R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zat. 12/12/2015 20:00 u.

K.F.C. Dessel Sport

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 9.750
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Michele Scatorchia - David Symons
 
Resem kansen levert niet het gewenste resultaat op

Eigen bericht - Ondanks een wat kalme voorverkoop, was er opnieuw veel beweging in en rond het Bosuilstadion. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Luc Van Thillo bedankt voor zijn grote bijdrage aan het verwezenlijken van de renovatie van de hoofdtribune, voortaan de AVT-Tribune genaamd. Fons Van De Berckt heeft het Grootste Clubhart. Ook hij kreeg een gepaste huldiging in de middencirkel van het heilige gras. Restte nog de samenstelling van de beide elftallen en daar viel het ontbreken van Johanna Omolo onmiddellijk op. Slachtoffer van een blessure tijdens de allerlaatste minuten van de allerlaatste weektraining, was hij onvoldoende fit om zijn club van dienst te zijn. In zijn plaats schoof Wim De Decker opnieuw in de startersrij in een voor de rest ongewijzigd elftal. Nauwelijks wijzigingen bij KFC Dessel Sport, al was de plaats in de dug-out van Vandenbergh wel een grote verrassing. KFC-topschuter en Tubize-killer Wolke Janssens stond wel in de startersrij. De afweer van de Great Old was dus gewaarschuwd.

KFC Dessel Sport trok zich naar goede gewoonte terug op de eigen speelhelft. De Great Old kon dus druk naar voren produceren. Veel kansen leverde dat voor het kwartier niet op, wel een bijna eindeloze reeks hoekschoppen en een erg scherp aangesneden vrijschop van Geoffry Hairemans. Stallone Limbombe kon net niet kaderen. Joren Dom oefende zijn voorzet vanop rechts, terwijl het duo Steve Colpaert en Maxime Biset zowaar Stallone Limbombe op weg naar het groen-witte doel zette. Centrale verdediger Wanduka belette hem de doorgang. Opnieuw Steve Colpaert dropte de bal in de zestien. William Owusu Acheampong, vastgesnoerd in de afweergordel van de bezoekers, tikte de bal in een zeldzame flits naast. Ook het schot van Joeri Dequevy was hetzelfde lot beschoren, maar zijn controle en balbehandeling zorgde voor bange blikken bij KFC en applaus van de aanhang.

De groen-witten waren overigens niet te beroerd ook de buitenspelval open te trekken om onder de druk uit te komen. Zo werd kersvers vader William Owusu in combinatie met Stallone Limbombe in overtreding bevonden. Er heerste overigens een wat geagiteerde stemming in het stadion. Dat gold uiteraard niet rood-wit sluitstuk Nicaise Kudimbana die zowat tien minuten voor het rustsignaal voor het eerst in actie moest komen om een voorzet van Remen vast te grijpen. Even later kopte centrale verdediger Vosters een voorzetvrijschop buiten bereik van het doelkader. Kevin Janssens nam overigens alle stilstaande hernemingen, het merendeel na de kampwissel, voor zijn rekening. Geen late treffer en dus bleef de dubbele nul op het scorebord.

Was Geoffry Hairemans zowat de enige linkspoot in de elf van R.A.F.C., na de pauze kwam daar in eerste instantie Nico Binst (ter vervanging van Wim De Decker) bij. In de loop van de tweede speelhelft, zouden daar ook Grégory Dufer en verrassend ook Romain Davigny bijkomen. Precies om de linkerflank te versterken, viel de keuze op de jonge Fransman, zo verklaarde coach David Gevaert achteraf zijn keuzes. KFC Dessel Sport had 45 minuten gespaard om bij het begin van de tweede periode een eerste corner af te dwingen. Kevin Janssens achter de bal, maar ook dat leverde niets op. Joeri Dequevy kon net niet hard genoeg uithalen om doelman Kustermans tot capitulatie te dwingen. De bezoekende doelman zou inderdaad een opvallende rol spelen. "Met een degelijke spits en een betrouwbare doelman, kan je heel ver komen', parafrazeerde Regi Van Acker de visie van oud-voorzitter Eddy Wauters.

Nico Binst liep zich ondertussen ook vast in de buitenspelval. Joren Dom was zowaar de eerste om op de vuisten van de bezoekende goalie te belanden. Ook William Owusu Acheampong verplichtte Kustermans vervolgens om handelend in te grijpen. Nico Binst haalde verrassend uit naar de korte hoek, weer lag de doelman in de weg! Joeri Dequevy kon koppen op de corner van Geoffry Hairemans, maar de precisie was zoek. Heel even stak er gejuich op vanop de Bosuilbanken, tevergeefs: de pegel van Stallone Limbombe scheerde het zijnet. De zenuwachtigheid nam met elke gemiste kans toe. Ook Grégory Dufer kon de stalemate niet doorbreken. Hij sleepte er een hoekschop uit, die via Joeri Dequevy binnen bereik van Kustermans eindigde. Geoffry Hairemans, auteur van een fel gesmaakt afstandsschot tegen KVV Coxyde, probeerde het wel, maar het schot miste kracht.

Kwam dan na de tachtigste minuut Romain Davigny, maar de voortdurende dreiging werd in de laatste minuten nog onderbroken voor twee scherpe bezoekende counters. Het 'scenario Tubize' werd voorkomen door een ultieme prachtredding van Nicaise Kudimbana op het schot van Kevin Janssens. Antwerpcoach David Gevaert was bijzonder ontgoocheld over de uitkomst, terwijl zijn opponent zat te blinken van trots. "We willen R.A.F.C. wel helpen met de tegenstand punten afhandig te maken, maar we waren niet hier om geschenken uit te delen", vatte hij samen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/12/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset - 42'
4 Steve Colpaert (K)
2 Dimitri Daeseleire - 59'
14 Stallone Limbombe
30 Mamoutou N'Diaye
6 Wim De Decker
11 Joeri Dequevy - 89'
20 Geoffry Hairemans
9 William Owusu Acheampong
 
46' 6 Wim De Decker (uit)/
23 Nico Binst (in)
70' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
7 Grégory Dufer (in)
82' 2 Dimitri Daeseleire (uit)/
27 Romain Davigny (in)
K.F.C. Dessel Sport
1 Wim Kustermans
22 Nick Spaenhoven
18 Kurt Remen
7 Wouter Vosters (K)
5 Michiel Jaeken
16 Seppe Brulmans - 67'
10 Jasper Sols - 40'
8 Nicolas Rommens
25 Wolke Janssens
24 Cachito Wanduka
11 Kevin Janssens
 
46' 22 Nick Spaenhoven (uit)/
9 Hans Hannes (in)
70' 16 Seppe Brulmans (uit)/
6 Jari Breugelmans (in)
86' 25 Wolke Janssens (uit)/
12 Stein Huysegems (in)