R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 10/09/2011 20:00 u.

S.K. Sint-Niklaas

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.749
 
Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters: Yves Kenens - Christophe Baillieul
 
Bru of zwarte parels op de Bosuil?

Eigen bericht - Hij had er allicht zelf naar uitgekeken, maar tot veler verrassing was Yannick Put vrijgesteld van corvee op de Bosuil. Dat betekende allerminst dat Regi Van Acker geen oud-Bosuilen liet landen in Deurne-Noord. Iedereen weet wat een geprikkelde Stavros Glouftsis als aanvalsleider waard is. Met Ivan Willockx onder de lat en Olivier Claessens tussen spits en doelman, herleefde even het gevoel van de zomer van 2005. RAFC werd een flukse 125 jaar jong en inviteerde het grote Manchester Utd voor de viering. De SKS-coach stond vanavond net als toen voor een belangrijke uitdaging. Het scoutingrapport mocht alvast de vuilbak in voor deze terugkeer naar de heilige grond. De Antwerpcoach kon immers uitpakken met debutanten Andrei Ionescu in de startersrij en Oumar Diouck in de dug-out, maar brandend van goesting. Wesley Pollemans kwam opnieuw inschuiven op rechtsachter. Romeo Van Dessel werd even aan de kant geschoven vanwege een pas herstelde blessure. In zijn plaats koppelde de Antwerpcoach de ervaring van Karel De Smet aan die van Denis Viane om Stavros Glouftsis te muilkorven, want iedereen weet wat de Griekse spits waard is, indien voortdurend geprikkeld en/of uitgejouwd door het publiek. De tactiek van Marc Grosjean werkte in het Stade de la Cité de l'Oie op de derde speeldag, die van die andere ex-Antwerpcoach ook? Of was dit het begin van het gevoel van de nazomer van 2011?

ASC Classics Fancrew kreeg de handen op mekaar voor bal en aftrap. Dan mocht SK Sint-Niklaas voor het eerst aan de slag op de Bosuil. Het zwoele weer zette een lichte temper op het tempo en zou aanleiding gegeven tot een feeëriek hemelgewelf boven het stadion. De clubfotograaf legde het spektakel als de bliksem vast op de gevoelige plaat. Tosin Dosunmu was het eerste slachtoffer van de bezoekende buitenspelval. Glouftsis deed zijn stinkende best in zijn nieuwe kleuren, al had hij het publiek alweer niet mee. Vanaf de naamafroeping tot diep in de tweede periode waren zijn acties voorwerp van publieke hoon, geen scheldwoord te horen evenwel! Min of meer meeste balbezit voor het team van Bart De Roover, dat voor het eerst voluit met twee spitsen opereerde. Eerste hoekschop voor SKS en een eerste minuscule doeldreiging af de voet van debutant Andrei Ionescu. Eerste echte doelgerichte poging: Kevin Oris kopte een voorzet van rechtsachter Wesley Pollemans voorlangs. Antun Dunkovic kreeg alweer niet veel vrijheid in het duel van tegenstander en... scheidsrechter. Over halverwege inmiddels en Kevin Oris kopte alweer naast. De topschutter compenseerde zijn gemis aan frisheid bij de afwerking met keiharde inzet. De vuist van Willockx moest voor het eerst aan 't werk op een hoekschop van Antun Dunkovic. Na geharrewar in en rond de bezoekende zestien, ging het vliegensvlug naar de overkant waar Glouftsis een gekraakt schot uit de slof schudde.

Hoor het publiek te keer gaan! Met een hakje stuurde de gewezen speler ook nog een hoekschop naast. Kevin Oris kopte op een gestreelde voorzet van Andrei Ionescu vol op een tegenstander. Scheidsrechter Wouters ging (terecht?) niet in op het appel voor handspel van enkele duizenden aanwezigen, spits incluis. Antun Dunkovic stuurde Tosin Dosunmu leep door de buitenspelval, maar hij liep zich te pletter op doelman Willockx. De schaduwspits kon net niet bij een nieuwe voorzet van Zinho Chergui. Anders en beter: na fout op Andrei Ionescu stuurde Zinho Chergui de bal op het voorhoofd van Kevin Oris, die het voorhoofd van Tosin Dosunmu vond, dat de bal in doel deponeerde. De weergoden weerspiegelden de stemming in het stadion. "Nog eens even de beelden bekijken, want wij dachten aan buitenspel", analyseerde Regi Van Acker rustig tijdens de persbabbel. En de bezoekende coach kreeg nog meer onheil op het bord. Langdurig roodwit balbezit. De zestiende touch van Tosin Dosunmu belandde achter SKS-doelman Willockx. Heel wat namen in de voorbereiding, al droegen Antun Dunkovic en Kevin Oris in de laatste faze een belangrijk steentje bij (2-0), meteen de ruststand!

De bezoeker uit het Waasland keerde met een nieuwe naam terug, maar kwam wel meteen in een lokaal beginoffensief terecht. Aerts kreeg meteen de allereerste en tevens enige kaart van het verhaal te zien. De vrije trap af de linkerflank van rechtspoot Ionescu werd door Karel De Smet aan de eerste paal naastgekopt. Een hoekschop van De Meersman vond in eerste instantie de vuist van de tot dan bijna werkeloze Théo Defourny en ook de rebound van Neve werd afgeblokt om tenslotte helemaal naastgestuurd te worden door De Meersman. Kevin Oris zag zijn schot alweer afgeweerd worden door centrale verdediger De Keersmaeker, terwijl Glouftsis naast kopte. SKS verliet nu volop de eigen stellingen. Hoewel traag in de opbouw stak de bezoeker opnieuw door. Het schot van Aerts stuiterde aan het doel voorbij. Kevin Oris werd in het duel alweer teruggefloten. Beste redding van de wedstrijd van Théo Defourny: met de voet bracht de Antwerpdoelman redding op een ferme uithaal van Glouftsis. Aan de overkant ging de kans zo mogelijk nog spectaculairder verloren. Tosin Dosunmu knalde op de kruising. Kevin Oris kreeg de kopbalkans op vrijschop van Zinou Chergui niet gekaderd. Even voorbij het half uur vond de spits na voorzet van Tosin Dosunmu vanop de rechterflank weg naast het 'lege' doel. De allesbeslissende derde goal kwam er ook niet op kopbal van Guy Dufour en dus moest

Théo Defourny de grijphanden aan het werk stellen op een poginkje van Verstraeten, een van de jonge verdedigers die na de partij complimenten oogstte van zijn coach. In de slotfaze kregen Andrei Ionescu, Kevin oris en vooral Tosin Dosunmu een applausvervanging. Zo kwam ook nieuweling Oumar Diouck aan zijn eerste speelminuten bij zijn nieuwe club. De jonge aanvaller toonde meteen een staaltje van zijn talent, scoren lukte evenwel (nog) niet. Met twee doelpunten was Tosin Dosunmu belangrijk voor de geliefde kleuren... Bru of zwarte parels? De keuze was vlug gemaakt!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/09/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
29 Wesley Pollemans
17 Denis Viane
6 Karel De Smet
14 Zinou Chergui
4 Andrei Ionescu
8 Benjamin Lambot
20 Guy Dufour
18 Antun Dunkovic
15 Tosin Dosunmu - 40' - 44'
10 Kevin Oris (K)
 
82' 4 Andrei Ionescu (uit)/
26 Michaël Van Geele (in)
85' 10 Kevin Oris (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
88' 15 Tosin Dosunmu (uit)/
3 Romeo Van Dessel (in)
S.K. Sint-Niklaas
1 Ivan Willockx (K)
2 Yannick Aerts - 48'
15 Lode Vertonghen
17 Tim De Meersman
8 Roel Engelen
7 Enzo Neve
3 Tim Verstraeten
13 Dimitri Van Oppens
11 Leeroy De Keersmaecker
10 Olivier Claessens
14 Stavros Glouftsis
 
46' 10 Olivier Claessens (uit)/
16 Nicky Melkert (in)
55' 7 Enzo Neve (uit)/
6 Jonas Vandermarliere (in)
75' 17 Tim De Meersman (uit)/
5 Marko Petrovic (in)