O.-H. Leuven

0 - 0

Vrij. 18/11/2016 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Eneco Stadion Den Dreef

Toeschouwers: 5.741
 
Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere

Lijnrechters: Cedric Lescallier - Brecht Devriese

Vierde official: Ben Mesotten
 
Dubieuze rol van referee staat eerste uitzege in de weg
Royal Antwerp Football Club heeft aan Den Dreef de weg omhoog gevonden, de spelers lijken naar elkaar toe gegroeid, nu hoofdtrainer Wim De Decker voor een formatie koos waarin creativiteit en aanvallende kwaliteiten de boventoon voeren. Dat is niet alleen terug te vinden in de keuze voor Alexander Corryn als rechtsback, maar vooral ook terug te zien op het middenveld. Daar is Geoffry Hairemans de spelversneller voor de defensie, die in balbezit altijd de ogen op de diepte richt om met een strakke inspeelpass linies over te slaan. Ook Fabien Camus is een halve aanvaller die altijd op zoek is naar de beslissende actie. Om de omschakelingsmomenten van OHL tot een minimum te beperken is ook nieuwbakken aanwinst Isaac Koné van onschatbare waarde. Hij is voortdurend onderweg, zorgt voor diepgang zonder bal en is bovendien de belangrijkste man in balverlies.

Tevens is hij de recordhouder van het om ter snelst een gele prent voor zijn neus gehouden worden door een warrig leidende referee Van Becelaere. Na 25 seconden werd de defensieve middenvelddynamo geboekt voor een onschuldige tussenkomst op de targetman van de thuisclub. Het past allemaal in de tactische plannen en speelwijze van hoofdcoach Wim De Decker: domineren, de tegenstander de wil opleggen. Tegelijk is het een risicovol strijdplan om met één defensieve middenvelder de tegenstander te bekampen. Met jongens als Loemba en in een later stadium van de wedstrijd ook nog Tabekou, heeft OHL spelers die perfect tussen de linies kunnen spelen. Wetende dat Geoffry Hairemans en Fabien Camus niet de meest attente spelers zijn wat betreft hun defensieve taken, is een gelijkspel met gegroepeerd en zeer georganiseerd voetbal voor de Sinjoren een stap in de goede richting.

Met ook de heropgeviste Tuur Dierckx in het aanvallende compartiment trokken de Bosuilen vrank en vrij in het offensief. Het was vooral William Owusu Acheampong die dreigend voor de kooi van Gillekens kwam postvatten. In een eerste aanval via de doorgebroken Joeri Dequevy kon de Ghanees onvoldoende kracht zetten. Enkele minuten later viel ook een (zwakke) kopbal in de grijpgrage handen van secure thuisdoelman Gillekens. Toen kwam de eerste fase waarin de referee duidelijk in de fout ging: de doorgebroken regisseur Fabien Camus stormde alleen op doel af, maar werd foutief tegen de grond gewerkt door centrale verdediger De Medina. Het fluitsignaal bleef echter tot afgrijzen van de weer met meer dan 1.000 volgelingen afgereisde rood-witte armada achterwege. De thuisploeg kon enkel met een schotje van Kindermans dreigen.

Aan de overzijde moest Gillekens plat op een schot van een bedrijvige Tuur Dierckx. Ook Jannes Vansteenkiste probeerde het vanop afstand na een mooie estafette van passes tussen de vijandelijke linies. Twee goed georganiseerde ploegen hielden elkaar tot aan de rust in evenwicht op een quasi onbespeelbaar veld. Geld voor een spiksplinternieuwe tribune, kleedkamers en perszaal is blijkbaar geen probleem, maar een terrein dat de 22 gladiatoren het beste van zichzelf laat geven is blijkbaar een brug te ver.

Na de citroentjes volgden luide aanmoedigingen vanuit het bezoekende blok. De Antwerpfans overstemden de kleine 5.000 thuissupporters zonder enig probleem. De poulains van Wim De Decker trokken zich op aan het vocale spervuur. Fabien Camus en Tuur Dierckx probeerden van ver de thuisgoalie onder vuur te nemen, zonder succes evenwel. Het schot van de Tunesische draaischijf belandde ver over doel, terwijl de inzet van de ex-Bruggeling gemakkelijk gekeerd werd door de Leuvense sluitpost. En dan een tweede moment dat zorgde voor discussiestof. Vleugelaanvaller Tuur Dierckx draaide voor de zoveelste keer zijn rechtstreekse bewaker Monteyne tureluurs, gaf een voorzet die duidelijk de arm van de verdediger toucheerde. Weer een terechte claim voor een penalty, al bleef de referee voor de tweede maal in de partij Oost-Indisch doof.

Beide ploegen bleven wel hun organisatie behouden, al kregen de Leuvenaars wel de grootste kans om de score te openen. Infiltrerende middenvelder Houdret kon de wenkende kans vanop tien meter niet verzilveren. Een tsunami aan vervangingen leidde nog tot een ultiem offensief van de Great Old. Ook een derde strafschopclaim na een verwoestend schot van targetman William Owusu bleef zonder gevolg bij scheidsrechter Van Becelaere. De bezoekers konden wel nog twee hoekschoppen afdwingen aan de kant van de fanatieke aanhang, maar de pionnen stonden zo goed ze geen bevrijdende treffer en zege opleverden. Met twee op zes hebben de Sinjoren niet de beste start gemaakt in de tweede periode, maar de werkijver en inzet werden zeer gewaardeerd door de fans.

De eerste driepunter in de tweede periode moet er dan maar komen tegen Royale Union Saint Gilloise op het nieuwe zaterdagavondslot van 17u. Just be there (Dit verslag wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur)!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/11/2016)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Nicaise Kudimbana
25 Alexander Corryn
3 Maxime Biset (K) - 81'
4 Steve Colpaert
5 Jannes Vansteenkiste
11 Joeri Dequevy
6 Isaac Kone - 1'
20 Geoffry Hairemans - 36'
55 Tuur Dierckx
10 Fabien Camus - 82'
19 William Owusu Acheampong
 
60' 11 Joeri Dequevy (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
74' 55 Tuur Dierckx (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
83' 10 Fabien Camus (uit)/
18 Björn Vleminckx (in)
O.-H. Leuven
1 Nick Gillekens
2 Soufiane El Banouhi
24 Nathan De Medina
3 Fazli Kocabas
15 Pieter-Jan Monteyne - 28'
14 Thomas Azevedo
6 Kenneth Houdret
30 Yannick Loemba
7 Jonathan Kindermans
12 Jeroen Simaeys (K) - 5'
23 Jovan Kostovski
 
73' 23 Jovan Kostovski (uit)/
10 Serge Tabekou (in)
82' 14 Thomas Azevedo (uit)/
9 Esteban Casagolda (in)