R. Antwerp F.C.

1 - 2

Vrij. 20/04/2012 20:30 u.

V.C. Eendr. Aalst 2002

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4506
 
Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere

Lijnrechters: Dullaert Yves - Masil Lieven
 
Benji Lambot neemt afscheid van de Bosuil

Eigen bericht - Veel beter dan verhoopt, was de oproep op de clubwebsite opgevolgd om en masse Benjamin Lambot en de XI van coach Bart Wilmssen te komen steunen bij zijn laatste optreden op de Bosuil als Antwerpspeler. Volgend seizoen misschien in een of ander bekertornooi tegenstander bij K Lierse SK? Deze vrijdagavond nam de marathonman inderdaad (tevreden) afscheid van zijn roodwit shirt en zijn trouwe achterban. Met gewezen ploegmakkers Marco Gbarssin en Bas Vervaeke in het kamp van VC Eendracht Aalst 2002, terug na jarenlang geploeter in de lagere reeksen en nog steeds een even fanatieke aanhang, gaf dit een extra cachet aan deze voetbalavond. Liefst 110 wedstrijden caps en deze vrijdagavond uiteraard een laatste keer aan de aftrap in Deurne-Noord. Het werd helaas geen afscheid met toeters en bellen. Diep in de tweede speelhelft slaagde VC E. Aalst erin een tweede keer op voorsprong te klimmen. De feestavond eindigde zo een beetje in mineur.

Wie zich hedenavond had vastgereden in een of ander file of niet tijdig door het politiecordon met sproeiwagen rond het stadion was gesukkeld, heeft heel veel gemist. Goed en kwaad wisselde in enkele minuten van kamp. Het opende inderdaad niet goed voor de geliefde kleuren. De aftrap amper gegeven of doelman Sten Vandenbossche moest zich al onmiddellijk omdraaien. Niets had nochtans deze start in mineur kunnen voorzien. Gedragen door de zege in het Stade du Pays de Charleroi, had coach Bart Wilmssen weinig reden om aan zijn ploeg te sleutelen. Dezelfde XI op het terrein. Zelfde Thomas Phibel op rechtsachter. Prince Bobby was opnieuw spits in de schaduw van Freddy Mombongo-Dues. Oumar Diouck, Guy Dufour, Artjom Dmitrijev moesten samen met doelman Jeroen Hofmans hun ongeduld in de dug-out verbijten. Jari Verhaegen vond een plekje op de hoofdtribune, terwijl Frank Verhaegen voor het laatst dit seizoen de bordjes zou bedienen bij te verwachten wissels in de tweede periode.

VC Eendracht Aalst was niet naar Deurne-Noord komen afreizen voor een pot negatief voetbal. Getuige de blitse start met doelpunt van Sam Crispijn bovenop. Het afstandsschot schampte de dwarsbalk en zette het bezoekersvak in lichterlaaie. Dat bezorgde de roodwitte aanhang opnieuw een déjà-vue, maar de groep reageerde alles behalve aangeslagen. Meesterlijk dirigeerde Andrei Ionescu in de navolgende minuten. Klasse toch hoe hij John Cofie door de zwartwitte verdediging stuurde voor een snelle gelijkmaker. Beide teams zetten in op het offensief en maakten defensief nogal wat slippertjes. Freddy Mombongo-Dues kwam op aangeven van Andrei Ionescu helemaal vrij in de zestien. Doelman Van den Noortgaete wist samen met Ndefe het gat te dichten. R Antwerp FC was al aan zijn tweede corner toe en er zouden er nog vele volgen. Niet enkel Freddy Mombongo had het moeilijk met de consequente buitenspelval, ook John Cofie werd getroffen. De jonge Brit moest zich bovendien op het kwartier na een afgeslagen voorzet al een eerste keer laten verzorgen.

Ook VCEA liet zich niet onbetuigd. Ook aan de overkant volgden de (hete) standjes zich op. Ook de bezoekers stonden met Cousin een aantal keren aan het hoekvlaggetje. Even voorbij het half uur rukte het rode kruis uit met draagbaar, maar gelukkig kon bezoeker Gallucci nog op eigen krachten de kleedkamer opzoeken. Doktersassistentie was vereist, maar ondertussen was de wedstrijd wel al aan het derde kwartier begonnen. Ook John Cofie moest zich nog voor de kampwissel laten vervangen. Weer verdween een stuk snelheid uit de ploeg en dat zou zich vooral in de tweede periode laten gevoelen. Bruno Carvalho had bijna zijn tweede treffer in roodwit shirt beet, maar tot twee keer toe was doelman Van den Noortgaete hem te vlug af.

Beide coaches min of meer tevreden met het spelverloop, werden verdere wissels opgespaard. De wedstrijd kwam opnieuw vlug onder stoom. Ondanks het verlies aan John Cofie, was roodwit in weinige minuten opnieuw twee keer gevaarlijk. Freddy Mombongo-Dues haalde eerst de doelman plat, om vervolgens een vrijschop over de dwarsbalk te jagen. Ook voor VCEA dreigde even de buitenspelval. Freddy Mombongo kon opnieuw aanleggen. Het schot ging dit keer voorlangs. Het centrale duo Romeo Van Dessel en Karel De Smet behield het overzicht bij de soms razend snelle omschakeling van de bezoekers. Antwerpdoelman Sten Vandenbossche kwam nauwelijks in het stuk voor! Thomas Phibel joeg de flank aan, maar zag de ploegmaats doorlopend afgevlagd worden. Ook Zinou Chergui vond de combinatie met Guy Dufour, maar het leverde niet op. Halverwege de tweede periode moest Karel De Smet na een (onbestrafte) knal tegen de schedel in een luchtduel, zijn plaats afstaan aan Oumar Diouck.

Benjamin Lambot schoof een lijntje achteruit, maar daarmee kwam de lengt-as wel helemaal vrij. Dubbele wissel bij VCEA en het team van coach Van Renterthem zette aan voor een productief slotkwartier. Cousin kreeg grip op de partij en stuurde zijn spitsen aan. Oumar Diouck zag zijn uithaal in het zijnet sterven, maar aan de overkant wist clubtopschutter Depoitre de driepunter uit de brand te slepen. Net als in de heenronde bleven de Ajuinen, zeer tot genoegen van Bas Vervaeke en Marco Gbarssin aan de winst. Antwerpcoach Bart Wilmssen moest opnieuw diep graven om de nederlaag te verklaren...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/04/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sten Vandenbossche
2 Thomas Phibel
3 Romeo Van Dessel
6 Karel De Smet (K)
14 Zinou Chergui
7 Bruno Carvalho
8 Benjamin Lambot
10 Andrei Ionescu
9 John Cofie - 6'
12 Prince Bobby
19 Freddy Mombongo-Dues
 
40' 9 John Cofie (uit)/
20 Guy Dufour (in)
69' 6 Karel De Smet (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
86' 7 Bruno Carvalho (uit)/
11 Artjom Dmitrijev (in)
V.C. Eendr. Aalst 2002
1 Kevin Van De Noortgaete
24 Kristof Kestens - 51'
6 Gigli Ndefe
4 Niels De Schutter
21 Predrag Filipovic (K)
18 Sam Crispijn - 2'
13 Damien Galucci
9 Bob Cousin
11 Ewen Verheyden
23 Thomas Van Renterghem
19 Laurent Depoitre - 86'
 
34' 13 Damien Galucci (uit)/
8 Bas Vervaeke (in)
71' 6 Gigli Ndefe (uit)/
22 Joachim De Block (in)
71' 18 Sam Crispijn (uit)/
12 Marco Gbarssin (in)