R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zat. 18/02/2012 20:00 u.

K.S.V. Roeselare

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.004
 
Scheidsrechter: Bart Vertenten

Lijnrechters: Jimmy Cremers - Joël De Bruyn
 
Freddy Mombongo-Dues had een afspraak met de geschiedenis

Eigen bericht - Met minder dan zes op zes tegen ex-topklasser KSV Roeselare zou niemand vrede kunnen vinden op de Bosuil. Geen excuses voor Bart Wilmssen alvast, want de kern was (ondanks het vertrek van Kevin Oris), vooral in aanvallend opzicht gevoelig versterkt. De winterstop had de Antwerpcoach bovendien net voldoende tijd gegeven om de winternieuwelingen netjes in te passen en de neusjes van allen en Benji Lambot in dezelfde richting te oriënteren. Voor de aftrap werd het duo Freddy Mombongo-Dues en Bojan Djordjic gevierd als duizendste elite-speler in het rood-wit van de Great Old. Ondanks de striemende regen gingen de handjes van de ruime achterban op elkaar. Voor het begin van tweede reeks van duizend kan Bart Wilmssen alvast binnenkort rekenen op Portugese aanwinst Bruno Carvalho. Denis Viane was nu al terug na een operatief ingrijpen afgelopen januari en dus hield de Antwerpcoach met Thomas Phibel, Dmitrijev Artjom, Prince Bobby en Sten Vandenbossche volk voor elke linie achter de hand. Spiksplinternieuwe dug-outs boden bescherming tegen de woeste weersomstandigheden...

Twee debutanten in de hoofdmacht, van wie Freddy Mombongo afspraak had met het historische rugnummer van clubtopschutter Patje Goots. Een gewicht om dragen, wist de rijzige spits sedert zijn komst naar Deurne-Noord, maar met de vokale steun van zijn nieuwe fans en (een SMS) van zijn oud-trainer Denis Van Wijk, was geen uitdaging hem te groot. Veel volk om mee de aftrap te verzorgen. De Antwerp Street Boys verdedigen niet alleen sportief de kleuren van de Voetbaltrots van 't Stad, maar waren aanwezig om de club aan te moedigen. Ook 'Voice van Vlaanderen' Dirk Cassiers (SMS Dirk naar 6677) leverde een bijdrage in de middencirkel alvorens de bal over te dragen aan de echte professionals. De bezoekende verdediging moest al vlug gepast reageren op een inkomende vrijschop van Guy Dufour af de rechterflank. Het eerste KSV-prikje werd ook al ingeleid door een vrijschop. Centrale verdediger Vandenbussche richtte zijn kopbal naast. Langdurig rood-wit balbezit werd tenslotte door diezelfde Vandenbussche afgeleid richting nieuwe hoekschopvlag.

Guy Dufour stichtte verwarring en kreeg de bal nog een keertje terug voor een nieuwe voorzet. Freddy Mombongo verlengde in doel (1-0). Het vroege doelpunt stond op het bord. Onder impuls van Bojan Djordjic kroop rood-wit dit keer niet achteruit. De maestro dirigeerde, maar werd niet altijd door de medemaats in zijn uitvoering begrepen. Toch kon Andrei Ionescu nieuwe spits Freddy Mombongo-Dues vrijmaken. De doelman reageerde gevat op de uithaal richting korte hoek. Even later richtte de spits zijn kopbal naast. Op het half uur kreeg Benjamin Lambot aangespeeld van Andrei Ionescu. Hij knalde over het doel. John Cofie forceerde ei zo na de beslissing al in de eerste periode, maar doelman Van De Moortele stak er gepast de vuisten tegen. Samen met zijn twee centrale verdedigers hield doelman Théo Defourny zijn netten in de slotfaze van de eerste periode schoon.

KSV Roeselare kwam aardig wat scherper terug. Was de rood-witte speelhelft nauwelijks belopen, begin tweede helft wisten de bezoekers een eerste van een reeks hoekschoppen af te dwingen. Stilstaande fase? Vandenbussche kopte over het doel van Théo Defourny. Toch meldden de wit-zwarten zich al vlug opnieuw met een schot van Di Lallo in het zijnet. John Cofie liet zich in de combinatie betrekken, maar het was toch nog even wachten om de aanvaller opnieuw te zien uithalen. De schicht strandde op de bovenkant van de paal. Even later werd hij tot grote woede van het publiek, dat eerder al enkele dubieuze buitenspelgevallen in koop had moeten nemen, onbestraft neergehaald. Marvin Peersman zette Guy Dufour op weg, maar het schot van de linkspoot strandde op een zuchtje van de goal. Even voorbij het uur stond speler-trainer Serebrennikov zijn plaats af aan Papa Sene. Het leverde de rood-witte verdediging, bij wie rechtsachter Justice Wamfor een correcte prestatie neerzette, extra werk.

Geraakt in een duel in de zestien moest Freddy Mombongo-Dues naar de kant voor verzorging. Doelman Van De Moortele joeg de bal naar voren, Papa Sene verlengde, Di Lallo had aan die ene kans genoeg om zijn team in de stand langszij te brengen. Vreugde in het bezoekende vak, al stuurde Antwerpcoach Bart Wilmssen ondertussen wel Prince Bobby tussen de lijnen. "We wilden wat meer diepgang creëren", verklaarde de Antwerpcoach zijn ingreep, al leek dat denkwerk niet direct een vervolg op het terrein te krijgen. "Het was niet onmiddellijk de goede oplossing", stelde de coach vast. Hoewel duidelijk door zijn beste krachten heen, zorgde Bojan Djordjic net als Guy Dufour voor rust tussen de gelederen. Complimenten kreeg ook Benjamin Lambot, maar matchwinner werd... de sympatieke nieuweling Freddy Mombongo-Dues. Het duel op een zakdoek, de bal van Guy Dufour netjes voor de voet en zijn tweeling hing tegen de touwen. De Bosuil uit zijn dak en dan nam hij zijn eerste gele kaart er voor lief bij.

Coach Bart Wilmssen bezorgde zijn beide aanvallers beurtelings een stevige ovatie. Invallers Dmitrijev Artjom en Thomas Phibel deelden in de feestvreugde van de achterban... De duizendste elitespeler(s) van de club hebben een optie genomen op een mooie toekomst in rood en wit.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/02/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
5 Justice Wamfor
6 Karel De Smet (K) - 31'
17 Denis Viane
43 Marvin Peersman
8 Benjamin Lambot - 57'
10 Andrei Ionescu
20 Guy Dufour
4 Bojan Djordjic
19 Freddy Mombongo-Dues - 12' - 84' - 85'
9 John Cofie
 
74' 10 Andrei Ionescu (uit)/
12 Prince Bobby (in)
86' 9 John Cofie (uit)/
11 Artjom Dmitrijev (in)
89' 19 Freddy Mombongo-Dues (uit)/
2 Thomas Phibel (in)
K.S.V. Roeselare
12 Sören Vandemoortele
2 Yannick Euvrard
4 Cedric Guiro - 41'
21 Bram Vandenbussche (K)
5 Jeremy Huyghebaert - 28'
11 Benjamin Lutun
6 Masis Voskanian - 31'
14 Serhiy Serebrennikov
8 Frederik Declercq
10 Sven De Rechter
20 Anthony Di Lallo - 71'
 
62' 14 Serhiy Serebrennikov (uit)/
7 Papa Ibrahima Sene (in)