K. Wijnegem V.C.

2 - 6

Woe. 03/07/2013 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Kasteellei Wijnegem

Toeschouwers: 1250
 
Scheidsrechter: Rudi Verbruggen

Lijnrechters: Viel Rappé - Leo De Muyer
 
Jordan Faucher is koele killer van dienst
Eigen bericht - Coach Jimmy Hasselbaink had opnieuw twee elftallen geprepareerd voor deze tweede oefenwedstrijd van de zomercampagne. Hij moest weliswaar rekening houden met de (lichte) blessures die Dieter Van Tornhout, Robbe Kil en Boy Deul verplichtten tot individueel (loop)werk, hij recupereerde Robin Lenaerts en haalde bovendien Jovan Stojanac uit de kern van beloftencoach Steve Van Giel. De twee clubeigen jongeren traden samen met Jordi Ewanena in de tweede helft onder het voetlicht van de Kasteellei op een ogenblik dat de scoremachine van de Great Old stilaan op gang kwam. KVC Wijnegem bood gul weerkwerk en slaagde er bovendien in de beide Antwerpdoelmannen de nul afhandig te maken. Rusten op remise, maar dat kon de Kanaalploeg niet over de volle negentig minuten vasthouden...

R Antwerp FC startte met een bijna perfecte kopie van het elftal van de oefenpartij te Berendrecht. Nieuw in de ploeg was gewezen Lierse-speler Julien Tshiala, waardoor Roy Bakkenes een rijtje opschoof en lekker aan gang mocht op de rechterflank. En de jonge Nederlander liet zich mooi betrekken in de rush naar voren. De bezoekers begonnen driftig. Freddy Mombongo-Dues trapte de opgelegde kans van Seppe Kil naar de wolken. Ook Kevin Tano lag op de loer, maar hij werd op buitenspel betrapt. Op aangeven van Julien Tshiala kwam Freddy Mombongo-Dues los, maar doelman Janssens lag in de baan van de doelpoging. De eerste corner was, raar maar waar, voor thuisploeg K Wijnegem VC. Roy Bakkenes maakte er een perfecte counter van, de afwerking bleef evenwel in de voetbalschoenen van Emrullah Güvenç steken. Kevin Tano zag zijn schot afgeweerd door de lokale doelman. Weggestuurd door Emrullah Güvenç schoof krachtpatser Kevin Tano de eerste bezoekende treffer binnen. Rood-wit leek even te aarzelen. K Wijnegem VC maakte er gebruik van om op vrijschop (na handspel van Björn Sengier buiten de rechthoek, zo zou uit de wedstrijdbeelden moeten blijken) tegen te scoren. Mooi staaltje van traptechniek van... oud-Antwerpspeler Sylvain Naets in de linkerbenedenhoek. De bezoekers trokken op hun beurt de buitenspelval open, maar versierden zelf nog nauwelijks kansen. Papé Diakité kopte, na een felafgeslagen afstandsschot van Jannes Vansteenkiste, de navolgende corner van Emrullah Güvenç naast. Terwijl het publiek her en der beschutting zocht tegen de striemende regen, poeierde Emrullah Güvenç het voorbereidende werk van het duo Freddy Mombongo-Dues en Seppe Kil over het blauw-gele doel.

KVC Wijnegem had al tijdens de eerste periode een keertje gewisseld, maar met het keren van de ploegen, stuurde coach Jimmy Hasselbaink een volledig nieuw elftal het gras van de Kasteellei op. Jovan Stojanac plofte al snel een bom in het Wijnegemse doel (1-2), maar al even vlug stonden de gastheren opnieuw langszij. De hoekschop ter linkerzijde werd onvoldoende weggewerkt en Vlasselaer mikte randje zestienmeter in de linkerbenedenhoek (2-2). Jordi Ewanena (duidelijk beter in zijn sas dan bij zijn debuut tegen KFC Berendrecht Sport) vond op links Oumar Diouck. Jordan Faucher deed de rest (2-3). Amper Vijf minuten later bediende Jordi Ewanena spits Jordan Faucher die uit de draai een tweede keer scoorde (2-4). Nog was de doelpuntenhonger van de jonge Franse spits niet bevredigd. Prince Bobby stuurde diep en Jordan Faucher schoof ijzigkalm onder Janssens door (2-5). Enkele minuten later gingen de handjes opnieuw op mekaar. Prince Bobby stuurde millimeterprecies diep waar Jordan Faucher met links overhoeks besloot (2-6). KVC Wijnegem ging aan het stijgeren. Invaller Kasmi kwam er heel dicht bij, maar Antwerpdoelman Jorn Brondeel maakte de poging onschadelijk. KVC ging vervolgens nog aan het wisselen, maar dat leverde niet meer op. De bezoekers waren wel tot staan gebracht, al hadden Jovan Stojanac en Oumar Diouck elk nog een treffer aan de voet. Het resultaat bevredigend, blijft de doelpuntenhonger van de achterban groot. Zaterdag tegen KFC Antonia dat langverwachte karton?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/07/2013)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Björn Sengier
2 Julien Tshiala
3 Jonas De Roeck
4 Papé Abdoulaye Diakité
5 Jannes Vansteenkiste
7 Roy Bakkenes
6 Bruno Carvalho
10 Emrullah Güvenç
8 Seppe Kil
9 Freddy Mombongo-Dues
11 Kevin Tano - 11'
 
46' 1 Björn Sengier (uit)/
26 Jorn Brondeel (in)
46' 9 Freddy Mombongo-Dues (uit)/
19 Bradley Bubb (in)
46' 8 Seppe Kil (uit)/
22 Jovan Stojanac (in) - 50'
46' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
20 Oumar Diouck (in)
46' 6 Bruno Carvalho (uit)/
18 Prince Bobby (in)
46' 7 Roy Bakkenes (uit)/
17 Honour Gombami (in)
46' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
15 Jordi Ewanena (in)
46' 4 Papé Abdoulaye Diakité (uit)/
16 Robin Lenaerts (in)
46' 3 Jonas De Roeck (uit)/
14 Salomon Nirisarike (in)
46' 2 Julien Tshiala (uit)/
12 Angelo Simone (in)
46' 11 Kevin Tano (uit)/
23 Jordan Faucher (in) - 57' - 63' - 72' - 78'
K. Wijnegem V.C.
1 Michaël Janssens
2 Ian Bruers
3 Mohamed Belhadji
4 Gregory Van Overmeiren
5 Gilles Verhelst
6 Jalil Aladji
7 Robbe Willems
8 Jordan Vlasselaer - 51'
9 Wesley Steemans
10 Sylvain Naets - 20'
11 Alexander Van Heusde