R. Cappellen F.C.

1 - 2

Din. 09/08/2011 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jos Van Wellenstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Steve De Greef

Lijnrechters: Rudy Van Rooy - Johan Van Noten
 
Weerziens in het Stadion Jos Van Wellen
De voorbereiding van dit seizoen liet zich in twee opvallende categorieën delen. Enerzijds waren de traditionele sparringpartners weer van de partij (o.a. KFC Antonia, K Merksem SC en K Berchem Sport) en anderzijds kwalitatief meer uitdagende tegenstanders (Hearts, KV Mechelen en Getafe). Als laatste oefenpartij van deze voorbereiding stond R. Cappellen F.C. op het programma, een ploeg die eerder in de eerste van voornoemde categorieën te plaatsen valt. De laatste acht jaar was RFC Cappellen maar liefst zeven maal van de partij in de voorbereiding van de Great Old, en slechts eenmaal moesten de roodwitten het onderspit delven. Nooit werd het echter een ruime overwinning, hoewel de roodgelen uit buurgemeente Kapellen toch steeds een klasse lager speelden. Voor sommige namen op het wedstrijdblad had deze oefenwedstrijd een speciale connotatie. Bart De Roover trainde de roodgelen liefst vijf jaar lang (2003-2008), met onder zijn hoede o.m. Zinho Chergui (2005-2009). Aan de andere kant keken o.m. Sil Boeykens, Jasper Vermeerbergen, Bart De Corte en Jens Verboven hun ex-ploegmaats in de ogen. Voor het eerst leek coach De Roover te kiezen voor een basiselftal dat ook de competitie zal aanvatten. Een elftal mét Dosunmu en Dunkovic, nota bene.

De wedstrijd begon dan ook voortvarend voor de Great Old. Doelman Bernd Brughmans liet zich echter niet vangen door pogingen van Oris, Van Zundert en Dunkovic in de openingsminuten. Tegen het spelbeeld in kwam Cappellen zelfs op voorsprong! Defourny ging jammerlijk onder een lange bal door, die gewiekst werd binnengekopt door rechtsmidden (!) Vermeerbergen. De aanvalsdrang van Stamnummer 1 nam evenwel niet af. Dunkovic, Dosunmu, Meyers en Oris (2x) probeerden Brughmans te verschalken, maar de Kapelse nummer 1 was goed uitgeslapen. Eénmaal werd hij wel verslagen door een kopbal van Meyers, maar scheids De Greef vond onze 'mid-mid' te hevig in duel gaan met de goalie en floot voor een overtreding. Ondertussen moest Vermeerbergen geblesseerd naar de kant, ten voordele van ex-jeugdspeler Boeykens. De honderden supporters die het wisselvallige weer hadden getrotseerd, zagen hoe de thuisploeg zich kranig verweerde. Enkele malen was het zelfs gevaarlijk, met pogingen van Uzoma, Vermeerbergen en vooral Van Gorp, die loeihard op de paal knalde. De laatste kans van de eerste periode was voor Antwerp, met Oris die iets te zelfzuchtig zijn kans ging. Hij kopte een lange bal scherp in het zijnet, terwijl een afgeven aan de vrijstaande Dosunmu misschien een betere optie was geweest. Hoe dan ook: de thuisfans zagen hun elftal met een onverhoopte voorsprong de rust ingaan.

Phibel en Meyers bleven in de kleedkamer, waardoor Peersman centraal in de verdediging inviel en tester Ndikumana zich op het middenveld mocht uitleven. Even later viel ook Smeets in, op de linkshalf in de plaats van Yannick Put. Ndikumana wilde zich graag bewijzen en zetten een goede aanval op. Hij stuurde Tosin Dosunmu in het straatje, die Wouter Smeets aan de tweede paal bediende. Brughmans was echter nog steeds niet te vermurwen. De sfeer op de tribunes begon er goed in te komen. Met de zon in de ogen zagen de 'lads' hoe Ndikumana Oris diep stuurde. De spits twijfelde niet en maakte een voor hem typisch doelpunt. 'One-touch' controle en een snelle overhoekse volley. De verdiende 1-1 stond op het bord. Het was nog tot de 80e minuut wachten eer de beslissing viel. Eerst had Oris de reflexen van Brughmans nogmaals getest, maar de doelman was pas kansloos toen een van zijn eigen verdedigers mee in het complot bleek te zitten. Dunkovic speelde Smeets vrij, die strak voorzette richting tweede paal. Vooraleer Dosunmu de 2-1 kon maken, stak Jens Verboven (eveneens ex-jeugdspeler) er zijn voet voor. Brughmans stond perplex en de overwinning was binnen.

Toch moest de klassedoelman van RFC Cappellen nog eenmaal zijn kunnen tonen. Lambot noopte de goalie tot een fraaie redding, terwijl Oris iedereen het nakijken gaf met een snelle controle, dito kapbeweging en hard schot. Alleen het doelhout wilde niet meewerken en zo bleef het 1-2 in het Van Wellenstadion.
(T.S. - bron: www.rafc.be - 09/08/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
4 Bart Van Zundert
2 Thomas Phibel
6 Karel De Smet
14 Zinou Chergui - 63'
8 Benjamin Lambot
22 Christophe Meyers
24 Yannick Put
18 Antun Dunkovic
15 Tosin Dosunmu
10 Kevin Oris - 67'
 
46' 2 Thomas Phibel (uit)/
43 Marvin Peersman (in)
46' 22 Christophe Meyers (uit)/
5 Selemani Ndikumana (T.) (in)
50' 24 Yannick Put (uit)/
7 Wouter Smeets (in)
R. Cappellen F.C.
1 Bernd Brughmans
2 Jens Verboven - 80' (O)
5 Hamza Rizki
8 Thomas Broeckaert
26 Bart De Corte
6 Maxim Van Hoydonck
15 Ben Van Gorp
3 Senne Vanderheyden
9 Murat Ocak
14 Jasper Vermeerbergen - 9'
13 Leo Pedro Uzoma
 
23' 14 Jasper Vermeerbergen (uit)/
12 Sil Boeykens (in) - 38'
62' 13 Leo Pedro Uzoma (uit)/
Moldeveanu (in)
80' 3 Senne Vanderheyden (uit)/
4 Gijs Van Landeghem (in)