K. St.-Truidense V.V.

0 - 2

Zat. 06/04/2013 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Stayen

Toeschouwers: 6.851
 
Scheidsrechter: Gert Deckers

Lijnrechters: Patrick Vanackere - Erik Waegemans
 
Rood-wit viert feest in Stadion Stayen

Eigen bericht - R Antwerp FC had misschien zijn beste prestatie van het aflopende seizoen in eigen huis neergezet en dito resultaat laten optekenen tegen de Koninklijke uit Sint-Truiden. De rood-witte fans hoopten op meer van hetzelfde in het indrukwekkend immense voetbalstadion aan de Tiensesteenweg. Ze hadden weinig nodig om hun talrijke aanwezigheid onder de ruim zesduizend toeschouwers kenbaar te maken en kropen van de eerste tot de allerlaatste sekonde en nog lang nadien achter hun team, ondanks de stevige tegenwerking van troms en ander geroffel uit het sfeervak van de Hel van Stayen. "Ratten buiten", rolde door het stadion, maar beide teams bleven ten minste een hele eerste speelhelft ongewijzigd in samenstelling. Waren er enkele rood-witte spelers met een uitgesproken Truiens verleden, toch was het vooral uitkijken naar de prestaties van het linker duo Lee Colin en Seppe Kil. Joren Dom stond opnieuw in de startersrij. Jordan Faucher kreeg de voorkeur op Omar Bennassar, die een plaatsje op de bank vond net als Bruno Carvalho, Sven Van Der Jeugt, Kevin Roelandts, Nicky Hayen, Robbe Kil en Conor Laerenbergh, voor wie toch nog een belangrijke rol in perspectief lag. Het groene gras van Stayen afdoende gesproeid, deden de 22 o.l.v. scheidsrechter Deckers hun intrede.

Oud-speler Guy Dufour maakt naar verluidt niet zo'n heel opvallend parcours in Limburg, maar staat er wel een stuk rianter voor dan de collega's van zijn ex-club. Niet veel bekenden in de rood-witte startersrij overigens, maar wel de overtuiging om voor de meegereisde fans een stevige prestatie op het kunstgras van Stayen te brengen. De thuisaanhang werd uitentreure gesmeekt om de kelen open te zetten voor 'Guido en zijn jongens', dixit de stadionomroeper. De aftrap was voor de bezoekers, de eerste corner werd in duel met Salomon Nirisarike afgedwongen door Dequevy. De jonge centrale verdediger lijkt rijper met de dag en zou op geen foutje te betrappen zijn. De uitvallende hoekschop werd door Dufour in een totaal verkeerde baan langs het doel van Björn Sengier gecatapulteerd. Justice Wamfor stuurde Jordan Faucher aan middels een vrijschop na fout op hardwerkende Oumar Diouck. De spits verlengde de bal buiten het doelkader. Oumar Diouck stak zijn verdediging een voetje toe tijdens het openingsoffensief van de thuisploeg. Vier corners waren hun deel nog tijdens het eerste kwartier. Die ene van Seppe Kil was nochtans een heel stuk gevaarlijker. In die faze behoefde Dimitri Daeseleire een streel van de wonderspons. Het golfde mooi over en meer.

R Antwerp Fc brak enkele keren bijzonder efficiënt uit, tekende in tegenstelling tot de routineuze diepe bal van Kotysch mooie patronen op het gras, kansen leverde het evenwel niet op. Lee Colin werd op zijn positie bestormd door Schoofs, maar de linkspoot hield meer dan stand. Nog een corner over en weer. Dufour probeerde zonder succes van ver. Aan de overkant kwam een verre uittrap van Björn Sengier via Jordan Faucher aan het lijntje, langs Justice Wamfor randje zestien tot bij Seppe Kil die ongenadig de rood-witte voorsprong op het bord knalde. Licht overwicht voor de thuisploeg, maar de voorsprong werd wel voluit gevierd in het benepen bezoekersvak.

Twee wissels bij de thuisploeg moesten een naderende offensieve storm aankondigen. S.T.V.V. had ook de aftrap, maar het was de Great Old dat nu voor het eerste gevaar zorgde. De kopbal van Seppe Kil werd afgeweerd, Joren Dom stuurde de rebound over het Truiense doel. De aartsgevaarlijke kopbal van Dequevy werd door Björn Sengier afgeweerd in hoekschop. Rechtsachter Ngawa probeerde er wat van te maken, maar richtte te hoog. Seppe Kil af rechts en Justice Wamfor af links trapten de hoekschoppen voor de Great Old. Doelman Verhulst greep klemvast in. In een duel in de zestien zeeg Justice Wamfor neer. De draagbaar kwam er aan te pas om de ongelukkige af te voeren. Het blijft eigenaardig dat duels van die aard met zulke blessures in het gezicht van de tegenstander zo vaak ongestraft blijven! Door toedoen van de wedstrijdleiding zou het overigens nog bijna twee minuten duren voor Robbe Kil de plaats mocht overnemen... S.T.V.V. zette opnieuw stevig aan, maar wist nauwelijks dreiging rond of in de zestien te produceren. Dufour probeerde het nogmaals vanop afstand, maar leek opnieuw de juiste richting bijster. Ook Conor Laerenbergh maakte even later zijn opwachting. Rood-wit greep even de macht. Verhulst moest een poging van Conor Laerenbergh blokken.

Joren Dom dreigde op zijn beurt. Kotysch zag enkel uitweg over de achterlijn. Hoekschop van Seppe Kil, Conor Laerenbergh roerde zich in de zestien op doorsteker van Jorn Vermeulen. Doelman Verhulst weerde af. Seppe Kil opnieuw op hoekschop, Conor Laerenbergh verlengde tot bij Oumar Diouck die de bezoekende voorsprong vlotjes verdubbelde. De thuisploeg was de val nu heel dicht bij. Ruim een kwartier achtervolging, leverde ze welgeteld twee doelkansjes op en wat halftandse poginkjes in handen van Antwerpdoelman Björn Sengier. Invaller Schouterdan kwam er dichtbij, maar ook diens poging was slechtgericht. Sekonden voor tijd had S.T.V.V. ei zo na de eerredder beet. De balk lag de kopbal van Dequevy dwars. Drie doelpunten in drie opeenvolgende wedstrijden voor Seppe Kil, maar met Dimitri Daeseleire stond de beste 'Truienaar' RAFC.tv voor een reactie te woord.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/04/2013)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
4 Dimitri Daeseleire - 44'
6 David Vandenbroeck
16 Salomon Nirisarike
2 Lee Colin
8 Joren Dom
5 Justice Wamfor (K)
15 Jorn Vermeulen
20 Seppe Kil - 39'
17 Jordan Faucher
9 Oumar Diouck - 69'
 
64' 17 Jordan Faucher (uit)/
14 Conor Laerenbergh (in)
65' 5 Justice Wamfor (uit)/
18 Robbe Kil (in)
71' 9 Oumar Diouck (uit)/
3 Nicky Hayen (in)
K. St.-Truidense V.V.
13 Davino Verhulst
5 Pierre-Yves Ngawa
23 Sascha Kotysch
19 Ivan Erichot
27 Axel Bonemme
4 Ivo Rossen (K)
11 Joeri Dequevy
8 Guy Dufour
21 Mathias Schils
15 Leo Novak
16 Rob Schoofs
 
46' 21 Mathias Schils (uit)/
12 Nils Schouterden (in)
46' 15 Leo Novak (uit)/
29 Donny De Groot (in)
71' 27 Axel Bonemme (uit)/
31 Yadin Zaris (in)