K. Merksem-A'pen-Noord S.C.

1 - 2

Don. 12/07/2012 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jef Mermansstadion

Toeschouwers: 1197
 
Scheidsrechter: Bert Daemen

Lijnrechters: André Matthysen - Wim Vervloet
 
Great Old even kopje onder, maar net op tijd terug boven water...

Eigen bericht - Geen snipperdag voor de rood-witte fans. Al voor de vierde keer in negen dagen liepen ze uit om de armada van Dennis van Wijk aan te moedigen. De verwachting dat 'King Darko' de neo-vierdeklasser vanuit de dug-out zou bestieren, zorgde voor wachtrijen aan de loketten aan het Jef Mermansstadion. Ondanks de afwezigheid van de hoofdcoach bij K Merksem Antwerpen-Noord SC, werd de rood-witte selectie van Dennis van Wijk net zo goed in alle richtingen gestuurd. Vier oefenwedstrijden in negen dagen, gaan niet in de kleren kruipen, ook al lijkt de nieuwe Antwerpcoach wel grote voorstander van rotatie. De ongewone positiewissels zijn nu al bijna legendarisch. Zo liep Mady Panandetiguiri dinsdag in Berendrecht tegenvoets op rechtsachter. Dit keer was de invulling van die positie mogelijk nog onverwachter, zelfs een beetje verbazingwekkend... Artjom Dmitrijev zakte zowaar twee linies om nu naast Justice Wamfor en Lee Colin (allebei dinsdag nog in het schakelvak) als verdediger aan de slag te gaan. Op rechts liep de Braziliaan Carlos zijn eerste meters als kersvers rood-witte tester.

Centrale verdediger Justice Wamfor nam de honneurs waar in de middencirkel. Na de aftrap door Ludo Van Campenhout, mochten de rood-witten dat nog een keertje overdoen. K Merksem SC, dat in het tussenseizoen ook Antwerpen-Noord zijn naam binnengesmokkeld had, ving zelfs in afwezigheid van hoofdcoach Darko Pivaljevic, de bezoekende ouverture probleemloos op. Dit keer dus geen vroeg doelpunt voor de Great Old, al ging Carlos, de jongste speler op het terrein, tot twee keer toe ongecompliceerd zijn kans. Doelman Wolfaert had er geen omkijken naar en ook diens overbuur Sven Van Der Jeugt kwam zelden in het stuk voor. KMANSC tekende een serie leuke en snelle driehoekjes op het kunstgras van het Jef Mermansstadion. Terwijl Antwerpcoach Dennis van Wijk zich schor schreeuwde om tempo in de wedstrijd te krijgen, verraste de thuisploeg alvast met een paar snedige uitvallen.

Hoe Mike Van Der Linden zich ook inspande, tegen het duo Lee Colin-Justice Wamfor kon hij als eenzame spits niet op. Even voorbij halverwege brachten Lee Colin en Carlos via Jordan Faucher tot bij Tosin Dosunmu. De spits besloot krachtdadig op Merksemdoelman Wolfaert. Prince Bobby en Andrei Ionescu liepen mekaar bij momenten voor de voeten. Toch veroverde de Roemeense smaakmaker de achterlijn. Doelman Wolfaert weerde af in corner die door Lee Colin over het doel van Wolfaert werd getild. Ongelukkig in zijn acties, kopte Freddy Mombongo-Dues een vrijschop van Prince Bobby over het blauw-gele doel. Beste kans nog even voor de pauze als doelman Wolfaert een grondscherend schot van Prince Bobby onschadelijk diende te maken. Niet alleen geen vroeg doelpunt, de score bleef voor het eerst in de oefencampagne op nul tegen nul steken.

Twee wissels slechts bij de rust, al zou de Antwerpbank in de loop van de tweede periode aardig leeglopen. Telde de eerste helft nauwelijks enkele kansen die naam waardig, KMANSC boorde zich al vlug een eerste keer doorheen de rood-witte afweer, maar zag het doelpunt dat Antwerpdoelman Kenneth Leemans tegenvoets pakte, afgekeurd worden vanwege buitenspel van Van Cleemput. De bezoekers sloegen de verwittiging in de wind. Even later brak Van Cleemput ei zo na de score toch open, maar hij kon zijn schot niet kaderen. Het doelpunt hing in de lucht en zou er weldra ook komen. Nesen snelde de flank af, liep over aflossingspunt Chemlal, om vervolgens de Antwerpdoelman overhoeks te vloeren. Bijna even vlot kwam Nesen opnieuw in schietpositie, maar onmoette Kenneth Leemans dan weer wel op zijn weg. Carlos reageerde met een flinke uithaal. Oumar Diouck liet als eerste het net trillen. De rebound na zijn eerdere poging op doelman Wolfaert, klapte helaas tegen het zijnet aan.

KMANSC genoot terecht van zijn voorsprong, al maakte de Braziliaanse tester Carlos het voorbereidende werk van Honour Gombami en Oumar Diouck daar (geheel) onverwacht een einde aan met een stevige uithaal. R.A.F.C. manifesteerde zich nadrukkelijker op de geel-blauwe helft en zou ook nog de overwinning uit de brand slepen. Kende hij als rechtsachter een schrikwekkend begin, in de loop van de partij kreeg 'Merksemnaar' Artjom Dmitrijev meer vat op zijn nieuwe positie. Linksachter Shabi had het 'm nochtans niet echt gemakkelijk gemaakt. Met een balvaste tackle gaf hij weliswaar een corner weg, maar doorkruiste perfect op tijd de Merksemse afwerking. Aan de overkant schilderde Bruno Carvalho vanop zijn linkerflank precies op de kruin met opvallend 'Balotelli haarstukje' van Oumar Diouck die vernietigend binnenkopte.

KMANSC had het verdiende gelijke spel graag aan zijn afwezige coach aangeboden, maar moest uiteindelijk berusten in een kleine nederlaag. De stadionomroeper struikelde zowaar over de naam van sportschepen Ludo Van Campenhout, R.A.F.C. bijna over de tegenstander K Merksem Antwerpen-Noord S.C. De Great Old ging even kopje onder, maar kwam net op tijd terug boven water. De rood-witte fans gaven wel graag toe dat de amusementswaarde hunnerzijds bijzonder laag had gelegen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/07/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sven Van Der Jeugt
8 Artjom Dmitrijev
5 Justice Wamfor (K)
2 Lee Colin
24 Mady Panandetiguiri
3 Carlos Dos Santos (T.) - 70'
4 Prince Bobby
20 Andrei Ionescu
22 Omar Bennassar
19 Freddy Mombongo-Dues
17 Jordan Faucher
 
46' 1 Sven Van Der Jeugt (uit)/
31 Kenneth Leemans (in)
46' 2 Lee Colin (uit)/
6 Karel De Smet (in)
54' 19 Freddy Mombongo-Dues (uit)/
7 Bruno Carvalho (in)
61' 24 Mady Panandetiguiri (uit)/
16 George Blay (in)
61' 4 Prince Bobby (uit)/
33 Honour Gombami (in)
61' 17 Jordan Faucher (uit)/
9 Oumar Diouck (in) - 85'
61' 22 Omar Bennassar (uit)/
15 Tosin Dosunmu (in)
K. Merksem-A'pen-Noord S.C.
1 Alan Wolfaert (K)
16 Liam Goossens
22 Barry Budts
5 Kenny Vannuten
11 Segun Shabi
8 Enoch Oteng
13 Oscar Coppieters
21 Joris Van Cleemput
23 Dimitri Nesen - 56'
10 Mohammed Chemlal
9 Mike Van Der Linden
 
76' 8 Enoch Oteng (uit)/
7 Salin Milic (in)
76' 10 Mohammed Chemlal (uit)/
3 Mohammed Mazouni (in)