R. Antwerp F.C.

0 - 1

Vrij. 19/08/2016 20:30 u.

Lommel United

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.629
 
Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters: Kristof Meers - Raf Eerdekens

Vierde official: Carlos-Manuel Alho-Guerrero
 
Scheidsrechter Luc Wouters held van Lommel United

Eigen bericht - Veel applaus en tromgeroffel op de Bosuil voor de wedstrijd tegen Lommel United. Peter Van De Poel, de tienduizendste abonnee voor het seizoen 2016-2017, werd met het gepaste eerbetoon gehuldigd op de heilige Bosuilmat. Niemand minder dan Alex Czerniatynski was voor dit unieke moment naar Deurne-Noord afgezakt. De bekerwinnaar en Wembleyfinalist oogstte net als alle voorgaande passages applaus op alle banken, iets waarvan de huidige generatie lange tijd verstoken bleef. Antwerpcoach Vanderbiest kon nochtans op uitzondering van zijn langdurig geblesseerden, Nicaise Kudimbana, Joren Dom en de geschorste Mamoutou N'Diaye beroep doen op nagenoeg zijn sterkste elftal. Met Michael Lallemand, Stallone Limbombe, Jordan Remacle en Joeri Dequevy gooide de Antwerpcoach opnieuw veel offensief volk in de strijd om het vijandelijke doel te bestormen. Lommel United was evenwel niet gekomen om dat spel mee te spelen. De Noord-Limburgers trokken zich ondanks de riante uitzege op de tweede speeldag helaas terug op eigen helft, loerend op de counter...

Kevin Debaty voor het eerst in de basis in de nationale competitie, zag hoe R.A.F.C. de aftrap opeiste en het spel naar zich toetrok. Het tempo lag evenwel te laag om de solide groen-witte defensie te bedreigen. De Antwerpcoach was tijdens de persbabbel striemend in zijn oordeel. Hoewel ongelukkig in zijn daden en acties, zorgde Jordan Remacle voor een allereerste schijntje van gevaar. De voorzet raakte evenwel geen gepaste voet aan de tweede paal. Pas rond het kwartier kwam Antwerpdoelman Debaty even in de schijnwerper. Het afstandsschot van Berben ging evenwel meters naast. Miste hij even voordien de scherpe voorzet van Stallone Limbombe, richtte Michael Lallemand even later zijn kopbal naast de kooi van Bertrams. Pas halverwege de eerste periode mocht Jordan Remacle de allereerste hoekschop van de partij aan de tweede paal afleveren, waar de inzet van Michael Lallemand pardoes in de handen van de Lommeldoelman belandde. Even later kreeg Luc Wouters na een reeks warrige beslissingen zijn deel van de aandacht.

Antwerpcoach Fred Vanderbiest werd in een adem tot de orde geroepen door de wedstrijdleiding. Net voor het half uur leverde Stallone Limbombe op voorzet van Jannes Vansteenkiste een halfzachte botser af die prompt in de handen van Bertrams verdween. Voor de Lommeldoelman het sein om de spelhervatting met de nodige vertraging uit te voeren. Berben richtte nog een keertje huizenhoog over. In een spurtduel werd Stallone Limbombe van de sokken gelopen en liep Scheelen tegen de (enige) gele kaart van de wedstrijd aan. Aan de rust stond zodoende het enige matchfact achter de naam van de bezoekende aanvoerder.

Ondanks de vertragingsmavoevers werd de eerste helft precies op tijd beŽindigd en kon de partij zo rond de klok van 21u.15 verder met twee ongewijzigde elftallen. Toch was het duidelijk dat er wisselmateriaal op komst was. Bij R.A.F.C. liepen Stephen Buyl en Mathieu Cornet zich warm. Bezoeker Goossens gooide een vrijschop op het hoofd van centrale verdediger Neven en bracht zo enige opwinding in het schaars bezette bezoekersvak in de Vic Meestribune. De rood-witten eisten opnieuw enig veldoverwicht op, maar in de buurt van Bertrams kwamen ze heel sporadisch. Zo liet Michael Lallemand met een kopbal zijn (laatste) wapenfeit van de avond noteren. Even later werden Stephen Buyl en Mathieu Cornet in een dubbele wissel tussen de krijtlijnen gestuurd. Het was zowaar Maxime Biset die bij een hoekschop ter linkerzijde van Geoffry Hairemans voor activiteit in de zestien zorgde. De Lommeldoelman liet zich evenwel niet ringeloren. Een wedstrijd die regelrecht op een scoreloos gelijkspel leek af te stevenen, kreeg met hulp van scheidsrechter Wouters uiteindelijk toch een winnaar.

Berben mocht zeker naar de zin van coach Fred Vanderbiest te gemakkelijk doorheen de rood-witte gelederen, maar zijn fopduik buiten de zestien werd bovendien beloond met... een strafschop. IJzigkalm benutte Scheelen het geschenk en scheidsrechter Wouters werd zo held van Lommel United. Wordt het zo'n competitie? Na twee onterechte strafschoppen tegen in drie wedstrijden, mag de rol van de fluiteniers op zijn minst dubieus genoemd worden...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/08/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
25 Alexander Corryn
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
7 Jordan Remacle
15 Johanna Omolo
20 Geoffry Hairemans
9 Stallone Limbombe
11 Joeri Dequevy
21 Michael Lallemand
 
54' 7 Jordan Remacle (uit)/
10 Fabien Camus (in)
54' 11 Joeri Dequevy (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
66' 21 Michael Lallemand (uit)/
24 Mathieu Cornet (in)
Lommel United
1 Jesse Bertrams
2 Bart Goossens
6 Glenn Neven
19 Toon Lenaerts
3 Timo Cauwenberg
18 Wouter Scheelen - 39' - 78' (P)
14 Mathias Schils (K)
21 Yassin Gueroui
24 Alexander De Bruyn
11 Geert Berben
7 Marko Maletic
 
70' 7 Marko Maletic (uit)/
15 Jason Adesanya (in)
75' 24 Alexander De Bruyn (uit)/
17 Sam Valcke (in)
80' 18 Wouter Scheelen (uit)/
20 Jentl Gaethofs (in)