K.S.C. Eendracht Aalst

3 - 0

Zon. 23/10/1994 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Pierre Cornelisstadion

Toeschouwers: 8.000
 
Scheidsrechter: Rudi Lepoutre

Lijnrechters: Philippe Flament - FranÁois Medeghini
 
Na SC E. Aalst - R Antwerp FC

Europa steeds verder weg voor rood-witten: nul op zes en RSC Anderlecht wacht

Aalst - Het begint er stilaan slecht uit te zien voor R Antwerp FC. Na het verlies van vorige week op eigen veld tegen K Lierse SK gingen de rood-witten gisterenmiddag ook kansloos tenonder tegen SC E. Aalst. De cijfers van de laatste weken zijn daarbij genadeloos. Nul op zes. Daarbij hou je best ook rekening met de komst van RSC Anderlecht volgende zondag. Urbain Haesaert voelt stilaan de grond onder de voeten warm worden. De kreet "Haesaert buiten" wordt steeds sterker. Eendracht daarentegen zit in een omgekeerde beweging. Het lijkt de mindere dagen achter de rug te hebben. Een weekje geleden nog regelrecht stuntwerk op Olympia en nu alweer de scalp van een grote ploeg binnen. Je zou voor minder glunderen.

De Great Old kon natuurlijk verzachtende omstandigheden voor de zware nederlaag inroepen. Na het wegvallen van Kurt Vangompel werd het in offensief opzicht nog meer gehandicapt door de afwezigheid van Cisse Severeyns die vrijdag al onder het mes ging. Om daar nu dť echte oorzaak van de wanprestatie te zoeken, zou al te goedkoop zijn. De Sinjoren kwamen gisteren over het geheel genomen een stapje te kort. Ze creŽerden slechts ťťn grote kans in de hele wedstrijd. Dat zegt genoeg over de slagkracht van de Haesaert-boys.

In feite had de partij al na tien minuten zo goed als gespeeld kunnen zijn. De kansen die SC E. Aalst had afgedwongen, krijg je immers niet al te dikwijls. Een combinatie tussen Van Wambeke en Lamberg isoleerde Temmerman alleen voor doel. Hij schoof het leer onbeheerst naast de verkeerde kant van de paal. De Bilde deed het even later nog flagranter. Hij mocht een penalty trappen nadat hij door Yves Van Der Straeten uit evenwicht was gehaald. De Antwerpse doelman koos de juiste hoek. En alsof dat nog niet volstond, keerde Noureddine Moukrim nog een kopstoot van Krncevic van de lijn. Overigens stond de Marokkaan vanaf aftrap in het veld "omdat hij zijn kans moest krijgen en om Zohar te prikkelen", dixit Urbain Haesaert. De IsraŽliŽr verscheen op de zompige mat als het Antwerpse kalf al verdronken was.

SC E. Aalst scoorde op een uitgelezen moment, net toen iedereen aan koffie dacht. Een hoekschop van Meyssen bereikte De Vleeschouwer en die knikte genadeloos binnen. Een onbewaakt ogenblik van de rood-witte defensie die twee minuten voordien Geert Emmerechts met een tweede gele kaart kwijtspeelde voor een fout op Temmerman. Met die numerieke minderheid liet R.A.F.C. in de tweede helft nog het meest van zich horen, zonder daarbij kansen te creŽren. Het verre schot van Krist Porte op de bovenkant van de lat was het enige wapenfeit dat bezoekers over negentig minuten lieten noteren. In feite speelde Eendracht in het vierde kwartier wat met vuur door zich te ver op de eigen helft te laten terugzakken.

Het was ook een echte bevrijding toen De Bilde een kwartier voor tijd het knappe voorbereidende werk van Krncevic verzilverde. De prestatie van de AustraliŽr mocht trouwens gezien worden. Dat onderstreepte hij bovendien in de laatste minuut met een intikker. Opdracht volbracht voor de ajuinen, al was Ceulemans niet te spreken over de tweede helft van zijn manschappen. Voor Haesaert ziet het er nog slechter uit. De druk op zijn persoon wordt met de minuut groter (Ludwig De Smedt - GvA - 23/10/1994).

Retrospectieve door Peter

Dit was een wedstrijd waarvan je hoopt dat hij nooit meer terugkomt. R Antwerp FC speelde zwak en zonder een greintje creativiteit. Cisse Severeyns en Kurt Vangompel waren gebtesseerd, Manu Godfroid en Itzhacq Zohar zaten verassend genoeg op de bank. Monteiro Rubenilson liep bovendien 45 minuten lang naar zichzelf te zoeken en werd na de rust vervangen.

R Antwerp FC dwong pas een eerste kans af na dik tachtig minuten, een schot van Krist Porte dwarrelde vanuit het niets op de lat. KSC E. Aalst domineerde. Enkel Yves Van der Straeten (penalty gestopt), Rudi Smidts, Rudi Taeymans en Nico Broeckaert speelden op een aanvaardbaar niveau. De rode kaart even voor de rust voor Geert Emmerechts, luidde de derde nederlaag op rij in voor de Great Old. R.A.F.C. zwalpte negentig minuten lang als een stuurloos schip op woeste Aalsterse aanvalsgolven (Antwerp Clubblad-08 - 10/12/1994).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 23/10/1994)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Van Der Straeten
4 George Kulcsar
3 Nico Broeckaert
2 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts (K)
6 Geert Emmerechts - 40'
7 Wim Kiekens - 30'
8 Krist Porte
10 Noureddine Moukrim
11 Rubenilson Monteiro Ferreira - 33'
9 John Aloisi
 
46' 11 Rubenilson Monteiro Ferreira (uit)/
12 Manu Godfroid (in)
86' 10 Noureddine Moukrim (uit)/
14 Itzhaq Zohar (in)
K.S.C. Eendracht Aalst
1 Nicky Schippers
4 Godwin Okpara
6 Fred Van der Hoorn
16 Olivier Lamberg
17 Koen De Vleesschauwer - 43' - 82'
9 Yves Vanderhaeghe
12 Harold Meyssen
7 Peter Van Wambeke (K)
8 Kris Temmerman
13 Edi Krncevic - 89'
10 Gilles De Bilde - 76'
 
82' 7 Peter Van Wambeke (uit)/
14 Leo Vander Elst (in)
84' 10 Gilles De Bilde (uit)/
11 Stefan Van Riel (in)