Cercle Brugge K.S.V.

1 - 0

Woe. 19/07/2017 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Sportcomplex Doorwerth

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: ---
 
Eerste nederlaag van het zomerseizoen in Nederland

Eigen bericht - De afspraken waren gemaakt, maar de wedstrijd werd ultiem verboden op de geplande locatie. Zo wordt het uiteraard moeilijk, maar woensdagavond hebben de oudste club van 't land en de Vereniging in 't diepste geheim en achter gesloten tegen elkaar gespard in Nederland. Ondanks het eerdere verbod van de lokale overheid in eigen land, maakten Royal Antwerp FC en Cercle Brugge KSV er voor een handjevol kijklustigen een aangename en stevige oefenpot van. Dat moest ook, want beide clubs zitten in de laatste rechte lijn richting competitiebegin.

De intrede van Royal Antwerp FC in de Jupiler Pro League belooft alvast moeilijk te worden, want RSC Anderlecht komt op bezoek in het Bosuilstadion in volle renovatie. Bij R.A.F.C. stonden aanwinsten Sinan Bolat, Dylan Batubinsika en Reda Jaadi in de basis. Verrassend genoeg ook William Owusu Acheampong, want hij is geschorst voor de openingsmatch van het nieuwe seizoen. Eerste kans was er voor William Owusu aan de tweede paal. Hij kopte de voorzet van Fabien Camus naast. Sinan Bolat toonde zich op het kwartier en werd in de rest van de eerste periode ook nog een aantal keren gesolliciteerd.

Na de rust probeerde Fabien Camus een vrijschop te benutten om zijn team op voorsprong te brengen. In een bewogen slotkwartier slaagde de Vereniging erin de score in haar voordeel te laten kantelen nadat Ivo Rodrigues op de nipper zijn doelpoging door Nardi gestopt zag. Na het doelpunt op standaardfase van Cercle, gingen de elf van Laszlo Bölöni nog in de achtervolging. Enkel Jannes Vansteenkiste kon dreigen, maar de rood-witte groep liep uiteindelijk tegen de eerste nederlaag van het zomerseizoen aan.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online s.m. royalantwerpfc.be - 20/07/2017)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Sinan Bolat
Frédéric Duplus (K)
Dylan Batubinsika
Isaac Kone
Alexander Corryn
Stallone Limbombe
Faris Haroun
Fabien Camus
Geoffry Hairemans
Reda Jaadi
William Owusu Acheampong
 
70' William Owusu Acheampong (uit)/
Björn Vleminckx (in)
70' Fabien Camus (uit)/
Zotsara Randriambololona (in)
70' Geoffry Hairemans (uit)/
Johanna Omolo (in)
70' Faris Haroun (uit)/
Mamoutou N'Diaye (in)
70' Alexander Corryn (uit)/
Jannes Vansteenkiste (in)
70' Reda Jaadi (uit)/
Ivo Rodrigues (in)
70' Isaac Kone (uit)/
Steve Colpaert (in)
70' Dylan Batubinsika (uit)/
Younes Achter (in)
Cercle Brugge K.S.V.
Brian Vandenbussche
Carlens Arcus
Da Costa
Benjamin Delacourt
Jordy Gaspar
Jonathan Mexique
Xavier Mercier
Guévin Tormin
Gaëtan Robail
Jonathan Farias
Ngakoutou