R. Antwerp F.C.

2 - 2

Zon. 30/09/2018 20:00 u.

K.A.A. Gent

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 13.327
 
Scheidsrechter: Bart Vertenten

Lijnrechters: Rien Vanyzere - Koen Thijs

Vierde official: Nathan Verboomen
 
Diemerci in rood-wit shirt, godzijdank!
Eigen bericht - Tevredenheid in beide kampen, zo vatten we de reacties van beide coaches samen na afloop van de intensieve partij tussen Royal Antwerp FC en KAA Gent. Het leek wel een provinciale derby, zo fel werd de partij betwist, maar ondanks het gekmakende getal gele kaarten van Vertenten bleef het binnen de perken van de fairplay. "De supporters waren de winnaars van de avond", zo opende bezoekend coach Vanderhaeghe zijn bijdrage tijdens de na-wedstrijdbespreking. Beide coaches hadden om uiteenlopende redenen gesleuteld aan hun elftal. Van een algehele make-over was bij geen van beide teams sprake, al was dat nog het meest verrassend bij de bezoekers na de stevige nederlaag tegen de uittredende kampioen. Antwerpcoach Laszlo Bölöni was vol lof over zijn elftal, dat na de verrassende samenstelling in de midweekbekerwedstrijd op een positie na weer helemaal bevolkt was met de vertrouwde namen en gezichten. Zo maakte het duo Dino Arslanagic en Jelle Van Damme opnieuw centraal de dienst uit en mochten/moesten Sambou Yatabaré en Faris Haroun naast hun defensieve opdrachten ook voor aanvoer via Lior Refaelov en Ivo Dos Santos Rodrigues zorgen. Na zijn knappe kopbaldoelpunt in het AFAS-stadion, kreeg Dieumerci Mbokani het vertrouwen van zijn coach.

Onderwerp van gesprek onder de fans was de toekomstige opwaardering, zeg maar totale vernieuwing van het Bosuilstadion te Deurne-Noord. Die fans waren ook (!) op zondagavond weer massaal komen opdagen om hun geliefde club te steunen in hun gooi naar de derde plaats in de Jupiler Pro League. Ook de bezoekende supporters lieten van zich horen, het leek wel derby, maar dan zonder ontsierende vuurpijlen, stijl Great Old dus. Na de commerciële aftrap, kregen de bezoekers van KAA Gent de bal. Bleek al vlug dat ze niet gekomen waren om zich in een hoekje te laten drummen, daarvoor hebben de blauw-witten te veel talent lopen, zo ook twee ex-Antwerpspelers. Een eeuwigheid geleden verdedigde Nana Asare de rood-witte kleuren, meer recent deed Stallone Limbombe dat ook nog. Heel Deurne-Noord was er van overtuigd dat de spurtbom van zich zou willen laten spreken en dat gebeurde, al had Simen Juklerřd, met in zijn rug Jelle Van Damme, minder moeite dan gevreesd

Eerste hoekschop viel de bezoekers ten deel. De afloop vloog de wolken tegemoet. Dieumerci Mbokani kon alvast op minder clementie rekenen bij zijn acties. Een derde corner voor de bezoekers kreeg onverwacht de gepaste afwerking. Centrale verdediger Rosted knalde in het dak van het doel. Het antwoord van de Great Old volgde vlug. Simen Juklerřd dweilde de flank af, sneed in stuurde het projectiel naar de tweede paal, waar Dieumerci Mbokani (net als woensdag) binnenbuffelde. R.A.F.C. zat nu volop in de wedstrijd. Ging zowaar ook op hoekschoppen jagen, steevast in het pak gesmeten door Lior Refaelov, die samen met Ivo Dos Santos Rodrigues de lijnen uitzette. Toch konden ook zij niet beletten dat bij het uitgaan van het eerste half uur de stand weer in het voordeel van K.A.A.G. kantelde. De hoekschop werd in een gezamenlijke inspanning door de vuisten van Sinan Bolat en het hoofd van Jelle Van Damme netjes afgeweerd.

Odjidja pikte op, twijfelde niet en viseerde in een moeite bijna de winkelhaak. Amper afgetrapt of Dieumerci Mbokani haalde verschroeiend uit. Tot ontgoocheling van de vele duizenden kijkers scheerde de bal de bovenkant van de dwarsligger. Een zoveelste hoekschop van Lior Refaelov bereikte het voorhoofd van William Owusu Acheampong. Nana Asare redde ook al met het hoofd in grote nood op de doellijn de bezoekende voorsprong. Ondanks nog een hele mooie poging van Ivo Dos Santos Rodrigues richting korte hoek, was het rusten en keren geblazen met voorsprong voor K.A.A.G.

Binnen de zestig seconden werden twee Antwerpspelers voor banale fouten geboekt. Scheidsrechter Vertenten haalde terecht de woede van het publiek over zich heen, al bleef het opvallend rustig in de rood-witte dug-out. De rood-witte spelers vonden er wel een aanmoediging in. Dieumerci Mbokani pikte balverlies op en dan ging het vliegensvlug via William Owusu Acheampong, Lior Refaelov tot bij... Simen Juklerřd. De 'bewaker' van 'S.L.' sneed in gooide tot bij aanvoerde Faris Haroun die uit de draai raak trof in de linkerbenedenhoek. Bosuil in vuur en vlam, al zal de afbraak dus wel nog op zich laten wachten. Profiterend van een aantal niet-bestrafte duels kon Stallone Limbombe richting Sinan Bolat. De Antwerpdoelman liet zich geenszins verrassen door het afstandsschot richting korte hoek, ook al kon hij gevaar pas in twee keer overmeesteren. Het was een beklijvend kijkstuk, concludeerde ook bezoekend coach Vanderhaeghe, die wijselijk niet op vragen over zijn persoonlijke situatie inging.

Kalinic moest de vuisten in stelling brengen om een verre pegel van Lior Refaelov uit zijn doelvlak te ranselen. Na een stevig duel met Jelle Van Damme haalde ook Stallone Limbombe het opschrijfboekje van Vertenten. Sambou Yatabaré, die samen met Aurélio Ulineia Buta steeds de vrijheid van de rechterflank opzocht, kwam met zijn doelpoging uit in het zijnet. Jelle Van Damme trof zowaar bijna raak. Kalinic had er werk mee. Beste kans voor de bezoekers viel in de omschakeling nog diepe spits Awoniyi voor de voeten. Hij knalde pal op Sinan Bolat die tijdig de schietbaan had verkleind. De rood-witte fans hoopten samen met Patje Goots op nog een ultieme overwinning, maar ook in bijna vijf extra minuten kwam de winning-goal er niet meer... De fans keken er al naar uit om hun vierde plek in de rangschikking in de Oostkantons te gaan verdedigen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/09/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
37 Jelle Van Damme - 51'
6 Simen Juklerřd
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K) - 47' - 52'
60 Sambou Yatabaré - 18'
11 Lior Refaelov - 47'
19 William Owusu Acheampong
70 Dieumerci Mbokani - 22'
 
81' 70 Dieumerci Mbokani (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
87' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
10 Geoffry Hairemans (in)
K.A.A. Gent
91 Lovre Kalinic
28 Dylan Bronn
5 Igor Plastun
4 Sigurd Rosted - 14'
21 Nana Asare (K)
6 Birger Verstraete - 40'
8 Vadis Odjidja - 30'
7 Giorgi Chakvetadze
9 Stallone Limbombe - 61'
17 Roman Yaremchuk
18 Taiwo Awonyi
 
68' 17 Roman Yaremchuk (uit)/
44 Anderson Esiti (in)
73' 9 Stallone Limbombe (uit)/
19 Brecht Dejaegere (in)
86' 8 Vadis Odjidja (uit)/
23 Franko Andrijasevic (in)