R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 08/09/2012 20:00 u.

Lommel United

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 7200
 
Scheidsrechter: Dennis Higler

Lijnrechters: Joost Van Zuilen - Richard Brondijk
 
Bosuilcoach niet helemaal tevreden met seizoensstart

Eigen bericht - Een club in opbouw loopt soms een hobbelig parcours", zo ventileerde Dennis van Wijk gedeeltelijk zijn ontgoocheling na de remise van deze zaterdagavond. De Antwerpcoach zat met de terugkeer van Justice Wamfor iets breder in de keuzes voor het middenveld, maar moest vooral een alternatief kiezen voor de door interlandverplichtingen afwezige Mady Panandetiguiri en wees maar zeker er kwam nog ander mooi volk aan de aftrap in Bangui vanmiddag. Gezocht en gevonden en dus stond Sebastjan Komel opnieuw in de startersrij, Tegeloutlet als nieuwe sponsor op zijn wedstrijdshirt. Roy Meeus een van de mogelijke opponenten. Net als veel andere ploegen in de reeks, ageert Lommel United inderdaad graag over de flanken, bij voorkeur ter linkerzijde. Joren Dom stond dus voor een moeilijke avond, die liefst de bevestiging bracht van zijn eersteling in Heist. Luke Giverin in duo met Jorn Vermeulen vormde het hart op het middenveld. In afwisseling met Omar Bennassar en bij wijlen ook Bruno Carvalho zocht Gyliano van Velzen de buitenkanten om zo diep door te dringen op vijandelijk terrein. Voor Antwerpdoelman Björn Sengier was dit een speciale wedstrijd. Hij verdiende ooit sterren en strepen bij KVSK United, het huidige Lommel United.

Hans-Peter Lehnhoff aan de aftrap, zorgt steeds weer voor een volumineus begin van de partij. Dat was dit keer niet anders. Lommel United mocht het zaakje nog eens overdoen en dan kon de wedstrijd op de goedgevulde Bosuil echt van start. Van een blitse opener was niet onmiddellijk sprake. Beide partijen tastten mekaar af. Toch had R Antwerp FC al vlug een eerste corner beet. Sebastjan Komel trapte, Freddy Mombongo devieerde naast. Luke Giverin mocht het per direct nog een keertje overdoen. Aanstormende Salomon Nirisarike kopte in handen van doelman Thoelen. Björn Sengier had nog geen bal gezien toen Cergione wel een eerste keer in de buitenspelval werd gevangen. Ondanks veelvuldige flankenwissels, kwam ook RAFC slechts mondjesmaat tot aan de vijandelijke zestien. De Nederlandse scheidsrechter Hilger was overigens geen hulp bij het wedstrijdverloop. Elk klein duel werd ongenadig en veelvuldig in het nadeel van RAFC bestraft. Terwijl het voor de bezoekers bij een beleefd schouderklopje bleef, haalde hij tot frustratie van de rood-witte fans telkens weer de gele kaart boven richting RAFC-spelers. Luke Giverin (!) met z'n 1,68 cm de eerste dader. Toen stond er wel al een score op het bord te blinken. Omar Bennassar werd in hoge nood voor de zestien getorpedeerd. Groen-wit muurtje gebouwd. Freddy Mombongo-Dues flitste de bal in de rechterbovenhoek (1-0). Omar Bennassar kwam net niet tot bij een gekruiste voorzet. Luke Giverin kon de voorsprong bijna verdubbelen. Zijn streep krulde aan het doel voorbij. De verzorging van Bruno Carvalho zorgde ongewild voor een drankpauze voor enkele Antwerpspelers. Gyliano van Velzen trok zich een paar keer op gang, maar wist zich geen raad met het bezoekende overtal in de afweer. De temperatuur steeg met de minuut in de zinderende Bosuil. Omar Bennassar trok het slotoffensief open met een gestrekte pegel naast het bezoekende doel. Lommel United worstelde zich doorheen die moeilijke minuten en dus moest het team van Dennis van Wijk zich tevreden stellen met de kleinst denkbare voorsprong.

Blits begin van de tweede periode met onmiddellijk een goede scoringsmogelijkheid voor Gyliano van Velzen. Doelman Thoelen behoedde zijn kleuren tot twee keer toe voor dubbele achterstand. Met oud-Antwerptester Bart Goossens als (ongewild) aflossingspunt, kon Omar Bennassar richting doel. Opnieuw redde Thoelen de meubelen. In de herneming tikte de Limburger-in-roodwitte-loondienst naast. Een hoekschop van Joren Dom streelde millimeterprecies het voorhoofd van Nicky Hayen, maar ging toch naast. Bijna een kwartier in de tweede speelhelft ver en Lommel United stak als het ware voor het eerst de neus over de middellijn. Antwerpdoelman Björn Sengier kreeg assistentie van Sebastjan Komel op de doellijn om het gevaar te keren. De vrijschop ter linkerzijde van Scheelen danste doorheen de rood-witte achterhoede tot Cergione tot slot de bal over Björn Sengier in doel joeg. De bezoekers hadden de gelijkmaker zuinigjes te pakken, maar verlieten vervolgens steeds vaker hun egelstelling. Lont geroken, trokken ze het tempo op. De rood-witte achterhoede kwam onder druk. Scheelen joeg zijn poging naar de rechterhoek, maar buiten bereik van het doelkader. Een raid van Gyliano van Velzen bereikte het hoekschoppunt. Geen Antwerpspeler die er wat mee kon. Slag op slinger een kwartier na de gelijkmaker, klom Lommel United bijna op voorsprong. Björn Sengier kon Hans Vanaken afhouden. Antwerpcoach Dennis van Wijk bracht eerder al Dieter Van Tornhout en stuurde met Kevin Roelandts nog een tweede offensieve wissel. Bij Lommel United ondersteunde Dekelver ultiem het slotoffensief, maar de wedstrijd kwam uit op remise. Lommel United was blij met de halve inzet, wist coach Haagdoren. Bij RAFC overheerste een gevoel van ontgoocheling bij staf, spelers en supporters.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/09/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
8 Joren Dom - 87'
3 Nicky Hayen (K)
16 Salomon Nirisarike
11 Sebastjan Komel
7 Bruno Carvalho
25 Luke Giverin - 25'
15 Jorn Vermeulen - 35'
14 Gyliano van Velzen
22 Omar Bennassar
19 Freddy Mombongo-Dues - 23'
 
71' 22 Omar Bennassar (uit)/
24 Dieter Van Tornhout (in)
84' 11 Sebastjan Komel (uit)/
10 Kevin Roelandts (in) - 89'
Lommel United
1 Yannick Thoelen
2 Bart Goossens
16 Sam Vanaken
3 Egon Wisniowski
5 Jelle Rykx
10 Hans Vanaken
8 Ken van Mierlo
15 Niek van den Putte - 64'
18 Wouter Scheelen (K)
11 Roy Meeus
9 Alessandro Cerigioni - 62'
 
86' 9 Alessandro Cerigioni (uit)/
7 Dieter Dekelver (in)