R.C.S. Visé

2 - 2

Zon. 23/09/2012 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade de la Cité de l'Oie

Toeschouwers: 1.750
 
Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Lijnrechters: Frank Bleyen - Patrick Vanackere
 
Omar Bennassar valt in en scoort twee keer

Na de passage op de Bosuil van Lommel United en R Mouscron-Péruwelz stapte de selectie de bus op richting Luik. CS Visé stond er de Great Old in een licht gewijzigde tactisch patroon op te wachten. De lokale coach kon niet alleen beschikken over de rechtsachter die luistert naar de onuitspreekbare naam Tusalamony na diens vrijspraak voor een in Eupen opgelopen rode kaart, maar ook over ex-Antwerpspeler Zinhou Chergui. De ex-Bosuil beet er vorig seizoen samen met zijn rood-witte ploegmakkers in het zand en wilde de overwinning net zo graag opnieuw thuis houden. Het grote contingent Antwerpfans stond bij de rust te treuren, maar had heel wat meer praats tijdens de lange terugrit.

Hoewel R Antwerp Fc naar gewoonte wist te mobiliseren voor deze zondagmiddaguitstap, liep het niet storm in het Luikse rond en in het Stade de la Cité de l'Oie. Eens op gang getrapt zou er nochtans geen moment stilte heersen in het stadion. De lokale blauw-witten begonnen vol overgave aan de klus. In al zijn haast trapte Lecomte een laagvallende corner links naast het doel van Björn Sengier. Nicky Hayen moest even later al opnieuw een hoekschop toestaan. Dit keer draaide Masmanidis tot aan de eerste paal waar Jorn Vermeulen met een krachtige kopslag zijn kamp ontzette. Lang duurde dat evenwel niet, want spits Boateng stond even later klaar om het Antwerpdoel onder vuur te nemen.

Björn Sengier kon een beetje onorthodox de poging met het zitvlak klemmen. Dieter Van Tornhout stond niet alleen tegen een ijzersterk centraal duo en een onfeilbare buitenspelval, ook scheidsrechter Colemonts (naar goede gewoonte streekgebonden georiënteerd) beknotte de Bosuilspits in zijn duelkracht! R Antwerp Fc onder de aanvankelijke druk uit, kon Dieter Van Tornhout middels een doorsteker van Justice Wamfor een eerste keer fors uithalen. Doelman Ingrassia had een wonderlijke redding nodig om zijn kleuren voor achterstand te behoeden. CSV moest nog door een paar moeilijke momenten heen en trok vervolgens opnieuw alle registers open.

Björn Sengier moest een schot van heel dichtbij van Dessart met de vuisten afblokken. De navolgende corner leverde een slechtgericht schot van Boateng op. Toch klommen de lokalen even later niet onverdiend op voorsprong. Driehoekje tussen Françoise en Chergui langs de linkerflank en de nummer vijftien zette het rood-witte net bol. De verdubbeling leek bij de laatste actie in de eerste periode in de maak, maar Boateng joeg van heel kortbij naast het doel van Björn Sengier. CSV stond dus op voorsprong bij de rust, maar had de tegenstander nog niet op de knieën.

Van opgeven wil Dennis van Wijk absoluut niet horen en dus bracht de Antwerpcoach met Omar Bennassar onmiddellijk een aanvallende wissel. "We moesten wel iets proberen", antwoorde hij op de vraag van de pers. "Het leverde weliswaar niet onmiddellijk resultaat op, zodanig zelfs dat ik er aan dacht opnieuw te wisselen, maar ons geduld werd beloond." R Antwerp FC kwam nadrukkelijker mee, maar vond uiterst moeilijk aansluiting bij de voorste linie. Thuisspelers Masmanidis, Lecomte en Françoise hielden de motor op temperatuur, maar de ploegmaats wisten er niet van te profiteren. Net als Salomon Nirisarike liep ook Justice Wamfor tegen de gele kaart van Colemonts aan na een hoogstnodige ingreep voor de grote rechthoek. Masamnidis viseerde de dwarsbalk en zo ontsnapte RAFC opnieuw aan dubbele achterstand. Aan de overkant kreeg Bruno Carvalho een heerlijke assist van Omar Bennassar voor de voet, maar joeg de opgelegde kans naar de wolken. Slechts uitstel.

Bij de volgende actie over de rechterflank joeg Joren Dom de tweede paal aan, waar Omar Bennassar de gelijkmaker nette. Luke Giverin onderschepte de aftrap, stak door op Omar Bennassar die in eerste intstantie afgeblokt werd door Mirvic. Ook Dieter Van Tornhout mocht het nog een keertje proberen, alvorens Omar Bennassar de bal overhoeks binnentrapte. In zestig sekonden van de hel naar de hemel, al stond er wel nog een vol kwartier te wachten. "We hebben de fout gemaakt opnieuw in te zakken en zo kwam de thuisploeg weer gemakkelijk opzetten", verklaarde Dennis van Wijk het vervolg. De lokale coach stuurde offensieve versterking, ook al haalde hij Boateng naar de kant. Een snelle omschakeling belandde bij invaller Makiese en zo stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. De thuisploeg lanceerde nog een vertwijfeld slotoffensief, kreeg nog een kans voor de voeten, maar Björn Sengier en zijn verdediging bleven tot het laatste fluitsignaal overeind.

(Frank Nicola - bron: www.rafc.be - 23/09/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
8 Joren Dom
3 Nicky Hayen - 90'
16 Salomon Nirisarike - 61'
11 Sebastjan Komel - 36'
14 Gyliano van Velzen
15 Jorn Vermeulen
5 Justice Wamfor (K) - 65'
25 Luke Giverin
7 Bruno Carvalho
24 Dieter Van Tornhout
 
46' 15 Jorn Vermeulen (uit)/
22 Omar Bennassar (in) - 70' - 71'
75' 7 Bruno Carvalho (uit)/
12 Mady Panandetiguiri (in)
85' 14 Gyliano van Velzen (uit)/
6 Karel De Smet (in)
R.C.S. Visé
1 Guyseppe Ingrassia
18 Alfin Tuasalomony
21 Nicolo Perna
3 Damir Mirvic
23 Zinou Chergui
10 Ioannis Masmanidis
8 Steve Dessart (K) - 29'
13 Thomas Englebert
7 Raphaël Lecomte - 42'
15 Emmanuel Françoise - 35'
9 Gideon Boateng
 
72' 13 Thomas Englebert (uit)/
26 Fabio Calabrese (in)
75' 9 Gideon Boateng (uit)/
78 Kamulete Makiese (in) - 80'
79' 7 Raphaël Lecomte (uit)/
14 Reouane Zerzouri (in)