F.c. Seraing

0 - 0

Vrij. 02/10/2015 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade du Pairay

Toeschouwers: 4.515
 
Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere

Lijnrechters: Frederic Godelaine - Raf Eerdekens
 
Moeilijke partij in Seraing levert punt op

Door de blessures van Steve Colpaert en Geoffry Hairemans moest coach David Gevaert creatief zijn in zijn opstelling. Hoewel: de kern is breed genoeg om het gemis van enkele spelers, basisspelers of niet, op te vangen zonder al teveel geschuif. Pietro Perdichizzi nam de plaats in centraal in defensie, Mickaël Malsa nam de taak van Geoffry Hairemans over. Grégory Dufer en Stallone Limbombe bevolkten de flanken. Joeri Dequevy zat hierdoor weer op de bank. De rest van het elftal bleef staan. Bij FC Seraing werden de kaarten eveneens wat door elkaar geschud, in vergelijking met de eerdere bekerontmoeting deze zomer. Seraingtrainer en Bosuilheld Alex Czerniatynski kon o.w.v. een transferverbod geen nieuwelingen meer naar de club lokken, maar het ontbreekt de bestaande kernspelers niet aan kwaliteit. Ervaren rot en ex-Antwerpspeler Préseaux stond als vanouds achterin, Popoola gaf creatieve impulsen vanop het middenveld. De elf van FC Seraing zijn wel behoorlijk jong. Op de 35-jarige Préseaux na is geen enkele starter ouder dan 24 jaar!

De eerste helft verliep moeizaam voor beide ploegen. Het fraai uitziende grasveld inspireerde de troepen niet meteen tot oogstrelend voetbal. Veel balverlies, veel tikjes-tegen-de-schenen en weinig gedurfde combinaties. De thuisploeg zette de eerste twee mogelijkheidjes op haar naam, met schoten van aanvaller Nsor en Popoola die naast Kudi’s kooi belandden. Na een kwartiertje was R Antwerp FC voor het eerst echt gevaarlijk. Grégory Dufer kopte na een knappe aanval over William Owusu Acheampong, Stallone Limbombé en Jannes Vansteenkiste, de bal in het zijnet. Het schot van Mickaël Malsa werd even later nog afgezwakt, waardoor doelman Mfa Mezui eenvoudig kon oprapen. Hetzelfde verhaal als Maxime Biset de bal richting de doelmond kopte. De knal van Joren Dom eindigde dan weer in de vangnetten. We zijn een halfuur ver als de kleine Popoola zijn maatje 38 (we gokken maar) tegen het leer zette: de bal eindigde twee meter over de lat. De banaanbal van Bonemme op vrije trap dwong Nicaise Kudimbana wel om alert te zijn, maar de bal miste het kader.

Even voor de rust moest Maxime Biset nog een verlossend tikje met het hoofd geven om de lont uit de voorzet vanop rechts te halen. Seraing en Antwerp gingen de kleedkamer in met een 0-0 gelijkspel op het bord.

De tweede periode bracht qua spelbeeld niet veel beterschap. R Antwerp FC stond defensief wederom sterk, maar kreeg aanvallend moeilijk voet aan de grond. Nico Binst was aan de rust Stallone Limbombe komen vervangen, maar ook hij vond de ruimte slechts moeizaam. Kort na de rust vond Joren Dom na een goed uitgespeelde aanval toch het gaatje. William Owusu Acheampong kon zijn teen nog tegen de strakke voorzet zetten, wat de bal net over doel joeg. FC Seraing probeerde het vooral vanop afstand. De voorzet van Bonemme vloog nipt voorlangs, de knal van Popoola ver naast. Wanneer Cascio uithaalde moest Nicaise Kudimbana wel paraat zijn. De goalie redde met de vuisten. Met nog een kwartier op de klok ontstond er wat tumult met een gevaarlijke vrije trap en twee opeenvolgende hoekschoppen voor FC Seraing tot gevolg, maar ook hieruit redde de rood-witte verdediging zich. William Owusu Achampong reageerde met een kapbeweging en een ver schot, maar de bal nam te veel hoogte.

R Antwerp FC trok ten strijde, met een atypisch aantal van drie gele kaarten tot gevolg. FC Seraing focuste zich het laatste kwartier uitsluitend op het zo ver mogelijk wegtrappen van de bal, enkele halve aanvalletjes en goede voorzetten zouden geen concreet doelgevaar meer opleveren. Bijna kon FC Seraing profiteren, maar de aanvaller in kwestie verloor na een lange rush klungelig de bal. Gelukkig maar, want als deze moeilijke partij één winnaar had verdiend, was het Stamnummer 1. Al bij al is 0-0 geen onlogische uitslag. R Antwerp FC heeft nu het weekend om de hoofden weer vrij te maken in aanloop naar de thuismatch tegen Royal Excelsior Virton. We rekenen op uw steun! #COYR
(bron: www.rafc.be - 03/10/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana - 71'
8 Joren Dom
3 Maxime Biset (K)
18 Pietro Perdichizzi
5 Jannes Vansteenkiste
7 Grégory Dufer
30 Mamoutou N'Diaye - 84'
15 Johanna Omolo
14 Stallone Limbombe
10 Mickaël Malsa
9 William Owusu Acheampong
 
46' 14 Stallone Limbombe (uit)/
23 Nico Binst (in) - 59'
75' 10 Mickaël Malsa (uit)/
24 Jason Adesanya (in)
80' 15 Johanna Omolo (uit)/
6 Wim De Decker (in)
F.c. Seraing
1 Anthony Mfa Mezui - 68'
4 Marouane Sahraoui
5 Christophe Préseaux (K)
6 Theo Pierrot
7 Valentin Lamort
15 Matthieu Udol
8 Popoola Saliu
23 Alessio Cascio - 74'
12 Kwame Nsor
29 Erwin Senakuku
27 Axel Bonemme
 
67' 12 Kwame Nsor (uit)/
10 Thibaut Vion (in)