Club Brugge K.V.

2 - 1

Zon. 16/05/2021 18:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Jan Breydelstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters: Christophe Battiston - Romain Devillers

Vierde official: Jan Boterberg
 
Great Old blijft op derde plaats na bezoek aan Jan Breydel
De heen- en terugwedstrijd van de Champions' Play-Off tussen Royal Antwerp FC en Club Brugge KV werden kort, heel kort na elkaar betwist. Na het ontgoochelende gelijkspel tijdens de midweekwedstrijd op de Bosuil, stonden beide clubs deze zondag opnieuw tegenover elkaar. Dit keer was het (lege) Jan Breydelstadion plaats van afspraak. De thuisploeg kon aan de slag met een ongewijzigd basiselftal en dus viel tweevoudig Gouden Schoen Vanaken weer buiten de startersrij. Die luxe kon Antwerpcoach Frank Vercauteren zich alvast niet permitteren. Hij moest voorzien in de vervanging van Birger Verstraete die als eerste speler tijdens deze Champions' Play-Off verstek moest geven vanwege gele overlast na een aller belachelijkste boeking van scheidsrechter Van Driessche! Beperkt in zijn keuzes door langdurige blessure van o.a. aanvoerder Faris Haroun en gezondheidsperikelen allerhande, deed de selectieheer van de Bosuil beroep op Alexis de Sart om de vacante plaats in te nemen. De jonge middenvelder kende vorig seizoen een blitzstart in Deurne-Noord, maar ook hij werd de afgelopen maanden getroffen door blessures. Fans en media hoopten op beter. Eleven focuste ondertussen op de maagdelijk propere handschoenen van beide doelmannen na de partij van donderdag. Scheidsrechter van dienst was Nicolas Laforge, achter de schermen bijgestaan door Nathan Verboomen.

Royal Antwerp FC had de aftrap en trok meteen in de aanval. Binnen de eerste drie minuten kon Dieumerci Mbokani tot drie keer aanleggen met het hoofd. Mignolet aan het werk zetten kon de clubtopschutter echter niet. Mata was de eerste Brugse speler om een poging tot strafschop te wagen na een gedurfde tackle buiten de zestien van Ritchie De Laet. De wedstrijdleiding greep niet in, al vond Eleven-commentator Jbari (ex-Club Brugge KV) dat een betwistbare beslissing. Nog tijdens de eerste tien minuten mocht Vormer tot twee keer toe naar het cornervlaggetje. De rood-witte defensie stond pal. Na (vermeend) handspel van Maxime Le Marchand liftte de Brugse aanvoerder de bal over de kooi van Jean Butez. Na het eerste kwartier viel de amusementswaarde van de partij terug, al viel over de inzet van beide teams niets te klagen. Een kleine tien minuten voor het rustsignaal kwam Vormer na dubbelspel binnen bereik van het Antwerpdoel, al was daar nog Maxime Le Marchand om even voor de doellijn redding te brengen. Appel van de thuisploeg na vermeend handspel van Abdoulaye eindigde met een zwak schot van onzichtbare Rits naast het doel van Jean Butez. Hij zou zijn plaats na de kampwissel afstaan aan Vanaken.

Ondanks de inbreng van de tweevoudige Gouden Schoen, kon Royal Antwerp FC aan het begin van de tweede spelperiode een flink aantal keren tegenprikken. Koji Miyoshi haalde het van Sobol, maar het schot uit de draai van de kwieke middenvelder miste de kracht om Mignolet te verontrusten. De rush van Lang ging de achterlijn over. Dan liep dat een stuk beter voor De Ketelaere. Aangespeeld door Sobol liep hij de linkerflank aan flarden, vond centraal Dost als aflossing en knalde beheerst in de korte hoek. Club Brugge KV op een zucht van de titel. Zo leek het net geen honderd seconden. Het applaus op de Brugse banken nauwelijks uitgestorven of Dieumerci Mbokani verlengde een assist binnenkant links van Jordan Lukaku tot tegen de blauw-zwarte touwen. Het was evenwel niet lang genieten voor de rood-witten. Kossounou stuurde diep. Lang drong de zestien binnen. Jean Butez veegde de bal uit de richting van zijn doel. De Brugse aanvaller liet het hangen en ging plat over het lichaam van de Antwerpdoelman. Scheidsrechter Laforge wees (ten onrechte) naar de stip. Koud kunstje voor invaller Vanaken om het cadeau in de linkerbenedenhoek te prikken, al moet gezegd dat Jean Butez er nog heel dicht bij kwam. Ondanks de mooie individuele stats voor de passing van Martin Hongla Yma II en het aantal gewonnen duels van Alexis de Sart, slaagde de Great Old er niet meer in de achterstand een tweede keer op te halen. De derde plaats blijft binnen bereik, maar er volgen nog twee aartsmoeilijke opdrachten...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/05/2021)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck
31 Maxime Le Marchand - 11'
2 Ritchie De Laet (K) - 80'
30 Aurélio Buta
25 Alexis de Sart
18 Martin Hongla - 44'
94 Jordan Lukaku
19 Koji Miyoshi
16 Pieter Gerkens
70 Dieumerci Mbokani - 62' - 88'
 
82' 16 Pieter Gerkens (uit)/
14 Nill De Pauw (in)
82' 19 Koji Miyoshi (uit)/
90 Felipe Avenatti (in)
82' 94 Jordan Lukaku (uit)/
23 Nana Ampomah (in)
88' 25 Alexis de Sart (uit)/
15 Frank Boya (in)
Club Brugge K.V.
88 Simon Mignolet
26 Maarten Vandevoordt
77 Clinton Mata
44 Brandon Mechele
5 Odilon Kossounou
2 Eduard Sobol
25 Ruud Vormer
3 Eder Balanta - 33'
26 Mats Rits
90 Charles De Ketelaere - 60'
29 Bas Dost
 
46' 26 Mats Rits (uit)/
20 Hans Vanaken (in) - 66'
73' 29 Bas Dost (uit)/
28 Ignace Van Der Brempt (in) - 80'
82' 3 Eder Balanta (uit)/
15 Matej Mitrovic (in)
90' 10 Noa Lang (uit)/
7 Tahith Chong (in)