R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zat. 01/10/2016 20:00 u.

Cercle Brugge K.S.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.541
 
Scheidsrechter: Kevin Van Damme

Lijnrechters: Brecht Devriese - Raf Eerdekens

Vierde official: Denis Vanbecelaere
 
Bosuil veert op na prachtige late goal van... Tuur Dierckx!

Eigen bericht - Werd de doelmankwestie tot een nationale zaak in de pers opgeblazen, Nicaise Kudimbana stond gewoon tussen de palen en Kevin Debaty verbleef in de dug-out, terwijl 'nieuweling' Antonijo Jezina de pijn van een opkomende pubalgie ergens zat te verbijten. De netelige kwestie loste zich als vanzelf op. Bleef er natuurlijk nog het 'geval' Tuur Dierckx. De ex-Bruggeling kwam in opspraak en werd door coach Fred Vanderbiest achter de hand gehouden om vanaf de start een nieuw tactisch patroon uit te proberen, met Stallone Limbombe, Jordan Remacle en Joeri Dequevy in de ploeg. Geoffry Hairemans daarentegen bleef een lange eerste helft langs de lijn.

De stadionklok gaf er al voor het wedstrijdbegin de brui aan zodat de handen niet pal op de 25e minuut op elkaar gingen voor Didier Bartholomeus. Voor de wedstrijd had er overigens al een pakkende 'Never Walk Alone' uit duizenden stemmen geklonken... Voor de aftrap was er Laurien Vandendriesch om een voetje te lichten en ook Kevin Baert was actief op de Bosuil in de eerder ongewone rol van gastcommentator.

Vertrouwde namen in de afweer bij het team van Fred Vanderbiest, maar het vertrouwen had zomaar en zo vroeg een ferme knauw kunnen krijgen. De aftrap was voor R.A.F.C., maar de eerste reuzekans was voor de bezoekers van de Olympialaan. Haroun recupereerde rond de eigen cirkel, stuurde Diara aan en die bediende Kis. Het schot belandde vol in het zijnet. Je voelde onmiddellijk de stemming in het ruim gevulde stadion omslaan. De eerste afkeurende reactie van de aanhang lag op de loer. Van Cercle-kant viel daarvoor niet te vrezen: nauwelijks enkele tientallen fans bevolkten het bezoekersvak. Wat een verschil met de eerste wedstrijd in Brugge! Fabien Camus probeerde de bakens te verzetten, viel in de klauwen van Haroun, maar dat mocht onbestraft.

De bezoekers mochten vervolgens twee vrijschoppen op rij trappen. Vooral Yagan had er meer mee gekund. "We hadden vroeg moet scoren", jammerde bezoekend coach Euvrard, al begon hij wel met felicitaties voor zijn collega. Applaus ontbeerde rood-wit volop. Nog voor het kwartier ging er een zucht van opluchting doorheen het stadion, als Maertens zijn rebound-schot op de dwarsligger mikte. Björn Vleminckx werd in de duels niet ontzien, maar kreeg niet de bescherming die Cercle wel genoot. Zo leed hij in het duel balverlies, de bezoekers aan de haal. Nicaise Kudimbana redde met de vuisten, een specialisme van de Antwerpdoelman. Eerste rood-witte kans kwam er aan rond halverwege de eerste speelhelft. Jordan Remacle ontsnapte een zeldzame keer aan waakhond Vanbelle, zette voor, waar Johanna Omolo over het doel van De Bie richtte.

Even later mocht Fabien Camus de eerste hoekschop voor zijn kleuren trappen, Cercle gaf ook defensief geen krimp. In de slotfase kwam er naast de vierde gele kaart, waarbij Haroun in het opschrijfboekje genoteerd werd, nog een grote, misschien wel de beste kans van de eerste periode richting De Bie gefladderd. Jordan Remacle zette voor, Stallone Limbombe streelde tussen een bos aan hoofden zijn kopslagje naast.

Rusten en terugkeren met dubbelblanke score, maar niet geheel ongewijzigd. Fred Vanderbiest greep in. Aanvoerder Steve Colpaert bleef binnen, Geoffry Hairemans kwam erbij, zonder evenwel diens plek over te nemen. Daarvoor zorgde Frédéric Duplus. Jordan Remacle zakte door naar rechtsachter. De Great Old kreeg prompt meer vleugelslag, al viel Cercle de eerste (ongevaarlijke) hoekschop ten deel. Fabien Camus vuurde richting De Bie en schampte daarbij buitenkant paal. Diallo viseerde aan de overzijde de korte hoek en vond er Nicaise Kudimbana op zijn weg. Geoffry Hairemans van zijn kant, zag zijn afgeweken vanop afstand in corner belanden. Frédéric Duplus richtte de trap van Fabien Camus naast. Opnieuw Geoffry Hairemans bracht doelman De Bie in moeilijkheden. Het schot belandde via de vuisten van de bezoeker in hoekschop.

Het begin van een korte combinatie en meteen de laatste daad van Stallone Limbombe. Tuur Dierckx kreeg het publiek onmiddellijk aan zijn kant. "Ik heb Tuur uit de wind gezet", zei coach Vanderbiest en zie tot wat de jonge ex-Bruggeling in staat is. Diepgestuurd door Geoffry Hairemans belandde Joeri Dequevy na een trek aan het shirt op zijn knieën in de zestien en de bal op de stip. Spanning in de benen, maar Joeri Dequevy miste niet. R.A.F.C. onverwacht op voorsprong. Cercle reageerde onmiddellijk. Alves werd de groene rechthoek opgestuurd, bracht snelheid over de linkerflank, maar werd al vlug afgevlagd in buitenspelpositie. Net voor het half uur kwam Kis los in de zestien, Nicaise Kudimbana zette de brede borst open en de bezoeker knalde in de vlucht over het doel. Er hing gevaar in de lucht. Cercle zette druk en richtte op Nicaise Kudimbana.

De Antwerpdoelman weerde het schot van Bourdin. Tegen de rebound van Kis stond hij evenwel machteloos. R.A.F.C. leek plots rijp voor de slacht, maar rechtte desondanks de rug. Johanna Omolo richtte over doel, terwijl Haroun een 'stommiteit' aan de middencirkel (met wegtrappen van de bal!) betaalde met de uitsluiting. Cercle in chaos ging door de mangel. Er was eerst nog een slechtgerichte kopbal van hardwerkende Björn Vleminckx, maar na de pegel van Tuur Dierckx in de rechterbenedenhoek na afgeweerde hoekschop van Fabien Camus veerde de Bosuil helemaal op! Fred Vanderbiest werd zo verlost van de VOORlaatste plaats waar hij al enkele weken kampeerde. Het begin van de opmars?

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/10/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
27 Frédéric Duplus
3 Maxime Biset (K)
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
9 Stallone Limbombe - 40'
15 Johanna Omolo
7 Jordan Remacle
11 Joeri Dequevy - 63' (P)
10 Fabien Camus
18 Björn Vleminckx
 
46' 4 Steve Colpaert (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
55' 9 Stallone Limbombe (uit)/
55 Tuur Dierckx (in) - 88'
79' 11 Joeri Dequevy (uit)/
21 Michael Lallemand (in)
Cercle Brugge K.S.V.
42 Thomas De Bie
5 Mehdi Khchab
27 Gilles Dewaele
15 Pierre Bourdin
3 Wesley Vanbelle - 28'
21 Amadou Tidiane Diallo
33 Mathieu Maertens - 39'
38 Faris Haroun (K) - 43' - 82'
17 Raphael Diarra - 62'
77 Yvan Yagan
12 Tomislav Kis - 76'
 
63' 77 Yvan Yagan (uit)/
11 Jessy Galvez Y Lopez (in) - 87'
75' 27 Gilles Dewaele (uit)/
26 Alhassane Soumah (in)
76' 3 Wesley Vanbelle (uit)/
22 Paolino Bertaccini (in)