K. Lutlommel V.V.

2 - 3

Woe. 22/09/2010 20:00 u.

Beker van België 5e ronde

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stedelijk Sportstadion Lommel

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Miguel Garcia

Lijnrechters: Robby Keuleers - Spiros Stergiou
 
Geen verlengingen en toch klus geklaard met strafschoppen
Eigen bericht - De elf van Colin Andrews hadden strafschoppen nodig om tegen het bijwijlen agressieve, potige en oorlogszuchtige K Lutlommel VV de klus binnen de 90' te klaren. Coaches, spelers en achterban mogen zich eindelijk opmaken voor die felbegeerde confrontatie in de Vurige Stede tegen meervoudig landskampioen R Standard. Het begon met een hele vroege voorsprong nochtans opperbest voor de Limburgse vierdenationaler. Eindigen deed het in mineur na drie (terechte) uitsluitingen en een nederlaag met een doelpuntje verschil. Scheidsrechter Garcia was de gebeten hond bij de lokale club. Roodwit begon barslecht aan de partij en de twee knappe Lommelse doelpunten waren allerminst bevorderlijk voor het vertrouwen. Gelukkig waren er Kevin Oris (die om onduidelijke redenen zijn tweede van de avond afgekeurd zag worden) Alex Di Gregorio (die twee strafschoppen benutte) en de twaalfde man om de groep door deze onverwacht moeilijke avond heen te sleuren.

R Standard, al zeker van een plaatsje in de zestiende finales van de Cofidis Cup, bikkelde deze avond om de knikkers in de Jupiler Liga. R Antwerp FC zou maar wat graag in de volgende bekerronde de confrontatie met de Luikenaars aangaan. De wedstrijd voor de vijfde ronde eindelijk een datum en speelplein gevonden, was roodwit op volle sterkte afgereisd naar Noord-Limburg om er zich ten koste van K Lutlommel VV te kwalificeren. Nauwelijks afgetrapt of de lokale ploeg mocht juichen. De corner werd weliswaar aan de eerste paal bewerkt door Thomas De Corte, maar aan de tweede paal vond Kenny Put het gaatje in de rechterbenedenhoek. Daar had de jonge roodwitte bende niet van terug. Pas na dertien minuten richtte Marvin Peersman voor het eerst op Lommels doel. Binnen het eerste kwartier ook al twee helemaal misbegrepen gele kaarten in een schier ontelbare reeks die tot toenemend (verbaal) protest tussen en naast de lijnen en uitsluitingen zouden leiden. Pech voor Bart Van Zundert die zijn pegel met de gele schoenen op voorzet van Jef Vogels op de dwarsbalk richtte. K Lutlommel VV leunde achteruit en wist heel lang het gevaar ver weg te houden. Een doorsteekpass splijtte de gelederen, Alex Di Gregorio beliep de ruimte, kwam onzacht in aanraking met de studs van een tegenstander en belandde tot frustratie van lokale ploeg en aanhang zonder uitstel achter de stip.

Roodwit langszij, maar lang duurde die situatie niet. Somers kopte de vrijschop na roodwit balverlies aan de middencirkel ongehinderd binnen. Met de vroege inbreng van Darko Pivaljevic, gaf coach Colin Andrews een krachtig signaal af. De troepen begrepen. Weinig minuten later ging Kevin Oris op aangeven van Bart Van Zundert aan de haal en trapte ongenadig de gelijke ruststand tegen de touwen.

De ex-Lommelnaar zou net na de kampwissel middels een perfect uitgevoerde omhaal de wedstrijd een ander uitzicht hebben gegeven, ware er niet de verbeelding van de assistent die zijn patron een bijzonder slechte dienst bewees door het doelpunt af te vlaggen. Signaal voor geelzwart om er met vernieuwde agressie in te vliegen. Scheidsrechter Garcia stond erbij, keek ernaar en liet geregeld de wonderspons het terrein innemen. Veel meer dan een doelgerichte kopbal van Yannick Put die de buitenkant van de paal scheerde, leverde het gevechtsvoetbal niet op. Kevin Wauthy moest een keertje tot aan de rand van de zestien komen. Jef Vogels speelde zich desondanks opnieuw in de gunst van de achterban. Yens Peeters of Alex Di regorio? Plots lag de bal opnieuw op de stip en de captain trapte opnieuw ongenadig hard binnen. Roodwit op voorsprong, maar de lokale furies waren ook na een eerste uitsluiting die onmiddellijk volgde, niet getemperd. Wel integendeel. Roodwitte benen in gevaar. Scheidsrechter in paniek. Nog twee rode kaarten brachten geen verkoeling. De bende van Andrews bevroor de bal en bereikte zonder veel poeha het eindsignaal, waar de gedroomde kwalificatie voor de zestiende finale wachtte. De Giant Killer uit Noord-Limburg had net niet de scalp van de Great Old te pakken.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/09/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
4 Bart Van Zundert
15 Thomas De Corte
20 Jef Vogels
43 Marvin Peersman
28 Kerem Zevne
8 Benjamin Lambot - 14'
23 Alexandre Di Gregorio (K) - 28' (P) - 71' (P)
22 Emmerik De Vriese
14 Yannick Put - 64'
10 Kevin Oris - 42' - 51'
 
37' 28 Kerem Zevne (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
46' 8 Benjamin Lambot (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
64' 14 Yannick Put (uit)/
19 Yens Peeters (in)
K. Lutlommel V.V.
21 Roy Leynen
2 Maikel Simons - 19'
3 Recep Yildirim
6 Kevin Somers - 31'
5 Tim Mallet - 24'
7 Jonah Vliegen
8 Kristof Nijs (K) - 81'
4 Kenny Put - 2' - 73'
9 Murat Bayraktar - 83'
11 Chris Corens - 56'
10 Robin Wauters
 
64' 10 Robin Wauters (uit)/
14 Ufuk Yilmaz (in)
76' 7 Jonah Vliegen (uit)/
16 Dean Joris (in)
86' 2 Maikel Simons (uit)/
12 David Lodewijckx (in)