R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zon. 26/02/2017 16:00 u.

Lommel United

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.247
 
Scheidsrechter: Kevin Van Damme

Lijnrechters: Pieter Becquet - Nick Senecaut

Vierde official: Lothar D'Hondt
 
Lierse, Lierse alles is voorbij...

Eigen bericht - K Lierse SK en Royal Antwerp FC: twee teams met gelijke punten, maar met een verschillend doelsaldo. Zo stonden de zaken ervoor in de tweede periode. Royal Antwerp FC had onder leiding van Wim De Decker lange weken moeten achtervolgen na een matig begin van de tweede periode. De pers had voor deze laatste en allesbeslissende slotspeeldag niet nagelaten, alle scenario's op te lijsten en alle uitkomsten te belichten. Kansberekening met een geel-zwarte bril als het ware. En waar de eigen inspiratie niet voldeed, werden Lierse-trainer Eric Van Meir en oud-(Antwerp)speler Jonas De Roeck opgevoerd om dat geel-zwarte voordeel ruimschoots te verwoorden. K Lierse SK leek inderdaad alles in handen te hebben dank zij de trefkracht van o.a. reekstopschutter De Belder.

In Roeselare kondigde de coach een halve makeover aan voor de confrontatie in Lier. Deurne-Noord leek plots in de ban van een complottheorie, overgoten met een heerlijke Chinese loempiasaus. Antwerpcoach Wim De Decker besteedde er geen ogenblik aandacht aan. Hij hield ook na de overwinning op Schiervelde, de focus op de opdracht tegen reekslaatste Lommel United. De Noord-Limburgers beleven een horror-seizoen, maar maakten toch maar mooi K Lierse SK punten afhandig in de eerste periode en... in de beslissende fase van de tweede periode.

Bertjens weet het doel staan en dat is geen onaardige troef voor de armlastige club, maar dan moet je hem wel het terrein opjagen. Niet zo in hoofde van Lommelcoach Van Imschoot. Lommel United koos voor Melvin Platje in de basis en de nieuweling heeft wel een reputatie te verdedigen. De ongewijzigde rood-witte afweer moest dus de ogen wijdopen houden, want Deurne-Noord wilde de afloop van de campagne 2015-2016 niet opnieuw beleven. De Bosuilen wilden zo snel mogelijk van die lelijke nul af en gooiden alles in de aanval. De bezoekers plooiden zoals gevreesd achteruit en wierpen een immense witte muur op voor doelman Bertrams. Doelpogingen richting Lommels doel bleven evenwel niet uit, al bleef de Lommelse doelman wel overeind.

Een keer toch werd hij in die zinderende eerste periode na een collectieve aanval geklopt door ex-Lommelspeler Johanna Omolo. De bezoekers kregen assistentie van de vlag en dus ging het feestje niet door. Wel verloren zij al vroeg in de partij Schils na een werkelijk smerige interventie van de middenvelder op de enkel van Johanna Omolo. Lange minuten moest de Bosuilmiddenvelder bijgewerkt worden, maar hij kon uiteindelijk toch, zij het gedurende korte tijd trekkebenend, verder. En hij was betrokken in heel veel bewegingen over het speelveld. De stemming op de Bosuilbanken zweefde op dat ogenblik al tussen hoop en realisme na de vroege treffer in het Herman Vanderpoortenstadion.

Royal Antwerp FC kwam na de kampwissel terug met Michael Lallemand, die Tuur Dierckx kwam vervangen. De rood-witte ploeg schoof breeduit over het terrein, had een overdonderend balbezit, uit alle hoeken werd op doel gemikt en getrapt, maar in de zone van de waarheid bleef de groen-witte afweer overeind. De score bewoog niet in Deurne-Noord en ook in Lier bleef de voorsprong op het bord. De verandering in de tussenstand bij de rechtstreekse concurrent, joeg als een seismografische siddering doorheen het Bosuilstadion. Coach Wim De Decker had met Fabien Camus en Nico Binst net tevoren bijkomende aanvalskracht tussen de lijnen gestuurd en joeg zijn spelers aan. Hij kreeg daarbij een handje toegestoken door... Stephen Buyl. Het volume verflauwde geen ogenblik, neen, explodeerde net voor het ingaan van de extra tijd.

Fabien Camus werd in de zestien getorpedeerd en dit keer sloot scheidsrechter Van Damme de ogen niet. Lommel United probeerde Geoffry Hairemans nog uit zijn concentratie te halen, maar dat lukte niet. Met een harde, maar gecontroleerde trap joeg hij de elfmeter hoog tegen de touwen. Bijna vier minuten overtijd volstonden niet voor het finale verdict. Even nog moest gewacht worden op het resultaat te Lier, maar dan was er geen houden meer aan. Technische staf, spelers en fans vierden op het terrein, maar eens voor de camera van o.a. rafc.tv richtte Wim De Decker de focus al op de volgende opdracht tegen... eersteperiodekampioen KSV Roeselare. Klasse-werk!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/02/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
89 Kevin Debaty
8 Joren Dom
6 Isaac Kone
27 Frédéric Duplus (K)
25 Alexander Corryn
55 Tuur Dierckx
15 Johanna Omolo
20 Geoffry Hairemans - 90' (P)
40 Stephen Buyl
11 Joeri Dequevy
19 William Owusu Acheampong
 
46' 55 Tuur Dierckx (uit)/
21 Michael Lallemand (in)
70' 40 Stephen Buyl (uit)/
10 Fabien Camus (in)
79' 8 Joren Dom (uit)/
23 Nico Binst (in)
Lommel United
1 Jesse Bertrams - 32'
2 Bart Goossens
6 Glenn Neven
19 Toon Lenaerts
3 Wouter Cortjens - 89'
18 Wouter Scheelen (K)
14 Mathias Schils - 34'
29 Wouter Corstjens
30 Jarno Molenbergs
7 Marko Maletic
31 Melvin Platje
 
46' 31 Melvin Platje (uit)/
21 Yassin Gueroui (in)
57' 30 Jarno Molenbergs (uit)/
20 Jentl Gaethofs (in)
76' 7 Marko Maletic (uit)/
9 Christophe Brentjens (in)