R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 15/10/2011 20:00 u.

K.V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 7507
 
Scheidsrechter: Thierry Derycke

Lijnrechters: Jan Busschaert - Geert Simoens
 
Bosuil blaast warm en koud

Eigen bericht - Een avond vol emoties op de Bosuil. Het begon met de ongelooflijk ontroerend geformuleerde roodwitte steun aan liefst drie felgeplaagde families na het verlies van een geliefd persoon. Het eindigde met het eerste weerzien met de kleine, Kevin Baert, nu KVO, een tweede zomer op rij getroffen door een enorm zware blessure en een tweede keer dicht bij huis in volle revalidatie. De loopband is de vijand nu, maar binnenkort mag het weer helemaal buiten. Revalideren, gelukkig niet helemaal alleen. Tussen twee momenten, werd een bizarre pot voetbal opgevoerd. KVO kreeg in de eerste periode geen voet aan grond op de Bosuil, maar verpulverde wel al vroeg in de partij de zesde clean sheet op rij van doelman Théo Defourny. Roodwitte historici meenden te weten dat een rij van zes zonder tegendoelpunt een unieke prestatie zou zijn geweest. Of dat klopt, moeten we eerstdaags toch eens laten controleren door een deskundige in de Antwerpologie. Goed omringd als hij is, zette Benjamin Lambot een dijk van een wedstrijd neer en zorgde nog voor de rust voor de gelijkmaker. De tweede helft bleek een maat voor niets, maar Bart De Roover oogstte wel lof van zijn jonge collega Frederik Vanderbiest. Diens KVO zette een prestatie neer naar het onverzettelijke evenbeeld van de coach.

Monument Kevin Baert en Supersupporter Frans Sweert (75) vormden samen met Kevin Oris een mooi trio aan de aftrap. Er was eerst het statement van alle aanwezigen tegen racisme, spelers in aangepaste uitrusting incluis en vervolgens het eerste fluitsignaal van de jonge scheidsrechter Thierry Derycke om de match op gang te blazen. Roodwit trok vliegensvlug een aanvallende kaart. Tosin Dosunmu was de eerste om het bezoekende doel te bedreigen. Hij haalde er een hoekschop uit. Andrei Ionescu probeerde het even later op zijn manier, direct gevolgd door Guy Dufour die over de balk richtte. KVO hapte naar adem, maar bij de eerste echte tegenprik dwongen ze wel een hoekschop af, onmiddellijk gevolgd door een doelpunt uit deze stilstaande fase. Geen vragen evenwel in deze richting tijdens de persbabbel! Linkspoot Essikal trapte, scheerde tussen veel benen en armen. Aan de tweede paal of daaromtrent verlengde Andrei Ionescu ongelukkig in eigen doel (0-1). Een scenario om van ellende ineen te krimpen. Dat was allerminst de bedoeling van Antun Dunkovic. Via tussenstation Andrei Ionescu bereikte de smaakmaker Kevin Oris. Controle, draai en schot, vol op de dwarsbalk. Nauwelijks later devieerde de topschutter een assist van George Blay in handen van doelman Dumesnil. Niet alleen de rechtsachter, ook Andrei Ionescu oogstte min of meer ter rechterzijde applaus.

Zijn schot belandde evenwel jammerlijk op de rechterpaal! Antun Dunkovic probeerde het niet alleen op vrijschop, ook zijn kopbalpoging viel pal in handen van de KVO-doelman. Andrei Ionescu kwam Gueye met de botte bijl tegen. De verdediger werd prompt opgeschreven. De vrijschop van Guy Dufour ging via de bast van Tosin Dosunmu naast. Ook Andrei Ionescu zelf kreeg voor een akkefietje aan de middencirkel de gele kaart te zien, maar tijdwinst bestraffen of maar een poging daartoe door deze of gene doelman onder de bezoekers, dat gebeurde tot irritatie van het publiek niet. KVO haalde er geen voordeel uit. Guy Dufour verstuurde een (te slappe) voorzet naar de tweede paal, de kopbalpoging van Kevin Oris miste kracht. Drie keer slechts kon KVO de bal beroeren na een afgeslagen corner. Benjamin Lambot bracht terug en stond ook aan het einde van de combinatie met Andrei Ionescu als voorlaatste. De middenvelder controleerde, temporiseerde en krulde heerlijk in de rechterhoek (1-1). Bizar: zo fel domineren en toch een half uur op achterstand! Coach Vanderbiest gaf het ook ruiterlijk toe: "We kwamen niet voor een punt, maar vooral de eerste helft zijn we achteruit geblazen. Er was geen beginnen aan en de oorzaken werden tijdens de rust aangepakt."

Geen retour en force voor de XI van Bart De Roover. De (tactische) omschakeling bij KVO wierp vruchten af, dat moest Théo Defourny vlug ervaren. Eerste inzet kwam inderdaad van kilometervreter Luissint. Kevin Oris ging dan weer in contramine met scheidsrechter Derycke en werd keer op keer teruggefloten. Beste kans van de openingsminuten kwam op naam van Vandamme. De grondscherende pegel haalde de
Antwerpdoelman plat. Nog meer dreiging voor het Antwerpdoel: de krul van Jonckheere viel achter het doelkader terwijl de Antwerpdoelman rustig een eindje aan de dwarsbalk kon gaan hangen. Vertrouwen ook bij diens overbuur. Het schot van Antun Dunkovic van in de zestien belandde in het zijnet, maar de vrijschop na fout op George Blay, was sterk werk voor de vuisten van de bezoekende doelman. KVO moest nog een halve reeks hoekschoppen toestaan, maar meldde zich desondanks via rechtsmidden Brouckaert steeds vaker op de roodwitte helft. Karel De Smet & co. verschalken lukte niet. Brillant poeierde van ver, maar slecht gericht. KVO claimde even balbezit en daar was de inbreng van Coussement niet vreemd. Théo Defourny moest stevig uitpakken om een afgeweken bal (via Karel De Smet?) onder de lat uit te halen.

Oumar Diouck kwam Tosin Dosunmu vervangen en haalde bijna meteen met links uit. Doelman Dumesnil kreeg vanwege opvallende en langdurige tijdwinst alweer een fluitconcert van het steeds ongeduldiger om een doelpunt smekende achterban. Bijna nog haalden de bezoekers de driepunter binnen. Théo Defourny moest een verre vrijschop wegranselen. De rebound van Coussement trof de rechterstaak. Gevaar bezworen. Ideaal vrijgespeeld in de zestien, aarzelde Oumar Diouck een fractie te lang. Afgeblokt. Weg winnende treffer. "We hebben er alles aan gedaan om de driepunter thuis te houden, we zijn dus ontgoocheld over het resultaat, want we hebben ons niet efficiënt genoeg getoond bij de afwerking", vertelde coach Bart De Roover naar waarheid tijdens de persbabbel. De Antwerpcoach sprak wel nog zijn tevredenheid uit over het collectief, want de selectie was diep gegaan. Dat zal ook bij KVRS Waasland-SK Beveren nodig zijn, al moet er uiteraard beter omgegaan worden met de opportuniteiten die zich aandienen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/10/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
16 George Blay
17 Denis Viane
6 Karel De Smet
14 Zinou Chergui
4 Andrei Ionescu - 32'
8 Benjamin Lambot - 36'
18 Antun Dunkovic
20 Guy Dufour
15 Tosin Dosunmu
10 Kevin Oris (K)
 
77' 15 Tosin Dosunmu (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
88' 18 Antun Dunkovic (uit)/
26 Michaël Van Geele (in)
K.V. Oostende
30 Jérémy Dumesnil
2 Xavier Luissint
12 Daby Gueye - 27'
13 Frederic Brillant - 9'
15 Achraf Essikal
16 Yohan Brouckaert
4 Lars Wallaeys (K)
20 Terence Pinto - 55'
10 Michiel Jonckheere
11 Jamaïque Vandamme
23 Mahamadou Dissa
 
58' 20 Terence Pinto (uit)/
8 Niels Coussement (in)
87' 23 Mahamadou Dissa (uit)/
5 Rico Jordi (in)