R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zon. 18/08/2019 18:00 u.

K. St.-Truidense V.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.828
 
Scheidsrechter: Christof Dierick

Lijnrechters: Dirk Gilon - Lennert Becquet

Vierde official: Lothar DHondt
 
Refaelov & co leggen S.T.V.V. zachtjes over de knie
"Roteren, ja of neen?", dat was de kwestie die de rood-witte technische staf diende te beantwoorden in amper twee dagen. Twee dagen slechts, kreeg de selectie van Laszlo Bölöni en Wim De Decker om te bekomen van een Europese midweekwedstrijd van bijna honderddertig minuten. Zoveel tijd en een langdurige verplaatsing bovenop kostte het de Great Old om zich te kwalificeren voor de play-offs van de Europa League. Zou S.T.V.V. met Marc Brys op kop profiteren van een flauwte van de tegenstander of zou Royal Antwerp FC nu wel de juiste combinatie vinden om de Truienaars met goed gevolg partij te geven. Ondertussen was in Deurne-Noord bekend dat Sinan Bolat voor het eerst in vijftien maanden verstek moest laten vanwege blessure. Belofteninternational Jens Teunckens stond in de coulissen te trappelen van ongeduld om zijn kunnen (eindelijk) te mogen tonen. En wat te denken van gerucht/(fake)news in verband met aanvoerder Faris Haroun? Dylan Batubinsika en Ritchie De Laet samen centraal of toch opteren voor Abdoulaye Seck die voor de volgende Europese opdracht tegen AZ Alkmaar geschorst zal moeten toekijken?

Laszlo Bölöni zat tot laat met twijfels in zijn hoofd te worstelen. Geen selectiezorgen bij S.T.V.V., dat niet alleen vertrouwen had weten te puren uit de zege tegen Royal Standard de Ličge, maar ook vlotjes de laatste twee ontmoetingen in Deurne-Noord had weten te winnen, met Alexis de Sart in de basis. De jonge Luikenaar wisselde van club, kleuren en shirt en stond, ondanks de goed-getimede rechtszaak vanwege zijn ex-werkgever, aan de aftrap op de alweer tot de nok gevulde Bosuil. Meer dan nog enkele muren van tribune vier restten ondertussen niet meer, maar daar was op de groene rechthoek niets van te merken. Onder de deskundige leiding van Martin Hongla en aanvoerder Lior Refaelov richtte de Ploeg van 't Stad de peilen richting bezoekend doelman Yabuki. Dat Jens Teunckens ondertussen stond te koukleumen, is fel overdreven, maar veel werk kreeg de Antwerpdoelman niet op te knappen. Dat rood-witte balbezit moest onvermijdelijk in doel eindigen. Een hele mooie combinatie met Ritchie De Laet in recuperatie, Robbe Quirynen over links, Didier Lamkel Ze als schakel, Dieumerci Mbokani voor de assist en Lior Refaelov die een opwipper stuurde over de Truiense doelman in doel kreeg via VAR Boucaut de uiteindelijke zegen van de wedstrijdleiding. Een zuur moment voor bezoekend coach Brys die de bui al zag hangen. De eerste hoekschop was ook al voor de thuisploeg. Dieumerci Mbokani strafte bijna nog balverlies van Assamoah af. Zijn schot was net te breed uitgemeten. Pas na het kwartier kwam Jens Teunckens een eerste keer in beeld. Hij greep kordaat het schot uit de męlee van aanvoerder Botaka vast. Een ellenboog van Boli op Aurélio Ulineia Buta bleef onbestraft, maar de Truiense spits zou na de kampwissel zijn straf niet ontlopen. Lior Refaelov schilderde de hoekschop op het voorhoofd van spits Mbokani. Diens kopslag klom boven de dwarsligger. Even later werd Dieumerci Mbokani door ploegmaat Amara Baby de voet dwarsgezet bij diens schot op doel. In blessuretijd werd Aurélio Ulineia Buta getorpedeerd door Acolaste vanwege een voorafgaande fout van Amara Baby in de zestien. Scheidsrechter Dierick weigerde na bemiddeling van de VAR terecht de elfmeter.

De kleine lokale voorsprong zorgde bij de lokale staf en fans voor een wat ongemakkelijk gevoel bij de kampwissel. Ritchie De Laet en Martin Hongla namen vliegensvlug de consignes van de coaches door alvorens de tweede periode door Dierick op gang werd gefloten. Ondanks het voordeel voor Royal Antwerp FC, werd Boli in een flits geboekt. Het zou de Truienaars later in de partij zuur opbreken. Hun coach kreeg zeker na de verdubbeling alle wensen van de thuisaanhang over zich heen. Janssens ging in de zestien aan de noodrem hangen lastens Didier Lamkel Ze. Dieumerci Mbokani trapte de elfmeter feilloos in de linkerhoek. Hem valt het shirt met de gouden stier volgens weekeinde te beurt als leider in de doelschuttersstand. Paniek in Truiense rangen als even later de Great Old zich via snel uitgevoerd combinatievoetbal opnieuw meldde. Lior Refaelov stuurde de bal gestrekt naast. In een poging alsnog een of meerdere punten, die coach Brys ongegeneerd claimde (!) tijdens de persconferentie, te pakken stuurde S.T.V.V. bijkomende aanvallend geweld tussen de lijnen. Laszlo Bölöni antwoordde met een versterking van zijn middenzone. Didier Lamkel Ze amuseerde zich te pletter op linksmidden, zette ploegmaat Dieumerci Mbokani haarprecies los. Het schot miste echter precisie. Geelgeboekte Boli ging theatraal neer in de rood-witte zestien en werd zeer tot ongenoegen van zijn coach, prompt uitgesloten. S.T.V.V. bleek niet meer bij machte een slotoffensief te ontwikkelen en moest bijna nog met een half pakje slaag huiswaarts. Aurélio Ulineia Buta richtte echter te hoog. De Antwerpfans waren desondanks alweer aan het feest. Sprookje of realiteit?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/08/2019)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
39 Jens Teunckens
30 Aurélio Buta
2 Ritchie De Laet
3 Abdoulaye Seck
17 Robbe Quirynen
7 Didier Lamkel Ze
18 Martin Hongla
25 Alexis de Sart
11 Lior Refaelov (K) - 11'
14 Amara Baby
70 Dieumerci Mbokani - 55' (P)
 
70' 11 Lior Refaelov (uit)/
20 Sander Coopman (in)
80' 25 Alexis de Sart (uit)/
38 Faris Haroun (in)
85' 70 Dieumerci Mbokani (uit)/
10 Geoffry Hairemans (in)
K. St.-Truidense V.V.
21 Daniel Schmidt
22 Wolke Janssens - 87'
26 Jorge Teixeira
8 Ibrahima Sankhon
7 Jordan Botaka (K)
12 Samuel Asamoah
20 Samy Mmaee
29 Elton Acolatse
11 Yohan Boli - 50' - 80'
14 Alexandre De Bruyn
70 Hamza Masoudi
 
63' 29 Elton Acolatse (uit)/
30 Nelson Balongo-LIssondja-Vha (in)
70' 7 Jordan Botaka (uit)/
19 Stan Van Dessel (in)
86' 70 Hamza Masoudi (uit)/
50 Allan Goncalves Sousa (in)