K.S.K. Heist

2 - 3

Zon. 20/03/2011 14:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Gemeentelijk Sportcentrum

Toeschouwers: 3000
 
Scheidsrechter: Philippe Vinche

Lijnrechters: Stijn Eben - Pascal Cheslet
 
Stavros Glouftsis, killer van dienst...

Eigen bericht - Gevraagd naar zijn ambities voor de rest van het seizoen, liet Antwerpcoach Bart De Roover niet echt in zijn kaarten kijken. Een experiment met de aantal jongeren is mogelijk, voortdoen met de huidige groep en de supporters nog wat leuke momenten bezorgen, is het richtsnoer bij de afwerking van de competitie. Voorbereiding in functie van de volgende voetbaljaargang, daar wilde hij (nog) niet van weten. De zachte temperatuur en de infrastructuur van KSK Heist boden wel al een afspiegeling van wat de zomer mogelijk te bieden heeft, al zullen de supporters dan wel een eigen parcours kunnen rijden in tegenstelling tot de opgelegde reisweg die het Antwerpkonvooi dit keer voor de wielen kreeg. Op uitzondering van de geblesseerden Yens Peeters en Darko Pivaljevic, de geschorste Marvin Peersman en de revaliderende Emmerik De Vriese, stuurde de Antwerpcoach een sterk basiselftal met de herstelde Thomas De Corte tussen de lijnen. De vier clubopgeleide jongeren Jeroen Hofmans, Kevin Baert, Franky Pelgrims en Yannick Put bekeken hoe de 22 acteurs na hun opkomst hun witte t-shirt met protestboodschap al vlug afwierpen. De wedstrijdbal was meegefinancierd door een sponsor uit Deurne...

Terwijl er in Leuven en Visť nog nauwelijks voetbalbedrijvigheid te constateren viel, trapte KSK Heist klokslag 14:00u. voor het eerst in het eigen Gemeentelijke Sportcentrum af tegen R Antwerp FC. Criel sloop een eerste keer de zestien in, maar van dreiging was nog lang geen sprake. De eerste corner volgde enkele minuten later na een door Jasper Vermeerbergen afgeweerde vrijetrap van Van Asten. Kevin Oris ontzette zijn kamp met het hoofd. Rood-wit kwam zuinigjes op toerental en creŽerde het eerste echte gevaar. Stavros Glouftsis strafte onzorgvuldig verdedigen ongenadig af. Hij klom en kopte de assist op volle hoogte ongehinderd binnen. KSK meldde zich uit de aftrap aan de overkant. Rechtsachter Wijns joeg voorlangs. Stavros Glouftsis bracht de tegenaanval op gang, maar leek het te gaan verliezen van Webers. De spits heroverde en weer lag de wit-blauwe verdediging op apegapen. De rood-witte spits stak simpel ter linkerzijde van het doel binnen. Amper veertien minuten gespeeld en de beslissende voorsprong leek op het bord te staan. Nog voor halverwege leek de aansluitingstreffer nabij voor het moedig strijdende KSK Heist. Een interventie op de bal van Benjamin Lambot ging via de stip tot tegen de rechterpaal. Kevin Oris joeg in de vlucht naast. Kevin Wauthy moest vervolgens tot twee keer toe in de voeten van Criel. Toch lag een mindere interventie in de lucht van de Antwerpdoelman aan de basis van de aansluitingstreffer. Linksachter Meeus kwam tussen veel rood-witte benen het eerst op de bal en veegde tot groot jolijt van de lokale aanhang de nul van het bord. Kevin Oris zag zijn kopbaltreffer afgevlagd en afgekeurd worden. Een ongelukkig kopbalcontact van Wijns na voorzet van Thomas De Corte viel zo maar voor de rechter van Stavros Glouftsis. De in Deurne-Noord doorlopend gecontesteerde spits rondde zijn onvervalste hattrick af.

Dat late derde doelpunt en de 1-3 ruststand doorkruisten het sportieve plan van coach Bosschaerts, zoals hij na de wedstrijd verklaarde. Ondanks de redelijk geruststellende voorsprong ging rood-wit gedreven van start. Kevin Oris werd op weinig orthodoxe manier van de bal gezet in de zestien, de wedstrijdleiding zag er geen fout in. Thomas Phibel liep in zijn onblusbare dadendrang tegen geel aan. Stavros Glouftsis meldde zich aan het einde van een lange rood-witte combinatie, begonnen bij Bart Van Zundert. Doelman Olieslagers weerde af. De corner was de start voor een snelle omschakeling bij de lokalen die uiteindelijk in de grijphanden van Kevin Wauthy eindigde. Was de activiteit in de respectieve gevaarzones beperkt, toch klom KSK Heist even voorbij halverwege de tweede periode weer dichterbij. De Heistenaars snelden via een combinatie tussen Wijns en Van Asten doorheen de rood-witte linies. Criel was dit keer bij de pinken en prikte in de verste hoek. Weer ging de lokale hoop op puntenwinst doorheen het goedgevulde Sportcentrum. Kevin Oris reageerde, maar trapte op aangeven van Alex Di Gregorio in de vlucht naast. Pal op de tachtigste minuut stuurde de Antwerpcoach Yannick Put tussen de lijnen, als voorbode van nog twee offensieve wisselspelers. Volgden ook nog Kevin Baert en Franky Pelgrims. En hoewel de Antwerpcoach geen extra verdediger kon brengen, toch ging de match voor de laatste tien plus vijf extra minuten op slot. Dit keer geen (tegen)treffer in de slotsekonden meer. Het killersinstinct van Stavros Glouftsis beŽindigde zo een recent rood-wit dipje.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/03/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel - 55'
20 Jef Vogels
4 Bart Van Zundert
8 Benjamin Lambot
23 Alexandre Di Gregorio (K)
30 Niels Martin
14 Stavros Glouftsis - 11' - 14' - 42'
10 Kevin Oris
 
81' 30 Niels Martin (uit)/
24 Yannick Put (in)
85' 4 Bart Van Zundert (uit)/
7 Kevin Baert (in)
89' 14 Stavros Glouftsis (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
K.S.K. Heist
1 Steven Olieslagers
6 David Wijns
15 Kurt Vandooren
20 Kevin Geets
16 Bavo Meeus - 39'
9 Yusuf ÷zcan
3 Bart Webers
12 Ken Thys
13 Jan Hendrickx (K)
17 Glenn Van Asten - 50'
7 Bram Criel - 70'
 
61' 9 Yusuf ÷zcan (uit)/
11 Sven Van Vlasselaer (in)
74' 12 Ken Thys (uit)/
14 Wouter Van der Mieren (in)