K.S.V. Roeselare

0 - 3

Zat. 01/10/2011 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Schiervelde

Toeschouwers: 3100
 
Scheidsrechter: Jimmy Verhe

Lijnrechters: Gino De Belder - Barry Barri
 
Kevin Oris telt West-Vlamingen uit
Eigen bericht - Beide trainers hadden om uiteenlopende redenen aan hun elftal gesleuteld. Antwerpcoach Bart De Roover moest Karel De Smet vanwege nog niet honderd percent fit na blessure, missen. Romeo Van Dessel nam de vrijgekomen stek over. Voor het overige mocht George Blay (eindelijk) zijn grote debuut maken bij de Great Old. Andrei Ionescu kreeg ter rechterzijde een stevige brok ervaring in de rug. Kevin Oris en Tosin Dosunmu kregen ook na de (vele) missers van een week eerder tegen FCV Dender opnieuw het vertrouwen van hun coach, terwijl Wesley Pollemans, Michaël Van Geele en Oumar Diouck samen met Kevin Wauthy een plaatsje wisten te bemachtigen in de dug-out van Schiervelde. De fans hadden zich na het afgekloven resultaat tegen de Oost-Vlaamse fusieclub inmiddels verzoend met hun kleuren en waren en masse komen aanrijden, maar verwachtten wel met de driepunter huiswaarts te kunnen keren. Roeselare-coach Serebrenikov schoof met spelers tussen bank en basis en liep mee in de startersrij, klaar om de Great Old een pad in de korf te zetten...

Geen gebrek aan steun in de rug bij de aftrap van de Great Old. KSV-speler-coach Serebrennikov had met tenminste een van zijn pionnen moeten schuiven vanwege een of ander onheil dat uit de achterzak van de scheidsrechter werd opgediept te Lommel. In de beginfaze leek dat alvast goed uit te pakken. KSV bleef geduldig op de eigen helft kamperen en R Antwerp FC vond maar moeizaam zijn draai op de aangeboden ruimte. "We begonnen te slordig aan de partij en blijkbaar met de overhaasting van een week geleden onder de gelederen", analyseerde Antwerpcoach Bart De Roover de beginminuten van de partij. Eerste om het doel, zij het slechtgericht, in het vizier te nemen was lokale ex-speler Zinou Chergui. Ook Kevin Oris droeg ooit het fiere wit-zwart van de fusieclub, maar bleef in de beginperiode wat onzichtbaar ronddolen in en rond de Roeselaarse zestien. George Blay en Tosin Dosunmu vonden in Guy Dufour wel een actief aanspeelpunt. Het schot streelde de bovenkant van de dwarsbalk. Ook KSV roerde zich: Papa Ibrahima Sene kopte overhoeks naast. "We hebben een groot gebrek aan scorend vermogen", verklaarde assistent en veldtrainer Demanet de situatie van zijn club. Hoe het in dit geval slecht zou kunnen aflopen met een speler die ook hoofdcoach is, valt moeilijk in te schatten...

Other coach, same player shoots again? Een ander voorbeeld van het afwerkersprobleem was die vrijschop van Euvrard die hoog boven Théo Defourny klom. KSV combineerde geduldiger dan de bezoekers en kon plots Sene in de zestien afzetten. Het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd en was opnieuw voorwerp van twijfel bij de benadeelde partij. Via Théo Defourny en Zinou Chergui verlegde R Antwerp onmiddellijk het spel. Guy Dufour stuurde Tosin Dosunmu aan die op doelman Van De Moortele 'botste'. Volgde onmiddellijk de weerbots met Kevin Oris die de bal haarfijn binnenprikte. Het volume in het bezoekersvak barstte uit de wettelijk toegestane decibels. KSV reageerde op het terrein. De corner werd door Théo Defourny aan de tweede paal afgeweerd. De Antwerpdoelman kreeg net iets meer werk op te knappen dan zijn overbuur en moest zich met bijna doodsverachting op de bal werpen. Kevin Oris zette ook Van De Moortele opnieuw aan het werk. De vrijschop van de topschutter na een stevige overtreding op Andrei Ionescu, krulde naast de muur, maar ging over het witzwarte doel. Di Lallo probeerde het van nog verder, maar ook zijn trap zocht te vroeg hoogte. Heerlijk hoe Di Lallo nog een uitzwaaierend schot uit de slof haalde in de slotminuut. KSV moest desondanks met achterstand de rust in.

Guy Dufour vond het bij RAFC.TV een licht gevleide voorsprong, maar dat zou de achterban worst wezen. KSV kwam met De Rechter als extra-mankracht voor de box terug. Bij R Antwerp FC kregen Guy Dufour en Andrei Ionescu een meer buitenwaartse positie toegewezen van hun coach Bart De Roover als aanpassing van het tactische plaatje. Doelman Van De Moortele moest in afwachting van erger een kopbalpoging van Kevin Oris op assist van Tosin Dosunmu uit de rechterbenedenhoek ranselen. De gedraaide corner van Guy Dufour vond het hoofd van Benjamin Lambot, maar de kopbal zoefde naast. De eerste lokale corner via Romeo Van Dessel, werd aan de tweede paal weggecatapulteerd door Zinou Chergui. In een zeldzame offensieve bevlieging stuurde Guiro terug, Denis Viane was er met het hoofd bij voor KSV echt gevaarlijk kon worden. Di Lallo richtte vervolgens naar de korte hoek, maar kwam in de handen van Théo Defourny terecht. Nog voor het uur een tweede lokale wissel en een behoorlijk goede knal op doel van Euvrard, met de vuist vanonder de balk gehaald door Théo Defourny. Kansen tellen en plots merken dat Kevin Oris op aangeven van Guy Dufour vol op het dwarshout kopte.

Romeo Van Dessel weerde de poging van Sene af. Een beetje onverwacht werd Tosin Dosunmu ingeruild voor Mika Van Geele. De voorsprong verder verdedigen was even later niet meer dwingend. Kevin Oris controleerde de van de lat terugvallende bal van Guy Dufour en blies leer en doelman over de doellijn (0-2). In de slotfaze stuurde Bart De Roover ook Wesley Pollemans en in laatste instantie ook Oumar Diouck nog tussen de lijnen. De twee invallers rolden met Kevin Oris de loper uit voor Guy Dufour, die zijn eersteling in roodwitte loondienst tegen het vlechtwerk trapte. Het lokale volk kreunde onder het striemende bezoekende vak, al vond assistent-coach Demanet in laatste instantie ruime verzachtende omstandigheden op zijn plaats. R Antwerp FC krijgt stilaan aansluiting bij de top van de rangschikking.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/10/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
16 George Blay
3 Romeo Van Dessel
17 Denis Viane
14 Zinou Chergui
4 Andrei Ionescu
8 Benjamin Lambot - 60'
18 Antun Dunkovic
20 Guy Dufour - 81'
10 Kevin Oris (K) - 20' - 76'
15 Tosin Dosunmu
 
67' 15 Tosin Dosunmu (uit)/
26 Michaël Van Geele (in) - 84'
77' 18 Antun Dunkovic (uit)/
29 Wesley Pollemans (in)
80' 4 Andrei Ionescu (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
K.S.V. Roeselare
12 Soren Van De Moortele
2 Yannick Euvrard
27 Sebastien Dewaest
4 Cedric Guiro
5 Jeremy Huyghebaert
8 Frederik Declercq (K)
14 Sergiy Serebrennikov
20 Anthony Di Lallo
6 Masis Voskanian
15 Tristan Bowen
7 Papa Ibrahima Sene
 
45' 15 Tristan Bowen (uit)/
10 Sven De Rechter (in) - 89'
55' 6 Masis Voskanian (uit)/
11 Benjamin Lutun (in)