Lommel United

0 - 1

Zon. 11/10/2015 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Soevereinstadion

Toeschouwers: 2.724
 
Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Lijnrechters: Maarten Coeck - Chris Schelstraete
 
Nico Binst, auteur van een merkwaardig fel gecontesteerd doelpunt
Eigen bericht - Tenminste drie oud-trainers en een veelvoud aan oud-spelers zijn dit seizoen actief in de Proximus League. Vandaag ontmoette de Great Old met Bart De Roover er een van. De nieuwe hoofdcoach aan de Gestelse Dijk deed bij aanvang enigszins onverwacht beroep op een van die ex-rood-witten. Umberto Carvalho Dos Santos verliet in de zomer de Bosuil voor Lommel United en mocht op linksachter inderdaad spurtbom Stallone Limbombe buiten de rechthoek proberen te houden. Oumar Diouck bleef beschikbaar voor een eventuele invalbeurt. Wie ondertussen ook ingeburgerd is en een basisplaats vastheeft in Noord-Limburg is Bart Goossens. In de zomer van 2012 even testspeler op de Bosuil, verdedigt hij sindsdien met brio de kleuren van de fusieclub. In het verleden stond hij meermaals in het winnende kamp. Of hij ook Jannes Vansteenkiste, Geoffry Hairemans of verrassende diepe spits en ex-ploegmaat Jason Adesanya in bedwang wist te houden, zou eventueel over de uitkomst in de top van de reeksrangschikking van de Proximus League.

Ex-Lommelnaar Jason Adesanya kreeg het vertrouwen van zijn coach en zo bleven ook Nico Binst en William Owusu Acheampong achter in de dug-out. Hoewel de Limburgers dit seizoen niet hoog scoren in de individuele schuttersstand, gingen ze als een speer van start. Amper afgetrapt of Bart Goossens stond al aan het cornerpunt om er een van zijn beruchte indraaiers te produceren. De bal ging weliswaar aan he doel van Nicaise Kudimbana voorbij, maar L.U. recupereerde met sprekend gemak en dikte zodoende de stats van het balbezit aan. Bij de eerste echte rood-witte uitbraak vingen ze bovendien ex-ploegmaat Jason Adesanya in de buitenspelval. Steve Colpaert was opnieuw van de partij, helemaal waterdicht was de rood-witte afweer niet. Lommel United wist er te weinig mee aan te vangen. Zo was er dat gekrulde schot van De Belder, mooier in voorbereiding dan bij de afwerking. Geoffry Hairemans stuurde zijn vrijschop na fout op Steve Colpaert boven de cirkel, rechtstreeks op Pirard af, maar kwam naast het doel uit.

Scheelen probeerde het vanop afstand, maar hij richtte te hoog. En dan waren er voortdurend die gevaarlijke hoekschoppen van Goossens. Bertjens zag zijn kopbal geblokt worden voor een nieuwe corner. Spurtbom Stallone Limbombe moest in achtervolging op diezelfde Bertjens en werd prompt in het strafboekje genoteerd. Gevaarlijkste actie van de eerste periode kwam op conto van Royal Antwerp FC, dat zich gesteund wist door meer dan de helft van het aantal aanwezigen! Snelle combinaties tussen Jannes Vansteenkiste, Mamoutou N'diaye, Wim De Decker, Grégory Dufer en Joren Dom vond in extremis doelman Pirard in de de weg. Nicaise Kudimbana pakte in de slotfase klemvast en dus gingen beide clubs dubbel blank naar binnen.

Hadden een aantal spelers hun schoeisel gewisseld tijdens de kampwissel, beide coaches hielden vast aan hun basisopstelling en zouden pas in de loop van de tweede periode wissels brengen. Hoewel L.U. de zon in de rug en de aftrap had, was het de Great Old middels Grégory Dufer die de eerste hoekschop mocht beroeren. L.U. probeerde onmiddellijk het overwicht te herstellen, maar geraakte amper in de buurt van Nicaise Kudimbana. De Antwerpdoelman kon voorlopig volstaan met enkele door de achterban gesmaakte plukballetjes. Een nieuwe corner voor de thuisploeg leverde al evenmin iets op, terwijl Jason Adesanya zijn kopkans op assist van Stallone Limbombe naast stuurde. Net voor het uur
pakte David Gevaert met een dubbele (offensieve) wissel uit. Mickaël Malsa nam de rol van Grégory Dufer over, terwijl Nico Binst de loopgraven ingestuurd werd tussen Neven en Lenaerts. Mickaël Malsa werd in zijn dadendrang gecounterd door het scheidsrechterlijke fluitje.

De vrijschop leverde Scheelen een doelkansje op, maar hij richtte op zijn beurt naar de verkeerde kant van het houtwerk. Geoffry Hairemans repliceerde met een schicht die de dwarsligger bijna blakerde. Net voor het ingaan van het laatste kwartier maakte Lommel United bijna gebruik van een (te) korte teruglegger om op voorsprong te klimmen. Uitlopende Nicaise Kudimbana sloot in eerste instantie met succes de schiethoek voor Bertjens en ook de rebound werd door de Antwerpdoelman weggewerkt. Aan de overkant was het even later wel goed raak. Jannes Vansteenkiste vond via een Lommelspeler aan de eerste paal Nico Binst en Stallone Limbombe die prompt een niet te missen assist toeschoof aan Nico Binst voor diens vierde doelpunt van het seizoen. Wat de thuisspelers, technische staf en aanhang ook foeterden, de Great Old stond op 0-1 en zou die voorsprong in een beklijvend laatste kwartier niet meer uit handen geven. Diouck probeerde het nog met een omhaal, maar rood-wit kon met de driepunter, de kop van de rangschikking en de eerste periodetitel naar huis.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/10/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
14 Stallone Limbombe - 35'
6 Wim De Decker
20 Geoffry Hairemans
30 Mamoutou N'Diaye
7 Grégory Dufer
24 Jason Adesanya
 
59' 24 Jason Adesanya (uit)/
23 Nico Binst (in) - 74'
59' 7 Grégory Dufer (uit)/
10 Mickaël Malsa (in) - 80'
82' 14 Stallone Limbombe (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
Lommel United
1 Lucas Pirard
2 Bart Goossens
6 Glenn Neven
19 Toon Lenaerts
26 Giel Deferm
3 Lucas Schoofs
8 Umberto Carvalho Dos Santos
18 Wouter Scheelen (K) - 75'
20 Jentl Gaethofs
9 Christophe Bertjens - 75'
15 Dylan De Belder
 
77' 9 Christophe Bertjens (uit)/
17 Oumar Diouck (in)
80' 26 Giel Deferm (uit)/
26 Stijn Deckers (in)