R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zat. 24/09/2011 20:00 u.

F.C.V. Dender E.H.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.898
 
Scheidsrechter: Karim Saadouni

Lijnrechters: Raphaël Maeck - Cedric Lescalier
 
FCV gefrustreerd vanwege uitsluitingen, RAFC vanwege resultaat

Eigen bericht - Antwerpcoach Bart De Roover is geen voorstander van rotatie of andere niet absoluut nodige ingrepen in het elftal. Toch was er enige speculatie of er niet toch met de pionnen zou geschoven worden na de ellenlang verlengde bekeropdracht van dinsdag tegen KV Kortrijk. Niet nodig, want op uitzondering van Guy Dufour (hersteld van een irritatie aan de knie) kwam dezelfde groep tussen de lijnen om 'zwart' beest FCV Dender partij te geven. En om het debacle van afgelopen maart te vermijden, zou er best gescoord worden en liefst nog heel vroeg om de tegenstander uit de egelstelling te halen, want daar kon je vanop aan. FCV Dender naar het evenbeeld van zijn trainer is een gesloten blok, maar wel eentje dat de geboden ruimte weet te benutten en dan is er nog ervaren spits Thiebaut, die zijn denderse kleuren meermaals over de streep wist te trekken.

Bij FCV Dender hadden drie, bij R Antwerp FC hadden twee basisspelers van de laatste confrontatie in Deurne-Noord de zomeruit- en intocht overleefd. Twee geheel nieuwe elftallen, die stilaan toch ingespeeld zouden moeten zijn. R Antwerp Fc mocht dan de partij van dinsdag in de benen hebben, met minder dan de driepunter zou niemand tevreden kunnen zijn op de Bosuil. De ploeg kreeg bij de aftrap alvast assitentie van een clubman-pur-sang Martin Schellens en Miss Antwerp Saskia Coppen. FCV Dender deed dat nadien op geheel reglementaire wijze en laten we met Kevin Oris hopen met de juiste vestimentaire kleuren nog eens dunnetjes over. FCV wilde al meteen verrassen en kwam op de roodwitte helft voor een eerste corner. De aanvallende (?) intenties, waarvan coach Borkelmans gewag maakte tijdens de persbabbel, werden vervolgens minuten, zeg maar een hele eerste helft lang opgeborgen. 't Was meteen even wachten hoe de discipelen van Bart De Roover en Norbert Gadisseur de inspanningen van dinsdag hadden verteerd.

En dat bleek duidelijk mee te vallen. FCV werd teruggedrongen en er volgde al vlug een merkwaardig lange reeks doelpogingen en -kansen. Tosin Dosunmu werd door Antun Dunkovic door de roodblauwe verdediging gestuurd, op eigen kracht voorbij de doelman, maar het schot kwam boven het lege doel uit. Best geïnspireerde Antun Dunkovic in een ietwat aangepaste lagere positie, stuurde vervolgens herstelde Guy Dufour uit die vol het Bosuilhout trof. Wesley Pollemans stuurde op de vuisten van doelman De Raes en in de rebound knalde Antun Dunkovic zelf naast. Ondertussen had FCV zich in dit eerste kwartier welgeteld nog een keer aangeboden aan het doel van Théo Defourny. Het schot van linksachter Artz zoefde de tweede paal voorbij. Randje zestien meter mocht Antun Dunkovic na fout op Wesley Pollemans tot twee keer toe aanleggen, de muur stond helaas weer veel te dichtbij! Misschien toch eens navragen bij scheidsrechter Boelen hoeveel passen je voor de thuisploeg pleegt te zetten!

Andrei Ionescu richtte naar, maar helaas ook over het doel. De kopbal van Kevin Oris, na hoekschop van Antun Dunkovic, scheerde de buitenkant van de rechterstaak. Aan de overkant viel er zowaar een corner van de bezoeker te noteren na uitbraak langs topschutter Waeghe! In een navolgende faze kopte centrale verdediger Gilis een vrijetrap van Waeghe naast. Roodwit moest even naar adem happen. Doelman De Raes moest uitvallend een inzet van Guy Dufour oprapen, terwijl overbuur Defourny met de vuisten tegen een vluchtschot van Janssens aanging. Zinou Chergui liep op een pass van Benjamin Lambot, maar pegelde naast. In de slotfaze beging doelman De Raes handspel buiten de zestien. Tussen de vlag van de assistent en het fluitsignaal lag de bal van Oris netjes in het mandje, maar het doelpunt werd niet toegestaan. De Denderdoelman kon wel vertrekken en in zijn tergend trage terugtocht sloopte hij enig onderdeel van het als wankel beschreven Bosuilstadion. Na de inbreng van invallersdoelman t.n.v. Coppin, volgden nog vier korte minuten, maar tot scoren kwam R Antwerp Fc niet meer.

Vechten tegen de onmacht tot scoren en rekening houden met een mogelijke bom van de tegenstander, het was schuifelen op de Bosuilbanken op een ogenblik dat de wedstrijd al lang beslist had moeten zijn. Antwerpcoach De Roover predikte geduld tijdens de rust om vooral overhaasting te vermijden. FCV verliet voorzichtig de egelstelling en kwam tot de eerste, zij het nogal overhaaste en slechtgerichte doelpoging. Zinou Chergui verraste invallersdoelman Vandenbossche bijna met een vallend voorzetschot. Wesley Pollemans probeerde het op zijn beurt en de rebound was voor Andrei Ionescu. De Denderse doelman bleef overeind. Borkelmans irriteerde de wedstrijdleiding met wilde gebaren. Scheidsrechter Saadouni nam rustig zijn tijd om de Dendercoach tot betere gevoelens te brengen. De tijd ijlde in rasse schreden voorbij. Al bijna een kwartier ver in de tweede periode en nog was roodwit niet dicht bij enige kans tot scoren gekomen.

Even dreigde ook de twaalfde man stil te vallen, maar dat was van heel korte duur. Zinou Chergui en Wesley Pollemans stuurden buiten het kader. Terwijl Thiebaut steeds nadrukkelijker afhaakte en zijn team bijstond, leek Kevin Oris steeds moeilijker bereikbaar. Denis Viane moest bij een snelle omschakeling na een mislukte hoekschop een bezoeker ten koste van een gele kaart tot staan brengen. De beelden van de onterecht afgekeurde doelpunten van dinsdag en deze avond zullen later Youtube halen en weer interpreteerde scheidsrechter Saadouni de reglementen in het nadeel van R Antwerp FC bij een vrijwillige teruglegger die doelman Vandenbossche zomaar met de handen in de klem nam. Even voorbij halverwege de periode bracht Antwerpcoach De Roover een extra aanvaller ten koste van rechtsachter Wesley Pollemans. De jonge Oumar Diouck liet zich onmiddellijk in de combinatie betrekken, maar extra gevaar voor het bezoekende doel kwam er niet. De roep van de fans op de bevrijdende treffer ging crescendo, nadat een grondbotsende kopbal van Kevin Oris zowaar tegen de dwarsbalk aan spatte.

Strafschop na handspel in de Denderse zestien? Stof voor urenlange discussie na he bekijken van de herhaling van RAFC.TV. Benjamin Lambot verraste in de slotfaze iedereen, behalve Dender-doelman Vandenbossche, met een vallend schot. Meer dan een laatste hoekschop leverde het niet op. In de slotminuut verloor FCV nog een tweede 'rode' pion na een irritante fout op Oumar Diouck. Het mag gezegd: Zinou Chergui was (na fout op Joren Dom) aan de strengste sanctie ontsnapt, sakkerde Dendercoach Borkelmans. Twee licht gefrustreerde, zelfs een beetje geïrriteerde coaches hadden elk om beurten wel wat woorden nodig om hun uiteenlopend verhaal aan de verzamelde (?) pers uit de doeken te doen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/09/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
29 Wesley Pollemans
17 Denis Viane - 66'
6 Karel De Smet
14 Zinou Chergui - 52'
4 Andrei Ionescu
8 Benjamin Lambot
20 Guy Dufour
18 Antun Dunkovic
10 Kevin Oris (K)
15 Tosin Dosunmu
 
76' 29 Wesley Pollemans (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
88' 6 Karel De Smet (uit)/
3 Romeo Van Dessel (in)
F.C.V. Dender E.H.
1 Aron De Raes - 44'
2 Dwight Wille - 88'
3 Bram De Ly
4 Cor Gillis
5 Wouter Artz
7 Joren Dom
6 Daan Vaesen
8 Philippe Janssens
11 Jorgo Waeghe
10 Janis Coppin
9 Gunther Thiebaut (K)
 
44' 10 Janis Coppin (uit)/
21 Tom Vandenbossche (in)
83' 3 Bram De Ly (uit)/
14 Laurens Vandenheede (in)
88' 11 Jorgo Waeghe (uit)/
12 Jonas Droessaert (in)