Lommel United

2 - 0

Vrij. 07/11/2014 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Soevereinstadion

Toeschouwers: 2.084
 
Scheidsrechter: Maxime Smeets

Lijnrechters: Jeroen Walschap - Vito Di Vincenzo
 
R Antwerp FC kan Lommel United niet uit koers brengen
Na het puntenverlies tegen ASV Geel moest Antwerp de rug zien te rechten door broodnodige punten te pakken tegen Lommel United. Al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Na een goede reeks, het is al sinds 9 augustus geleden dat het nog eens verloor, staan de Limburgers samen met STVV en Eupen op de leidersplaats. Bij Antwerp kwamen Seid Khiter en Johanna Omolo terug van een blessure, beiden kregen van coach Richard Stricker meteen een basisplaats, ten koste van Güvenç en de geblesseerde Diakité. Omolo hernam zijn plaats op het middenveld, waardoor Van Den Bogaert in het hart van de defensie kwam te staan.
Beide ploegen wilden graag winnen, wat resulteerde in een aangenaam openingskwartier.

De eerste dreiging kwam van Lommel, Jutten nam een voorzet knap op de slof, maar Boeckx stond goed geplaatst en kon makkelijk redden. Antwerp, dat meer ruimte kreeg dan vorige week, speelde echter goed mee. Het stond verdedigend goed gepositioneerd, en kon zelf ook enkele kansen bij elkaar voetballen. Eerst kon niemand zijn voet zetten tegen een voorzet van Vansteenkiste, even later kopte Omolo een gevaarlijke voorzet van Dom over doel. Omolo, die het tegen z’n ex-werkgever opnam, was trouwens de beste Antwerpenaar op het veld. Ondanks de aanhoudende fluitconcerten van de thuisaanhang was hij verdedigend betrouwbaar, altijd aanspeelbaar en secuur in zijn passing.

Op het halfuur ging Khiter neer in het strafschopgebied en vroeg een penalty. Scheidsrechter Smeets gaf hem echter niet, tot groot ongenoegen van de rood-witte aanhang. Antwerp was nu de betere ploeg en kreeg via Carvalho Dos Santos een erg goede kans. De jonge Genkenaar legde puik aan van buiten de 16, maar doelman Thoelen pakte uit met een prima redding. Net daarna claimde ook de thuisploeg een penalty, maar Smeets was consequent en gaf de neergevallen Regales geen elfmeter. Nu was het de Lommelse aanhang die haar onvrede kenbaar maakten, ook nu leek er wel degelijk contact te zijn. Net voor rust werd het dan toch 1-0. Regales, al de hele partij de beste Lommelaar, knikte een hoekschop van Jutten voorbij Boeckx. Vansteenkiste kon duidelijk nog op de lijn redden, maar toch zag de assistent-scheidsrechter de bal binnengaan, 1-0. Al dan niet terecht, Antwerp krijgt weer een doelpunt tegen vanuit een stilstaande fase.

De openingsfase van de tweede helft was bijna identiek aan die van de eerste. Het spel ging goed op en neer, zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. Antwerp begon scherp en eiste de bal op, maar het blijft voor onze Reds moeilijk om voor dreiging te zorgen bínnen het strafschopgebied. Op het uur pakte Lommel dan weer uit met een scherpe counter. Regales leek nog alleen op Boekx af te stevenen, maar Omolo (weer hij) was goed gevolgd en kon het gevaar nog op het laatste moment onschadelijk maken. Niet veel later waren het weer de Limburgers met een prima poging. Regales sneed vanop links knap naar het midden, maar trapte de bal pal op Boeckx. Stricker zag dat Antwerp de grip op de wedstrijd aan het lossen was en greep in met een dubbele wissel.

Khiter en Carvalho Dos Santos gingen eruit, Güvenç en Madjo-Matsingi kwamen erin. Die wissels veranderden echter niet al te veel aan het spelbeeld: Antwerp controleerde de partij zonder echt gevaar te kunnen creëren, Lommel United loerde eerder op de counter. In de 75ste minuut kwam er dan toch nog een goede kans. Vansteenkiste liep zijn flank af en kreeg zijn voorzet tot bij Güvenç, maar diens schot werd door een sterk keepende Thoelen prima gepareerd.In de slotfase zette Antwerp nog alles in om de gelijkmaker tegen de netten te schieten, maar verder dan wat pogingen vanuit de tweede lijn kregen de (talrijk opgekomen) toeschouwers niet meer te zien.

De Lommelse verdediging hield al bij al gemakkelijk stand, meer zelfs, in de absolute slotfase werd het nog 2-0. De ingevallen Gaethofs rolde de hele Antwerpse verdediging op met een prachtige dribbel en speelde de bal naar de alleenstaande Sam Vanaken. De ooudere broer van Hans twijfelde niet en tikte simpel binnen. Zo verliest Antwerp met 2-0 tegen de Noord-Limburgers en pakt het een 2 op 9. Lommel United staat voorlopig alleen aan de leiding met 32 punten uit 15 wedstrijden.
(bron: www.rafc.be - 08/11/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Frank Boeckx (K)
32 Günther Vanaudenaerde
4 Gertjan Martens
8 Bryan Van den Bogaert - 60'
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
15 Johanna Omolo
14 Umberto Carvalho Dos Santos
16 Anthony Di Lallo
18 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong
 
65' 18 Seïd Khiter (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
65' 14 Umberto Carvalho Dos Santos (uit)/
17 Gauthier Madjo-Matsingi (in)
73' 16 Anthony Di Lallo (uit)/
20 Stallone Limbombe (in)
Lommel United
1 Yannick Thoelen - 80'
2 Bart Goossens
19 Toon Lenaerts
3 Lucas Schoofs
5 Jelle Ryckx
6 Glenn Neven
14 Ken Debauve
18 Wouter Scheelen (K)
7 Thomas Jutten
9 Romero Regales - 40' - 43'
10 Leandro Trossard
 
83' 7 Thomas Jutten (uit)/
8 Jentl Gaethofs (in)
89' 14 Ken Debauve (uit)/
16 Sam Vanaken (in) - 92'
90' 9 Romero Regales (uit)/
23 Stijn Deckers (in)