R.W.S. Woluwe F.C.

1 - 1

Zon. 06/11/2011 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Fallonstadion

Toeschouwers: 1500
 
Scheidsrechter: Gert Deckers

Lijnrechters: Geert Bossuyt - Karel De Rocker
 
Bom van Andrei Ionescu volstaat niet

Eigen bericht - Je moet al bijna een echt roodwit wiz-kid zijn om te herinneren dat deze eerste competitie wedstrijd ooit tegen Royal White Star Woluwe FC, toch nog een precedent heeft. In de zomer van 2005 veegde de roodwitte club uit het Fallonstadion een totaal verhakkeld Bosuilteam op een hoopje in het kader van de Beker van België. Negatieve held van die avond was Naby Moussa Yattara die finaal zakte voor zijn examen met de grote jongens. Ook deze zondagmiddag moest de Antwerpcoach moeilijke knopen doorhakken. Er waren problemen allerhande. Er was de nasleep van de publieke hoon tegen KSK Heist en alsof dat nog niet volstond was doelman Théo Defourny ondanks medische bijstand onbeschikbaar. George Blay bleef roodgeschorst achter en die andere optie op rechtsback, Wesley Pollemans, traint sedert te kort na een wekenlange inactiviteit vanwege blessure. Romeo Van Dessel sloop zo het elftal in op die voor hem weinig vertrouwde positie.

In een poging het scoreprobleem aan te pakken, liepen Tosin Dosunmu en Kevin Oris samen met Oumar Diouck in de startersrij het terrein op. De omschakeling naar een 4-3-3 veldbezetting liep ten nadele van Antun Dunkovic, die voor het eerst genoegen moest nemen met een zitje in de dug-out, dat hij deelde met invallersdoelman Sten Vandenbossche, Prince Bobby en Marvin Peersman. Doel was eens te meer de driepunter mee naar Deurne-Noord te nemen na de mislukkte vertoning van een week eerder in eigen huis tegen KSK Heist.

De thuisclub zette ter ondersteuning van de zo'n 500 man, vrouw en jeugdspeler grote achterban een orkestje van twee metaalblazers en een trommelaar in om de ruim 850 bezoekende fans te overstemmen. Het startte alvast op een valse noot in het hoofdstedelijk gewest. Woluwe-coach Mazzu had na de verliesbeurt bij CS Visé geschoven met de pionnen en dat bekwam zijn elftal, ondanks de aanwezigheid van veelvuldig Antwerpkiller Munyaneza blijkbaar niet goed. Slechts twee keer had RWS Woluwe de bal even beroerd tussen het Antwerpse balbezit door of Andrei Ionescu werd door Zinou Chergui in stelling gebracht. Doelman Goeman duikelde samen met de bom van de middenvelder achter de lijn. Amper zestig sekonden ver en de vroege voorsprong stond op het bord voor de groenwitte bezoekers. De lokale spelers waren evenwel niet van slag gebracht. Ze zetten onmiddellijk de buitenspelval in en trokken onder impuls van sterke man Macé het initiatief naar zich toe, hun niet-aflatende huisorkest in ruggensteun.

De thuisploeg deelde zelfs geen verwittiging uit. Bij de eerste kans, door Macé voorbereid over de linkerflank tot op de achterlijn, werd door Camara ijzig kalm in doel geprikt. "We begonnen uitstekend, maar kregen helaas te vlug dat tegendoelpunt tegen...," vatte Karel De Smet het matchbegin samen. Binnen korte tijd mocht de stadionomroeper dus twee dotten van doelpunten aankondigen. Een veelbelovend begin van wat vlug in een saaie middag dreigde te verzanden. Beide teams leken toch wat geschrokken, kropen vlug in egelstelling en schuwden niet de inspanning, maar wel verdere risico's. Oumar Diouck liet zich gevat in de combinaties betrekken, maar de bal nuttig tot bij Kevin Oris brengen, bleek al vlug een beestenjob. Toch kon de topschutter twee keer uithalen, al ontbrak het telkens wel aan de juiste richting. Centrale verdediger Dessaer trok naar voren, maar kon op zijn beurt de hoekschop van Macé niet kaderen. In de slotfaze kon de Antwerptopschutter nog een keertje uithalen, maar de kopbal ging rakelings over.

Kevin Oris probeerde de tweede periode op dezelfde succesvolle manier open te breken. De vrijschop was loeiendhard en bedreigde de linkerhoek, maar doelman Goeman was tijdig met de vuisten ter plekke. De corner resulteerde in een slag om de zestien, maar uiteindelijk bleef de lokale afweer overeind. Aan de overkant moest Karel De Smet de keisnedige omschakeling van Macé ten koste van een corner onderbreken. Ook R Antwerp FC stak meer vaart in de counters. Oumar Diouck richtte echter te hoog. En de jonge spits probeerde onmiddellijk opnieuw, maar zag zijn schot uit de draai afgestopt worden. De lokale elf zaten helemaal in de greep van de roodwitte afweer, maar gaven zelf ook bitter weinig weg. Geen werk dat hun doelman niet kon klaren. Kevin Wauthy was tot dan amper bij de bal geweest, een verdwaalde diepe bal niet medegerekend. Met zijn komst even voorbij het uur, bracht Antun Dunkovic in samenspel met lokale jongen Benjamin Lambot, enige gevatte acties op gang. Het leverde weliswaar een reeks hoekschoppen op, niet de zo gewenste tweede goal.

In de slotfase trok RWSW alle registers open en moest de roodwitte afweer bijzonder attent reageren. Camara vond niet de gepaste afwerking. Helemaal op 't eind pegelde invaller Micelli vanop zo'n 22 meter tegen de dwarsligger. De Oliveira bracht met zijn inspanning wel de hoofdtribune tot juichen, rechtsgeldig was het doelpunt evenwel niet. Zo eindigde het alweer op puntenverlies voor de Great Old en daarmee was sportief directeur Gunther Hofmans verre van tevreden, zo liet hij zijn spelers via ATV weten...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/11/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
3 Romeo Van Dessel
17 Denis Viane - 79'
6 Karel De Smet
14 Zinou Chergui
4 Andrei Ionescu - 1'
8 Benjamin Lambot
20 Guy Dufour
15 Tosin Dosunmu
10 Kevin Oris (K)
99 Oumar Diouck
 
64' 15 Tosin Dosunmu (uit)/
18 Antun Dunkovic (in)
82' 4 Andrei Ionescu (uit)/
12 Prince Bobby (in)
R.W.S. Woluwe F.C.
30 Kevin Goeman
21 Tracy Mpati Bibianpu
13 Vincent Vandiepenbeeck
19 Denis Dessaer (K)
23 Baptiste Ulens
10 Julien Guerenne
7 Steve Hercor
28 Sylvain Macé
3 Lanfia Camara - 8'
12 Yannick Loemba Gaby
11 Henri Munyaneza
 
60' 11 Henri Munyaneza (uit)/
16 Daniël De Oliveira (in)
75' 12 Yannick Loemba Gaby (uit)/
8 Damien Micelli (in)