R. Boussu Dour Bor.

0 - 2

Zon. 20/11/2011 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Robert Urbain - Vedette

Toeschouwers: 1007
 
Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters: Jo De Weirdt - Erik Waegemans
 
Karel De Smet zorgt voor eerste zege in tweede periode

Eigen bericht - Vorig jaar november was Serge Gumienny scherprechter bij de eerste wedstrijd op de Bosuil van Bart De Roover als hoofdcoach van R Antwerp FC. KV Oostende de tegenstander. De Great Old als overwinnaar na een bewogen partij. Weinig geliefd bij de rood-witte achterban, werd de Limburger voor het eerst in een jaar tijd aangeduid om deze zondag de eerste opdracht van opvolger Bart Wilmssen in goede banen te leiden te Boussu-Dour. R.B.D.B. de tegenstander, de rood-witte kern op twee namen na ongewijzigd. Volledig hersteld van een blessure aan de kuiten, nam doelman Théo Defourny de plaats onder de lat over van Kevin Wauthy. Antun Dunkovic viel om nog onduidelijke redenen uit de wedstrijdkern, Marvin Peersman was de nieuwe naam in de selectie. Na een wedstrijd in de dug-out tegen FCM Brussels vervoegde Tosin Dosunmu opnieuw het effectief. Wouter Smeets liep voor het eerst in de startersrij bij een wedstrijd met inzet van punten en zou al vlug geconfronteerd worden met de gele kaart. Met Romeo Van Dessel stuurde de nieuwe hoofdcoach van bij aanvang een krachtpatser het terrein op en daarvoor moest Guy Dufour wijken. Voor het lokale huisorkestje was er dit keer geen lievemoederen aan, wat ze ook aan volume produceerden, ze werden doorlopend in de minderheid gesteld. Zelfs al was het roodwitte legioen (niet geheel onverwacht) deze zondagmiddag niet op volle sterkte, wel nog voldoende groot in aantal om met sprekend gemak het stadion in te pakken.

't Is bij momenten een komen en gaan in Deurne-Noord en zo was Bart Wilmssen deze zondag toe aan zijn eerste wedstrijd bij de Great Old. Het elftal al vanbij de opwarming min of meer duidelijk, was het voor vriend en vijand uitkijken welke oplossingen de nieuwe hoofdcoach vanonder het petje zou toveren om het manifeste gebrek aan efficiëntie voor doel op te lossen. Roodwit had wel de aftrap, maar ging alvast niet echt stormachtig van start. Ook met deze aanpak was het eerste gevaar evenwel voor de bezoekers. Het begon met een hoekschop van Wouter Smeets. Romeo Van Dessel vlamde op doel. Wouter Smeets stuurde de rebound in het zijnet. Aan de overkant probeerde Assou Ekotto de vuisten van Théo Defourny uit. Vervolgens moest de Antwerpdoelman met de voet redding brengen op de inzet van linksachter El Barkaoui. Romeo Van Dessel zag vanop afstand het gaatje, maar doelman Dutoit stopte het op tijd toe. Oud-Antwerpspeler Préseaux had de handen vol aan Tosin Dosunmu, al kwam het grootste gevaar wel af de rechterflank. Benjamin Lambot kon koppen op een vrijschopvoorzet van Wouter Smeets en verplichtte doelman Dutoit tot een forse parade. Guinot pikte het balverlies op na een ongelukkige val van Denis Viane, de afwerking bleef evenwel in het zijnet steken. Even voorbij halverwege moest Théo Defourny lijf en leden in de strijd werpen om het schot van Fassin af te weren. In de omschakeling kwam Benjamin Lambot vrij, maar hij knalde in de vlucht over het groenwitte doel. De buitenspelval een stevig wapen in lokale handen, leverde het slot van de eerste speelhelft nog maar weinig echt uitgespeelde kansen op, al moest Zinou Chergui wel nog even zijn doelman bijspringen om een pegel van Delplace te ontzetten. Rusten met een blanco tussenstand.

Ook de tweede periode schoot niet echt spektaculair uit de startblokken. Dutoit liet even een doelpoging van Andrei Ionescu door de vingers glippen, maar herstelde tijdig het foutje. Kevin Oris probeerde het met een botsertje, maar ook nu was de R.B.D.D.-doelman bij de pinken. De vervanging van Wouter Smeets zette de rechterflank even open voor El Barkaoui, George Blay gaf zomaar onbedreigd een hoekschop weg. Auteur van alle lokale stilstaande fazes El Barkaou wist er geen gunstig gebruik van te maken. Een geprikkelde Guy Dufour lepelde de assist van Andrei Ionescu huizenhoog over doel. "Prettig is het niet om op de bank te belanden, gelukkig heb ik toch nog wat kunnen goedmaken", vertelde de linkspoot bij RAFC.tv Het schot van Kevin Oris zocht ook al de weg naar de wolken. Het leek wel een ingestudeerd nummertje: Zinou Chergui liep over de bal, terwijl Andrei Ionescu haarscherp op het voorhoofd van Karel De Smet schilderde. De beenlange verdediger kopte milimeterprecies binnen. De ontlading groot zowel op als naast het terrein, de groenwitte achterban hoonde de lokale coach uit zijn dug-out. Toch was de reactie van R.B.D.B. fel. Arnauld Mercier greep naar het invallersmateriaal, maar kon de situatie niet meer keren, wel integendeel. Kevin Oris recupereerde het balverlies, Oumar Diouck bediende Andrei Ionescu die op zijn beurt Guy Dufour de zestien instuurde. De linkspoot controleerde en knalde in de rechterbenedenhoek (0-2). Het liep (nog) niet perfect, was het glasheldere oordeel van Bart Wilmssen, maar "mijn jongens hebben wel de juiste spirit en vechtlust getoond en zijn daarvoor beloond. De puntenwinst laat ons toe vanaf morgen de topper tegen Sporting du Pays de Charleroi met een gerust gemoed aan te vatten...," besloot de Antwerpcoach.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/11/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
16 George Blay
17 Denis Viane - 54'
6 Karel De Smet - 69'
14 Zinou Chergui
7 Wouter Smeets - 20'
8 Benjamin Lambot
3 Romeo Van Dessel
15 Tosin Dosunmu
4 Andrei Ionescu
10 Kevin Oris (K)
 
54' 7 Wouter Smeets (uit)/
20 Guy Dufour (in) - 79'
63' 15 Tosin Dosunmu (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
82' 4 Andrei Ionescu (uit)/
43 Marvin Peersman (in)
R. Boussu Dour Bor.
23 Williams Dutoit
2 Christophe Préseaux
4 Adrien Leclercq
20 Anthony Savigny (K)
18 Rachid El Barkaoui
6 Alexandre Guinot
16 Mathieu Assou Ekotto
21 Jean Fassin
7 Samuel Robail
3 Kevin Koffi
24 Anthony Delplace
 
57' 7 Samuel Robail (uit)/
11 Medhi Hadraoui (in) - 65'
78' 16 Mathieu Assou Ekotto (uit)/
18 Rachid El Barkaoui (in)