot van Kevin Oris leek gevaarlijker dan de finale uitkomst naast het doel van Sengier liet vermoeden. Beste kansen voor roodwit, maar het lokale heir van Franky Van Der Elst ging wel met voorsprong rusten. Het begon met een corner aan de linkerkant, doorgekopt aan de eerste paal bereikte de bal het voorhoofd van linksachter Lenaerts aan de tweede paal en die buffelde ongenadig binnen. Op basis van de kansen, had de reeksleider meer in handen dan het verdiende.

De strijd aangepookt, liep Darko Pivaljevic al bij zijn eerste duel in de tweede periode tegen geel aan. Roodwit had even initiatief. Oude bekende Pinxten moest een gevaarlijk indraaiende voorzet van Yannick Put onschadelijk maken met assistentie van zijn doelman. De passing van de bezoekers draaide in de modder en dus nam Lommel United tot opluchting van zijn 'kop' het over. Eerste kans van de tweede periode kwam op naam van Dufour, maar het schot ging richting ISS. Even over het kwartier appeleerde de lokale achterban voor strafschop na vermeend handspel van Vermeerbergen in de muur na vrijetrap van Delande. De bal belandde even later toch op de stip na een miniscuul contact tussen Ketting en Marvin Peersman. De reekstopschutter benutte het cadeau om zijn kleuren in veilige haven te loodsen. Antwerpcoach Bart De Roover reageerde met de inbreng van Stavros Glouftsis die zich wonderwel verstond met de snelle benen van Audry Diansangu die eerder Yannick Put was komen vervangen. Roodwit claimde nu meer balbezit, maar werd na balverlies door Azevdo in snelheid gepakt. Dufour kopte de gestrekte voorzit via onderkant balk in het dak van het doel. Bart De Roover had geen prettige avond beleefd, moest hij achteraf tijdens de persbabbel node bekennen. Op de opmerking van de moderator over de gelekaartenhonger van zijn team, wist de Antwerpcoach echter nauwelijks te reageren. Oud-Lommelspeler Kevin Oris die in twee weken tijds twee keer van een ex-club verloor, ventileerde zijn boosheid bij RAFC.TV.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/02/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
20 Jef Vogels
3 Jasper Vermeerbergen - 52'
2 Thomas Phibel - 27'
43 Marvin Peersman - 80'
4 Bart Van Zundert - 50'
8 Benjamin Lambot - 17'
23 Alexandre Di Gregorio (K)
24 Yannick Put
9 Darko Pivaljevic - 46'
10 Kevin Oris
 
55' 24 Yannick Put (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
75' 8 Benjamin Lambot (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
Lommel United
1 Bjorn Sengier
2 Mike De Koninck
5 Harald Pinxten (K)
12 Sébastien Stassin
19 Toon Lenaerts - 40'
7 Thomas Azevedo
8 Guy Dufour - 82'
4 Christophe Delande - 50'
6 Robin Henkens
17 Jeroen Ketting - 69' (P)
18 Davy Brouwers
 
63' 18 Davy Brouwers (uit)/
9 Jason Oost (in)
82' 7 Thomas Azevedo (uit)/
11 Alessandro Cerigione (in)
84' 8 Guy Dufour (uit)/
16 Sam Vanaken (in)