R.S.C. Anderlecht

1 - 2

Zon. 15/09/2019 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Lotto Park

Toeschouwers: 19.263
 
Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters: Thibaud Nijssen - Rien Vanyzere

Vierde official: Wim Smet
 
Het is weer couckenbak...
Royal Antwerp FC sloeg ongenadig toe op transferdeadline day. Wie had Luciano D'Onofrio zoal uit de hoge hoed getoverd en wie had tijdens de interlandbreak indruk gemaakt op de technische staf van de Bosuil? Kevin Mirallas had al speelminuten gesprokkeld in het Regenboogstadion en tot verrassing van velen stuurde Laszlo Bölöni naast Wesley Hoedt voor een rol in defensie ook... Steven Defour voor een regulerende rol in de middenzone in de startersrij. De nieuwe recruut ging voor een opvallend debuut en als het even kon ook voor een knap resultaat in het herdoopte Constant Vandenstockstadion. Zijn nieuwe ploeggenoten waren het uiteraard eens met dat voornemen, maar waren ze bij RSC Anderlecht zomaar bereid dat te laten gebeuren? Onnodig de ogen open te houden, je hoorde zo wanneer de ex-Rode Duivel en ex-RSC Anderlechtspeler aan de bal kwam.

In het Lotto Park was overigens ook met de pionnen geschoven en zo belandde Rode Duivel Chadli heel diep in de spits om voor doelpunten te zorgen en zo een vervolg te breien aan de opmars die de recordkampioen ingezet leek te hebben met de zege in de classico van eind augustus tegen Royal Standard de Ličge. Royal Antwerp FC had na de turbulente midweekwedstrijd in het Koning Bosuilstadion van eind augustus ook niet geoogst tijdens de zesde speeldag tegen het SV Zulte Waregem van Francky Dury. De Great Old was zo, weliswaar met een wedstrijd minder op het conto, teruggezakt naar de rechterkolom. Er werd in de media zowaar gewaagd van een 'slechte' start, het woord crisis werd evenwel nog net niet in de mond genomen door de kenners. Aan motivatie voor beide clubs geen gebrek en dus gaven de fans royaal thuis in de Lotto Arena.

RSC Anderlecht had de aftrap. De bezoekers konden niet onmiddellijk van de steun in de rug gebruik maken om naar voren te trekken. Het was integendeel de thuisploeg die het balbezit claimde en al vroeg een eerste hoekschop wist af te dwingen via Wesley Hoedt. De Nederlandse centrale verdediger mocht dan aangekondigd zijn als hoogst twijfelachtig, hij vormde meteen een slotvast duo met Dino Arslanagic, terug van een langdurig herstel van blessure. De rood-witte verdediging liet zich geen moment uit verband halen door de door Verschaeren verstuurde lokale hoekschoppen, ook al omdat de defensie daarbij een stevig steuntje van Didier Lamkel Ze en Dieumerci Mbokani kreeg. Bij zijn eerste overtreding mocht Steven Defour op rapport komen bij de wedstrijdleiding die prompt de papieren vermaning uit de bovenzak viste.

Centrale verdediger Sandler was de volgende in het rijtje die een kleurtje kreeg nadat hij zeer opzichtig, met onsportieve middelen en zeer tot ongenoegen van Lior Refaelov spitsbroeder Dieumerci Mbokani vastgreep. Ook Lior Refaelov zelf en nog zovele anderen zouden delen in de gelekaartenregen van Visser. Het kruidde de wat kansarme eerste periode. Halverwege zorgde de thuisploeg voor enige opwinding in de rood-witte zestien. Adzic kopte de voorzet van Saelemaekers naast. Diezelfde Saelemaekers werd niet bestraft voor fopduik. Het leverde de thuisploeg zelfs een hoekschop op. Weinig consequent werd Chadli voor dezelfde daad in de tweede periode wel teruggefloten en van een publieke waarschuwing voorzien. Sinan Bolat moest overigens de vuisten bovenhalen. De rebound van Adzic scheerde het dak van het stadion.

Didier Lamkel Ze kon zoals gewoonlijk, weer op weinig bescherming rekenen en dus ontsnapte Vlap zowaar aan een flap van Visser. Net voor het rustsignaal kwam Royal Antwerp FC nog opzetten, maar meer dan een hoekschop voor Steven Defour leverde dat niet op.

De Great Old kwam in overdrive uit de kleedkamer. In weinige minuten realiseerden de bezoekers zo meer doelkansen dan in de hele eerste speelhelft de beide ploegen samen. Kevin Mirallas lag op links op de loer, werd bediend door Faris Haroun, kwam uit bij doelman Van Crombruggen en werd bovendien afgevangen in de buitenspelvlag. Lior Refaelov kon trappen op de voorzet van Aurélio Ulineia Buta, maar de Anderlechtdoelman kon het gevaar in twee tijden neutraliseren. Niet zo bij de vierde of was het ondertussen al diens vijfde doelpoging. Dieumerci Mbokani pikte het balverlies van Dewaele op, zette Lior Refaelov in stelling. In eerste instantie nog afgeweerd door Van Crombruggen, stuurde hij uiteindelijk achter de rug van de doelman de bal wel in doel, meteen zijn vijfde treffer van het seizoen. "Het is weer couckenbak", galmde minutenlang doorheen het stadion.

Royal Antwerp FC was tijdelijk helemaal baas en had al meteen een verdubbeling aan de voet. Leverde Aurélio Ulineia Buta de voorzet aan de ene kant, aan de andere kant moest hij Adzic afstoppen ten koste van een hoekschop voor Verschaeren. De handschoenen van Sinan Bolat bleven baas. Even later gleed de Antwerpdoelman ook met de linkerhand tot bij een voorzet van Verschaeren. Bij RSC Anderlecht had coach Davies nog maar pas zijn contingent aangesproken of ook Steven Defour werd op het uur op eigen vraag door Laszlo Bölöni teruggeroepen. RSC kwam nauwelijks gevaarlijk in het stuk voor of Chadli streelde de assist van Sandler met het hoofdhaar over Sinan Bolat in doel. Royal Antwerp FC reageerde onmiddellijk. Van Crombruggen moest eens te meer met de vuist aan het werk.

De afgeweerde hoekschop van Lior Refaelov leverde in de rebound nog een aardige kopslag op voor Kevin Mirallas, al zat Van Crombruggen er opnieuw heel degelijk bij. Lior Refaelov werd ten koste van de gele kaart door Sambi Lokonga ingetoomd en de Anderlechtenaar moest even later wegwezen na een smerige trap op de enkel van Aurélio Ulineia Buta. Een directe rode kaart was ook een mogelijkheid! Wissels over en weer. Amara Baby was zo een van die offensieve invallers. Zo'n kleine tien minuten voor tijd liet Laszlo Bölöni ook Koji Miyoshi los voor een (historische) invalbeurt. Didier Lamkel Ze had het al eerder kunnen afmaken, maar het was de Japanner die op rebound van zijn eigen schot, een streep trok in het dak van het doel. De driepunter ging mee naar Deurne-Noord. Steven Defour zag er het plezier wel van in...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/09/2019)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta - 71'
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
6 Simen Juklerřd
7 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun (K)
16 Steven Defour - 12'
87 Kevin Mirallas
11 Lior Refaelov - 34' - 48'
70 Dieumerci Mbokani
 
60' 16 Steven Defour (uit)/
25 Alexis de Sart (in)
80' 87 Kevin Mirallas (uit)/
14 Amara Baby (in) - 90'
82' 11 Lior Refaelov (uit)/
19 Koji Miyoshi (in) - 87'
R.S.C. Anderlecht
30 Hendrik Van Crombrugge
54 Killian Sardella
34 Philippe Sandler - 20'
22 Elias Cobbaut
50 Sieben Dewaele
17 Luka Hadzic
48 Albert Sambi Lokonga - 72' - 77'
51 Yari Verschaeren
56 Alexis Saelemaekers
10 Michel Vlap
19 Nacer Chadli (K) - 65' - 80'
 
55' 17 Luka Hadzic (uit)/
49 Jeremy Doku (in)
76' 51 Yari Verschaeren (uit)/
89 Pieter Gerkens (in)
83' 50 Sieben Dewaele (uit)/
39 Edo Kayembe (in)