K.A.S. Eupen

1 - 1

Zon. 21/10/2012 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Kehrweg

Toeschouwers: 2802
 
Scheidsrechter: Christophe Delacour

Lijnrechters: Philippe Bourbon - Pieter Becquet
 
Halve buit stemt Dennis van Wijk tevreden

Eigen bericht - De voorgaande dagen was er in voorbereiding op de uitwedstijd bij KAS Eupen hard gewerkt op de Bosuil. De Oost-Kantonners losten de verwachtingen niet helemaal in, maar hadden zich ondertussen toch al tot in de middenmoot gewerkt. R Antwerp FC behield een waterkansje op dat eerste eindrondeticket en dus wachtte de Great Old een zware opdracht in het Kehrwegstadion, waar de rood-witten zelden zegevierden. Ryan Shawcross was de laatste Mancunian, niet de laatste Brit!, om er te scoren en bovendien de volle buit mee naar Deurne-Noord te brengen. Een uitdaging voor (eenzame) Luke Giverin, want zijn Nederlandse ploeggenoot Gyliano van Velzen zou geen voet buiten de neutrale zone zetten. Coach Dennis van Wijk recupereerde Mady Panandetiguiri na een uitstap met diens nationale selectie en had er enkele positiewissels voor over om de international opnieuw op rechtsachter te posteren. Honour Gombami bleef ongewijzigd op rechtmidden en dus verhuisde Joren Dom van vleugel om bijna de hele wedstrijd lang over de linkerflank te evolueren. Bij KAS Eupen kreeg Batonga de voorkeur als rechtstreekse tegenstander van Honour Gombami, waardoor Debefve genoegen moest nemen met een zitje op de bank.

Hoewel hersteld van zijn blessure en vrijdagavond een geslaagd heroptreden achter de rug, hield de Antwerpcoach Omar Bennassar achter de hand voor een invalbeurt en gaf hij opnieuw het vertrouwen aan de offensieve power van het duo Dieter van Tornhout en Oumar Diouck. R Antwerp FC opende met de trouwe en mondige achterban in de rug. KAS Eupen liet het balbezit in de aanvangsfaze aan de bezoekers, maar trok tegelijk de afweergordel strak aan. Echt doelgevaar viel er pas in de zevende minuut te noteren. Oumar Diouck kwam op aangeven van Dieter Van Tornhout in stelling, maar plaatste de bal in het zijnet. KAS Eupen kwam over de rechterflank aanstormen, Björn Sengier moest rechtsachter Kenne met de voet tegemoet. Joren Dom ontzette zijn kamp. Diezelfde Joren Dom ging achter de doorschuiver van Dieter Van Tornhout aan, maar zag doelman Deumeland zijn uithaal nogal onorthodox in twee tijden overmeesteren. Amper een kwartier ver of Joren Dom richtte al een tweede keer op het lokale doel. Santos trapte verrassend richting korte hoek, maar kwam er de alomtegenwoordige Björn Sengier tegen. "Leuk dat we opnieuw een punt pakten, maar ik heb echt te veel werk!", vatte de Antwerpdoelman de collectieve prestatie in weinig woorden samen. Björn Sengier moest nog voor de twintigste minuut tot randje zestien uitrukken om er Diagne af te stoppen. Een vrijschop van Honour Gombami ter linkerzijde na fout op de afhakende Oumar Diouck, was een kolfje naar de grijphanden van Deumeland. De Eupense portier zag vervolgens hoe een schot van Oumar Diouck tergend traag voorlangs zijn doel schoof. De Waalse wedstrijdleiding zette het derde kwartier van de partij in gang met een blunder van formaat. KAS Eupen zou er in de navolgende minuten maximaal van weten te profiteren. R Antwerp FC kreeg de logische corner na een afgeweerde vrijschop van Luke Giverin niet en dus had de thuisploeg vrij spel richting overkatn. Een vrije trap van Diagne werd vijf voeten verder door Assamoah in doel verlengd. Rood-wit voelde zich terecht bekocht en incasserde ook nog een bijzonder lichte (tweede) gele kaart met verstrekkende gevolgen tijdens het wedstrijdeinde.

RAFC kwam ongewijzigd terug en pakte na een eerste doelpoging van Lallemand het heft opnieuw in handen. Luke Giverin vond het hoofd van Dieter Van Tornhout die achterwaarts koppend het doelhout lichtjes oversteeg. De wedstrijdleiding gaf RAFC leuk voordeel na een smerige fout op Dieter Van Tornhout. Joren Dom kwam vrij in de zestien, maar schoof zijn schot aan de rechterpaal voorbij. De rood-witte fans, gecounterd door het manuele speelgoed van de lokale achterban, vroeg, smeekte nadrukkelijk om een goal, maar die kwam er vooralsnog niet. KAS Eupen zette de buitenspelval open ving slag om slinger Oumar Diouck. Bij een eerste uitbraak kopte Santos rakelings naast de verste paal van Björn Sengier. De rood-witte combinatie tussen Oumar Diouck en Joren Dom, vond aan de tweede paal het voorhoofd van Dieter Van Tornhout. De Bruggeling kopte staalhard binnen. KAS Eupen had net geen twintig minuten op voorsprong gestaan. RAFC probeerde er overigens onmiddellijk een tweede goal aan toe te voegen, maar werd ondanks de dubieuze ingreep van Deumeland door de wedstrijdleiding teruggefloten. KAS Eupen hergroepeerde en trok sporadisch naar voren. Bassey verbraste de rebound na afgeweerde bal van Nicky Hayen. Sebastjan Komel haalde zich de woede van het lokale heir op de nek door stevig in duel te gaan met lokale lieveling Bassey. Even voorbij halverwege de periode richtte Ibusuki zijn kopbal over de dwarsbalk. Omar Bennassar kwam Oumar Diouck vervangen en werd bij zijn eerste actie in de zestien van de sokken gelopen. De wedstrijdleiding zag er geen graten in. Gevraagd naar zijn mening over deze faze bleef Antwerpcoach Dennis van Wijk dit keer op de vlakte. "Je wint er eentje en je verliest er eentje, maar dit keer heb ik me veel minder geërgerd aan de scheidsrechter dan een week eerder", vatte de Antwerpcoach zijn evaluatie in woorden. Het laatste kwartier ging in met twee slechtgerichte doelpogingen van Assamoah. Moegestreden door de drukkende nazomerzon kregen Mady Panandetiguiri en even later ook Honour Gombami een mini-applausvervanging.

De wedstrijd eindigde op remise. De halve buit stemde iedereen bij R Antwerp FC tevreden, Dennis van Wijk incluis, al heeft de Antwerpcoach wel selectiezorgen voor de volgende verplaatsing naar Sint-Niklaas na de overigens totaal overbodige en door de lokale coach uitgelokte uitsluiting van Sebastjan Komel...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/10/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
12 Mady Panandetiguiri
3 Nicky Hayen
6 Karel De Smet (K)
11 Sebastjan Komel - 44' - 89'
8 Joren Dom
15 Jorn Vermeulen
25 Luke Giverin
23 Honour Gombami - 35'
9 Oumar Diouck
24 Dieter Van Tornhout - 54'
 
71' 9 Oumar Diouck (uit)/
22 Omar Bennassar (in)
78' 23 Honour Gombami (uit)/
16 Salomon Nirisarike (in)
89' 12 Mady Panandetiguiri (uit)/
7 Bruno Carvalho (in)
K.A.S. Eupen
1 Jonas Deumeland
3 Raoul Kenne
5 Diawandou Diagne
4 Fazli Kocabas (K)
2 Lionnel Batonga
6 Luigi Vaccaro
27 Samuel Asamoah - 36'
24 Anthony Bassey
21 Michael Lallemand
11 Christian Santos
23 Hiroshi Ibusuki
 
74' 21 Michael Lallemand (uit)/
7 Clinton (in)
87' 24 Anthony Bassey (uit)/
77 Christian Kabasele (in)