R. Exc. Virton

2 - 1

Zat. 18/04/2015 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Yvan Georges

Toeschouwers: 1298
 
Scheidsrechter: Roel Bensch

Lijnrechters: Thomas Lesceux - Quentin Blaise
 
En vert contre tous
Een tsunami aan geblesseerden en de geschorste Diakité bezorgde Antwerpcoach Richard Stricker de nodige kopzorgen om een valabele wedstrijdkern samen te stellen. De Amsterdammer kon niet rekenen op de aanwezigheid van Omolo, Vanaudenaerde, Lépicier, Di Lallo en Van den Bogaert. Na het nodige puzzelwerk mocht Boeckx trachten de netten schoon te houden gesteund door het centrale verdedigingsduo Martens en de heropgeviste De Roeck. Samen met Iboma en Vansteenkiste op de backposities bemanden zij de verdedigingslinie. Op het middenveld een nieuwe basisplaats voor Carvalho, kapitein De Decker als stofzuiger en Dom en Limbombe op de flanken. Voorin targetman Owusu geflankeerd door Güvenç. Thuiscoach Defays kon wel beschikken over al zijn basisspelers, het team uit de Gaume had de afgelopen 2 wedstrijden 13 keer de weg naar de netten gevonden en is de ploeg in vorm in de Proximus League.

Als je punten zou krijgen voor balbezit en oeverloos rondspelen, was de Great Old wellicht gepromoveerd. Juist om het kwaliteitsverschil in het voetbal meetbaar te maken, zijn ooit beide doelen uitgevonden. De eerste vijf minuten gingen voorbij in een gezapig tempo. De Bosuiljongens konden even de neus aan het venster steken als een alom tegenwoordige Güvenç sprintwonder Stallone Limbombe op pad stuurde. De scherpe voorzet van Stallone belandde in niemandsland. De thuisploeg had in de beginfase minder last van de breiziekte tegen een R.A.F.C. Virtonspeler van het jaar Antunes kon de rechterflank afdweilen en een loepzuivere assist afleveren aan doelpuntenmachine Cornet. De technisch weinig verfijnde speler gaf Frank Boeckx het nakijken. Excelsior op voorsprong. Rood-wit bleef niet bij de pakken zitten. Opnieuw Limbombe gaf een scherpe voorzet ten beste, ex- Antwerpdoelman Defourny kon met een zweefduik verder onheil vermijden.

Uitstel van executie. In de 17e minuut leek een actie van Stallone Limbombe vast te lopen in de afweergordel van de thuisverdediging, maar de bal viel precies voor de voeten van Emrullah Güvenç. De Genkenaar had al gezien dat Defourny te ver uit zijn doel stond. Met een enig mooie lob wist hij die te verschalken. Onmiddellijk duwde de thuisploeg het gaspedaal in. De Almeida kon een voorzet van Randriambololona niet verzilveren. In het restant van de eerste helft waren er nog twee kantelmomenten voor de oudste club van het land nl. het uitvallen van vleugelflitser Limbombe in de 28e minuut. Dat kwam de aanvallende intenties niet ten goede. Invaller Khiter kon vijf minuten voor rusten het spurtduel met Defourny niet in zijn voordeel beslechten anders was een voorsprong aan de rust een feit geweest.

De spelers hadden pas het veld betreden of een voorzet van Randriambololona vond spits De Almeida. Enkel de dwarsligger kon de Great Old nog redden. R.A.F.C. repliceerde met een zoevend afstandschot van Jannnes Vansteenkiste en een schot van Emrüllah Güvenç. Dan vond thuiscoach Defays het welletjes. De topcoach-in-spe wisselde de onopvallende Kasri voor Day. Nicolas bedankte zijn coach op het uur door een voorzet van Antunes voorbij een kansloze Frank Boeckx te knallen. R.A.F.C. kwam opzetten met drie kansen in 10 minuten. William Owusu Acheampong mikte nipt over. Seïd Khiter besloot voorlangs. In de daaropvolgende scrimmage caramboleerde de bal in de thuisdefensie, Gertjan Martens miste de uitgelezen kans op de gelijkmaker. R.E. Virton besloot om zich te beperken tot vlijmscherpe counters en liet de Bosuiljongens verder razen. Een zeer bedrijvige William Owusu Acheampong kon nog tweemaal dreigen, maar borstelde het leer in de grijparmen van Defourny.

Net voor affluiten kon Seïd Khiter zich nog eens doorzetten en een puntgave voorzet afleveren. De instormende David Iboma zag zijn kopbal tegen de reclameborden belanden. Ondanks een ultiem eindoffensief kon R.A.F.C. niet meer scoren. Het was aan Joren Dom te danken dat de eindcijfers niet hoger opliepen. In blessuretijd kon Randriambololona staalhard uithalen, Joren Dom haalde de bal van de lijn om alzo te zware verliescijfers te vermijden. De 1298 aanwezige toeschouwers hadden een degelijke wedstrijd gezien en de meegereisde Antwerpfans konden zich vermaken met de beauty van Emrullah Güvenç, met afstand de beste en meest gedreven speler zaterdagavond in de Gaumestreek. Kan hij volgende week nogmaals uitblinken tegen RAEC Mons op de heilige Bosuilgrond?
(bron: www.rafc.be - 18/04/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Frank Boeckx
7 Joren Dom
25 Jonas De Roeck
4 Gertjan Martens - 88'
5 Jannes Vansteenkiste
2 David Iboma
6 Wim De Decker (K)
14 Umberto Carvalho Dos Santos
20 Stallone Limbombe
10 Emrullah Güvenç - 16'
9 William Owusu Acheampong
 
27' 20 Stallone Limbombe (uit)/
18 Seïd Khiter (in)
78' 14 Umberto Carvalho Dos Santos (uit)/
17 Gauthier Madjo-Matsingi (in)
R. Exc. Virton
33 Théo Defourny
28 Thiam Demba
14 Guy Blaise (K)
6 Dorian Dessoleil - 74'
4 Thibaut Lesquoy
10 Djaid Kasri
13 Zotsara Randriambololona
15 Simon Dupuis
26 Fabien Antunes
7 Mayron De Almeida - 66'
24 Matthieu Cornet - 5'
 
55' 10 Djaid Kasri (uit)/
21 Nicolas Day (in) - 58'
69' 7 Mayron De Almeida (uit)/
20 Valentin Focki (in)
80' 6 Dorian Dessoleil (uit)/
22 Romain Grevisse (in)