R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 09/03/2013 20:00 u.

S.K. Sint-Niklaas

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3323
 
Scheidsrechter: Stijn De Roover

Lijnrechters: Dirk Gilon - Yves De Neve
 
Vandenbroeck en Van Tornhout bezegelen lot SK Sint-Niklaas

Het was geen koninklijke intrede van oud-speler Prince Bobby op de Bosuil, want om disciplinaire redenen bleef hij tot bijna halverwege de tweede speelhelft gekluisterd aan de invallersbank van de bezoekers. Het was overigens evenmin een prettige kennismaking met de sfeer in Deurne-Noord voor SKSN-coach Robby Kerremans. Nog voor de kleine wijzer drie keer rondging, kreeg oud-Antwerpdoelman Sander Kevelaerts er eentje om de oren van David Vandenbroeck. Een goal uit een onverwachte hoek. Eens op achterstand, grepen de Klaasjes vervolgens naar de bal. Meer dan enkele halve kansjes voetbalden ze zowaar niet bij elkaar. Wat dan gezegd van de rood-witten? Bijna een volledig seizoen worstelend met een reuzegroot scoringsprobleem en nu zorgde Dieter Van Tornhout uit een enkele mogelijkheid in de slotfaze van de eerste spelperiode voor een verdubbeling. Zijn totaal nu op zeven, scoorde de spits voor de tweede keer dit seizoen in drie opeenvolgende wedstrijden en tussendoor nog eentje tegen CS Visé. De serie leverde net als in de maand oktober een mooie zeven op negen op. Dennis van Wijk had bemoeddigende woorden van troost voor zijn collega en toonde zich een kritisch winnaar...

De Antwerpcoach had een redelijke doorslag van de winnende elf tegen KAS Eupen in gedachte en hij kon dat plan dank zij de voorspoedige genezing van Mady Panandetiguiri ook bijna in zijn totaliteit realiseren. Justice Wamfor bleef wel in de blessureboeg achter en dus kreeg Bruno Carvalho opnieuw een plaatsje in de startersrij, zij het met een hele andere opdracht. Dat werd al vlug duidelijk. SK Sint-Niklaas had dan wel de aftrap gehad, nog nauwelijks de bal gevoeld, of de winger stuurde een vrijschop een half terrein over richting voorhoofd David Vandenbroeck. De huurling aarzelde geen sekonden om de vroege voorsprong tegen de touwen te koppen. De sfeer zat er onmiddellijk in op de Bosuilbanken, ook al was de belangstelling niet overmatig. De Klaasjes lieten zich evenwel niet kisten. Toch was het opnieuw Bruno Carvalho die voor gevaar zorgde. De vuisten van doelman Kevelaerts brachten redding. Na wat omzwervingen van de bal, kwam Jordan Faucher in stelling, maar hij vond het doelkader niet. Amper tien minuten ver of drie bezoekers maakten zich los voor een langdurige opwarmbeurt. Björn Sengier was nog geen moment bij de bal geweest en zag het verre schot van Youla buiten zijn doelkader belanden. Langdurig combinatiewerk van de bezoekers kende evenwel geen vervolg rond en in de zestien. De rood-witte defensie gaf geen krimp, al mocht het uitverdedigen naar de zin van de interim-coach wel een stukje precieser, maar dat gold zowat voor alle linies. Ondertussen trok de rood-witte afweer ook de buitenspelval open, zodat de bezoekers zich helemaal stuk combineerden. Het half uur voorbij moest Antwerpdoelman Björn Sengier een eerste keer handelend optreden. Zijn overbuur moest attent zijn op een inswinger van Dimitri Daeseleire en een navolgende hoekschop van Luke Giverin. Het schot van Bruno Carvalho ging naast. Eindelijk een keertje los van de tegenstand schichtte Youla eveneens naast. Geheel onverwacht viel er nog voor rusten een tweede lokaal doelpunt. Mady Panandetiguiri ondernam de langste raid, joeg Bruno Carvalho aan, die simpel verlengde op het voorhoofd van Dieter Van Tornhout voor diens zevende doelpunt van het seizoen.

De bezoekers brachten na de kampwissel Mbayo mee, die de vrije plek van Youla mocht komen opeisen. De invaller liet zich onmiddellijk in de combinatie betrekken, maar direct opleveren deden de inspanningen niet. Een voorzetschot van Schoonjans streelde de bovenkant van de balk en zorgde voor enige animositeit in het vijftienmansterke bezoekersvak! Sengier-Carvalho-Faucher, zo vlug was R Antwerp FC aan de overkant, maar het gekruiste schot van de aanvaller miste de juiste richting. De Fransman kon nog een volgende keer lopen op een doorsteker van Luke Giverin, maar nu was Aerts hem te vlug af. Het eerste uur vol, kwam Prince Bobby zijn Oost-Vlaamse teamgenoten op de 'eigen' bodem vervoegen. Lee Colin kwam de ex-ploegmakker een eerste keer tegen en werd onmiddellijk teruggefloten. Laref viseerde de korte hoek, Björn Sengier stond paraat. De uittrap kwam via rechtsachter Vandermarliere onmiddellijk terug. Mbayo kopte de hoekschop over het Antwerpdoel. Een kleine vijfentwintig minuten voor tijd kreeg Dieter Van Tornhout een (schuchtere) applausvervanging. Conor Laerenbergh nam over. Pas na een hele lange rood-witte combinatie kwam hij voor 't eerst bij de bal. Bijna was het een geslaagde assist voor Jordan Faucher, die evenwel afgevlagd werd. R Antwerp FC stoomde door. Twee hoekschoppen op rij vermochten evenwel de score evenmin te laten bewegen. Een vijftal minuten voor tijd caramboleerde een schot van Aerts naar de linkerhoek, waar invallen Nicky Hayen zijn doelman op de doellijn bijsprong. Een keer nog leek een grotere score in de maak. Conor Laerenbergh stuurde Jordan Faucher de diepte in. Doelman Kevelaerts voorkwam verder onheil. De jonge Fransman kreeg vervolgens zijn applausvervanging. De bevestiging van de zege tegen KAS Eupen was binnen, al kwam de ploeg wel te weinig aan voetballen toe, bevestigde coach Dennis van Wijk tijdens de persbabbel.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/03/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
4 Dimitri Daeseleire
16 Salomon Nirisarike
6 David Vandenbroeck (K) - 3'
12 Mady Panandetiguiri
15 Jorn Vermeulen
2 Lee Colin
25 Luke Giverin
7 Bruno Carvalho
17 Jordan Faucher
24 Dieter Van Tornhout - 40'
 
69' 24 Dieter Van Tornhout (uit)/
14 Conor Laerenbergh (in)
78' 7 Bruno Carvalho (uit)/
3 Nicky Hayen (in)
89' 17 Jordan Faucher (uit)/
18 Robbe Kil (in)
S.K. Sint-Niklaas
1 Sander Kevelaerts
2 Yannick Aerts
15 Lode Vertonghen
4 Steven Schurmann (K)
3 Michael Van Hoey
6 Jonas Vandermarliere - 85'
13 Tail Schoonjans
8 Sven Delanoy
16 Roy Mauro
14 Hakim Laref
26 Souleymane Youla
 
46' 26 Souleymane Youla (uit)/
Marcel Mbayo (in)
62' 13 Tail Schoonjans (uit)/
Prince Bobby (in)
69' 16 Roy Mauro (uit)/
Henri Munyaneza (in)