A.S.V. Geel

1 - 1

Zon. 06/09/2015 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Leunen

Toeschouwers: 3.058
 
Scheidsrechter: Ben Mesotten

Lijnrechters: Gino De Belder - Vincent De Coninck
 
De vloek van De Leunen hield opnieuw stand

Eigen bericht - Tussen twee kwalificatie-interlands voor Frankrijk 2016 door, ging de nationale focus vol op de Proximus League. De troepen van David Gevaert waren consciŽntieus voorbereid, al moest de rood-witte technische staf nog steeds rekenen met een aantal langdurig geblesseerden en vielen ook Johanna Omolo en nieuweling Mamatou Ndiaye uit de kern vanwege interlandverplichtingen. Was de verwachting dat die andere nieuwe recruut MickaŽl Malsa duo zou vormen met Wim De Decker, de Antwerpcoach verraste met een offensieve oplossing. Hij beloonde Joeri Dequevy na diens doelpunt tegen K Patro Eisden Maasmechelen met een basisplaats en posteerde Geoffry Hairemans onder de cirkel met een meer controlerende rol. Geen verrassingen bij ASV Geel: alles, maar werkelijk alles werd ingezet op organisatie en zou voor de negatieve ingesteldheid ook nog dik beloond worden. "Een puntje hier en daar, maar echt cijferen doet dat niet", zo concludeerde nochtans lokale coach Franken.

De Great Old had weliswaar de aftrap, maar zou moeten wachten tot de tweede spelperiode om de kop in de rug te voelen. De bezoekers veroverden meteen het balbezit, maar het eerste schot richting doel werd afgevuurd richting Nicaise Kudimbana, die zijn plek onder de lat bij R.A.F.C. verkoos voor een avontuur met zijn nationale selectie. Eerste corner was eveneens voor het lokale ASV. De eerste goal tikte aan bij de bezoekers. Stallone Limbombe werd het straatje ingestuurd, kwam de zeis van Christiaens tegen. Hij zou telkens weer foutief afgestopt worden en haalde ook het einde van de partij niet. De vrijschop ter rechterzijde was een kunstje van Geoffry Hairemans. De bal streelde de slaap van Christiaens en de bal caprioleerde via het hoofd van Christiaens onder de dwarsbalk binnen. Meteen bleek hoeveel rood-wit volk mocht juichen na de ticketverkoop in het kader van de nationale voetbalwet. Hoewel in de duels gesteund door de wedstrijdleiding, was ASV nauwelijks van de mokerslag bekomen, of Geoffry Hairemans trof bijna opnieuw raak.

De vuisten van Vromans wonnen dit keer het pleit. Hoewel nauwelijks over de middellijn geweest, kwam de thuisploeg nog voor halverwege de eerste helft langszij. Berben stuurde de hoekschop richting tweede paal waar Limbombe-killer Christiaens raak kopte. Aanvoerder Steve Colpaert sloeg achteraf mee mea culpa, maar meende het Antwerphoofd van Maxime Biset (?) als schutter te mogen aanduiden. Enkele minuten later mocht Berben zijn kunstje nog eens proberen overdfoen, meteen het laatste offensieve wapenfeit van de thuisploeg in de eerste periode. De Great Old trok opnieuw naar voren, stuurde Stallone Limbombe de loopgraven in, maar een eerlijke kans kreeg de winger dus niet. Het slot had evenwel nog enkele rood-witte kansen in petto. Het schot van Jannes Vansteenkiste scheerde over doelman Vromans, maar die kreeg assitentie van de paal om zijn netten net dan te vrijwaren. Ondanks zijn wat teruggetrokken rol, krulde Geoffry Hairemans zijn doelpoging naar de buitenkant van de paal.

Ook Joeri Dequevy zag het houtwerk in de weg staan bij zijn rebound na de door Vromans afgeweerde hoekschop van Geoffry Hairemans.

Weg kansen en dus geen rood-witte voorsprong, al beloonde de achterban de actiebereidheid tussen de lijnen met een onvoorwaarlijke vokale inzet. Ongewijzigde elftallen. Antwerpcoach David Gevaert stuurde Jason Adesanya, MickaŽl Malsa en Romain Davigny meteen uit de dug-out, om ze later in de partij in die volgorde in te brengen. Joeri Dequevy was de eerste om in de tweede periode te dreigen. Het schot klom echter over de balk. Amper twee minuten later opnieuw een scrimmage voor het blauw-gele doel, maar opnieuw had de Geelse afweer het laatste woord. Pas in de tiende minuut enige lokale activiteit op Antwerphelft. Cauwenberg leverde de bal in bij Nicaise Kudimbana, nauwelijks tot geen werk gehad en toch een doelpunt in het krijt. Net voor het uur kon Nico Binst koppen op een vallende assist van Grťgory Dufer, maar de trefzekere spits kopte dit keer naast. Ex-Gelenaar Jason Adesanya maakte z'n opwachting onder een regen van lokale verwensingen. De spits hoopte zijn invalbeurt te kleuren met een treffer, zover kwam het echter niet.

Kijk en beluister RAFC.tv en verneem er alles over. ASV probeerde heel af en toe tegen te prikken. Kerckhofs kreeg de lokale supporters op zijn hand, maar het schot ging voorlangs buiten. Jason Adesanya bracht het net aan het trillen, ging heel even aan het juichen, maar had contact gezocht met het zijnet. Laatste kans van de wedstrijd viel voor de voet van invaller MickaŽl Malsa. De nieuweling kwam los in de zestien, doelman Vromans doorzag het manoeuvre en gooide zich op de bal. Coach David Gevaert rekende met acht scoringskansen, nam tijdens de persbabbel zelfs een monsterscore in de mond, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de puntendeling. Voetbal kan schromelijk onrechtvaardig zijn, al had de afwerking wel beter gemoeten...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/09/2015)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
6 Wim De Decker
7 Grťgory Dufer
11 Joeri Dequevy
14 Stallone Limbombe
20 Geoffry Hairemans
23 Nico Binst
 
65' 11 Joeri Dequevy (uit)/
24 Jason Adesanya (in)
78' 7 Grťgory Dufer (uit)/
MickaŽl Malsa (in)
83' 14 Stallone Limbombe (uit)/
27 Romain Davigny (in)
A.S.V. Geel
20 Glenn Vromans
3 Sylvio Ouassiero
23 Ken Spies
6 Benji Van Den Ackerveken
2 Jo Christiaens (K) - 20' - 80'
8 Thomas Jutten - 10' (O)
12 Kennen Kerckhofs
14 Simon Bracke
3 Timo Cauwenberg
10 Geert Berben - 70'
9 Alessio Allegria
 
68' 14 Simon Bracke (uit)/
4 Ruben Scheelen (in)
73' 9 Alessio Allegria (uit)/
Albian Muzaqi (in)
78' 8 Thomas Jutten (uit)/
21 Marijn Steurs (in)