R. Antwerp F.C.

0 - 1

Zat. 16/07/2016 19:30 u.

K.V. Kortrijk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Bert Put

Lijnrechters: Vito Di Vincenzo - Pieter Becquet
 
Great Old niet in de put na confrontatie met KVK

Kampioen van de voorbereiding worden, is geen ambitie van de vernieuwde technische staf van Royal Antwerp FC. Was winst dus ook tegen KV Kortrijk geen absolute must, toch mochten de supporters op zijn minst hopen op een degelijke repliek. De tegenstand vrank en vrij, maar met de nodige organisatorische discipline is allicht het streefdoel wanneer over drie weken de eerste opponent uit 1B partij gegeven wordt. KV Kortrijk had in tegenstelling tot KV Oostende wel kunnen mobiliseren voor de verplaatsing naar het Bosuilstadion. Zij produceerden volume, maar konden zich slechts sporadisch echt laten horen. Zo ongeveer net na de periode van het bezoekende doelpunt hadden ze tijdelijk overwicht. De Great Old kwam opnieuw goed mee, scoorde zelfs de gelijkmaker die echter door een misjudgement van de lijnrechter niet toegekend werd door een al bij al verdienstelijk leidende Bert Put.

Geoffry Hairemans behoorde tegen KVO tot de absolute uitblinkers in rood-en-witte kleuren. Dit keer kreeg hij pas speelgelegenheid na de kampwissel. De linkspoot had zich overigens laten verleiden tot een wat stoute uitspraak in de pers. Toch kreeg hij bijna gelijk. Amper afgetrapt of R.A.F.C. combinerend met Jordan Remacle en Fabien Camus doorheen de linies. Cédric Fauré stond klaar voor een uithaal vol op de vuisten van goalie Kaminski. Gezien diens verleden, mochten Colpaert & co. zich aan een uiterst gemotiveerde doelman verwachten. Zo ook KVK als ploeg, het antwoord liet niet lang op zich wachten, al ging de uithaal van spits Ouali mijlenver over het doel van Nicaise Kudimbana. Ja, Fred Vanderbiest had alweer een andere samenstelling tussen de lijnen gestuurd. R.A.F.C. in volledige rode uitrusting had lichtjes veldoverwicht, maar KVK repte zich bij momenten met snel en gevarieerd samenspel naar de overkant. Zo mochten de Kerels de eerste corner trappen, maar ontsnapten ze ook aan bestraffing als de doelman een terugspeelbal met de handen vastgreep. Het zou jammer genoeg niet de enige onbestrafte of verkeerd beoordeelde fase blijken. Dat liep los over links bij de Great Old. Stephen Buyl ging in combinatie met Tuur Dierckx, kwam nagenoeg vrij in de zestien, maar richtte zijn schot te hoog.

Zijn rebound na schot van Jordan Remacle, scheerde helaas de buitenkant van de linkerpaal. Vervolgens was het Antwerpdoelman Nicaise Kudimbana om een poging van Saadi met de vuisten af te weren. Hoewel nog niet helemaal top, zette Fabien Camus een aanval op met Jordy Verstraeten. Jordan Remacle haalde meteen uit en zag zijn schot voorlangs vliegen ter hoogte van de dwarsbalk. Pas rond het half uur kreeg R.A.F.C. een eerste corner uit een (vooral na rust) na lange reeks te trappen. Ook het schot van afstand van Cédric Faure leverde niets op. Ook Tuur Dierckx deed het aardig, maar zag zijn poging door centrale verdediger Barbaric, even tevoren ontsnapt aan een gele kaart na een smerige fout zonder bal! KVK was dus aan verdedigen toe en kreeg daarbij stevige instructies van coach Belhocine. Zo ontsnapte rechtsachter Metanire en hij zorgde bijna nog voor voorsprong voor zijn kleuren.

Keren met dubbele nul en beide coaches stuurden alvast een eerste wissel tussen de lijnen. Djaïd Kasri kwam Fabien Camus vervangen. R.A.F.C. had de aftrap, maar het was langer wachten op een eerste verrassende en bijzonder gevaarlijke uithaal van Johanna Omolo. Doelman Kaminski zat er ultiem met de vuist aan. Weer mocht Jordan Remacle naar het hoekje, maar de KVK-verdediging was op haar taak berekend. Aan de overkant liep de eerste hoekschop na de rust voor de bezoekers beter. Nicaise Kudimbana werkte de bal van Kagé werd in eerste instantie met de vuist weg. KVK stuurde terug, aanvoerder De Smet kwam vrij en klopte de Antwerpdoelman in de rebound. Het bezoekersvak nam het stadion tijdelijk over. Zeker wanneer Colpaert & co. een nieuwe corner moesten toestaan. Net op dat moment haalde Fred Vanderbiest zijn bank leeg. Amper op het terrein of Stallone Limbombe ging aan het spurten. De voorzet naar de tweede paal werd ternauwernood ontzet door invaller 5. Het leverde een nieuwe hoekschop op die na enige omzwervingen door William Owusu Acheampong in de handen van Kaminski werd gekopt. De rijzige Ghanees troefde vervolgens de KVK-verdediging af, liep met grote halen richting doel en scoorde zowaar de gelijkmaker!

Bal al in doel, verstoorde de tweede assistent de feestvreugde door de fase voor buitenspel af te vlaggen. R.A.F.C. was een beetje van slag. KVK controleerde en ook de wisselploeg van coach Belhocine slaagde erin de Great Old van het lijf te houden. KVK mocht zo een overwinning met het kleinste verschil vieren. De druk om te scoren in de volgende oefenwedstrijd tegen Koninklijke Sint-Truidense VV wordt nu wel bijzonder groot op de Bosuil...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/07/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
16 Jordy Verstraeten
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
7 Jordan Remacle
10 Fabien Camus
15 Johanna Omolo
40 Stephen Buyl
25 Tuur Dierckx
9 Cédric Fauré
 
46' 10 Fabien Camus (uit)/
28 Djaïd Kasri (in)
58' 16 Jordy Verstraeten (uit)/
8 Joren Dom (in)
58' 4 Steve Colpaert (uit)/
6 Baptiste Schmisser (in)
58' 15 Johanna Omolo (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
58' 40 Stephen Buyl (uit)/
14 Stallone Limbombe (in)
58' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
29 Jo Nymo Matland (in)
58' 9 Cédric Fauré (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
58' 25 Tuur Dierckx (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
K.V. Kortrijk
28 Tomas Kaminski
2 Romain Matanire
16 Tomislav Barbaric
33 Samuel Gigot
23 Joao Carlos Reis Graca
11 Idris Saadi
10 Hervé Kagé
88 Sidy Sarr
26 Elohim Rolland
7 Stijn De Smet (K) - 55'
27 Idir Ouali
 
46' 33 Samuel Gigot (uit)/
5 invaller 5 (in)