R. Antwerp F.C.

0 - 0

Don. 21/07/2022 19:00 u.

KF Drita Gjilan

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.000
 
Scheidsrechter: Philip Farrugia (Mlt)

Lijnrechters: Alan Camilleri (Mlt) - James Muscat (Mlt)
 
Indrukwekkend aantal doelpogingen levert geen resultaat op
Nauwelijks twee maanden na de laatste opdracht van de campagne 2021-2022, was het verzamelen geblazen voor de nieuwe technische staf, de nieuwgevormde selectie en de rood-witte achterban voor de eerste wedstrijd met inzet van het nieuwe seizoen. KF Drita meldde zich uiteindelijk op de oorspronkelijk voorziene datum in het Bosuilstadion nadat het zich in de eerste plaatsingsronde van kwalificatie wist te verzekeren. Hoofdcoach Mark van Bommel stuurde met Vincent Janssen en Toby Alderweireld slechts twee van zijn nieuwelingen tussen de lijnen. Clubopgeleide Laurit Krasniqi kreeg de voorkeur op Sam Vines en mocht over links zijn naamgenoot op de uiterst rechtste positie van het defensieve blok van de tegenstander tegemoet lopen. Vestimentair weinig tot geen verrassingen, al viel de fluo-shirt van doelman Jean Butez wel op tussen het sobere rood-wit van zijn ploeggenoten. Nieuweling Toby Alderweireld mocht zich meteen opmaken om als aanvoerder van de Great Old de honneurs waar te nemen in de middencirkel. Philip Farrugia was door de Uefa aangeduid om de partij conform het voetbalreglement in goede banen te leiden.

Bezoeker Simonovski mocht weliswaar de partij op gang trappen, maar de bal verhuisde weldra naar het andere kamp. Antwerpdoelman Jean Butez verscheen pas na vijf minuten voor het eerst vol in beeld na een teruglegger van Toby Alderweireld. Royal Antwerp FC claimde balbezit en zocht ruimte over rechts. Zo beliep Benson Manuel de achterlijn, de doelpoging van Alhassan Yusuf Abdullahi was evenwel te hoog gericht. Radja Nainggolan zorgde voor een rimpeling aan gevaar via zijn door Pieter Gerkens verlengde hoekschop, de eerste van de partij. Er zouden er nog veel volgen. Het schot van Vincent Janssen werd uiteindelijk afgeblokt. Een nieuwe voorzet van Radja Nainggolan werd even later door Pieter Gerkens net naast geknikt. Alhassan Yusuf Abdullahi moest vanwege de wedstrijdleiding zonder verzorging verder. Op dat ogenblik al activiteit naast de lijnen vanwege KF Drita. De inworp van Laurit Krasniqi, verlengd door Pieter Gerkens, leverde vanop de rand van de zestien niet meer dan een gekraakt schot van Vincent Janssen op. Bij zijn eerste verschijning in de zestien probeerde Muja er de zwaarste sanctie uit te slepen, de wedstrijdleiding ging er niet op in. Diens teamgenoot Simonovski werd wel teruggefloten voor buitenspel. Benson Manuel werd naar het hoekje gestuurd, Balde ontzette zijn kamp. Stevige versnelling van Alhassan Yusuf Abdullahi, hij richtte evenwel centimeters naast de buitenkant van de staak. Ook Radja Nainggolan zag zijn uithaal naast gaan. Scheidsrechter Farrugia ging over de hekel bij het thuispubliek nadat hij Vincent Janssen een stevige bolwassing toediende. De vrijschop van Radja Nainggolan werd afgeweerd, de rebound van Alhassan Yusuf Abdullah kwam te breed uit. Toby Alderweireld vond net als Benson Manuel en Dinis (da Costa Lima) Almeida een stel benen op zijn weg richting doel. Royal Antwerp FC moest naar binnen zonder beloning voor het vele aanvallende werk.

Twee ongewijzigde elftallen na de kampwissel. Handen uit de mouwen bij Antwerpdoelman Jean Butez bij een poging van Baftiu. Net als voor rusten mocht Radja Nainggolan de eerste corner trappen ter rechterzijde. Limani ontzette zijn kamp en Muja ging richting Butez tot hij zich uiteindelijk vastliep bij Laurit Krasniqi. Toby Alderweireld verlegde meteen de bal richting bezoekend doel. Alhassan Yusuf Abdullahi werd door Farrugia geboekt voor een tackle op de bal. Het leverde KF Drita zo'n 25 meter van doel een vrijschop op. Krasniqi belandde in de grijphanden van Jean Butez. Doelman Maloku moest stevig reageren om de kopslag van Dinis (da Costa Lima) Almeida te pareren. Toby Alderweireld probeerde het van ver, maar kende evenmin succes. Op het uur pakten de bezoekers uit met een dubbele wissel. Het bracht evenwel geen ommekeer in de ontwikkelingen. Benson Manuel trapte de hoekschop, Krasniqi weerde af. De inspanningen van de Reds werden ondersteund met een stevig volume vanop de tribunes. In de rebound kon Dinis (da Costa Lima) Almeida koppen, maar werd teruggefloten voor overtreding (?) op de doelman. Nauwelijks op het terrein of Namani werd opgeschreven na een stevige fout op Benson Manuel. Halverwege de tweede helft voorbij, mochten de bezoekers hun eerste en enige hoekschop proberen benutten. Limani stuurde de bal ver naast het doel van Jean Butez. Aan de overkant ging de belegering van de bezoekende zestien onverminderd door. Een gaatje vinden lukte ook Pieter Gerkens op kopbal niet. Laurit Krasniqi werd in zijn voorzet gehinderd door Limani, Vincent Janssen liftte over de dwarsligger. KF Drita werd na al de vertragingsmanoevers met slechts zes minuten extra-tijd bestraft, maar bleef ultiem in de organisatie. Geen doelpunten op de Bosuil en dat is veel minder dan de Antwerpfans hadden verwacht...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/07/2022)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet
23 Toby Alderweireld (K)
61 Dinis Almeida
50 Laurit Krasniqi
4 Radja Nainggolan
8 Alhassan Yusuf Abdullahi - 53'
16 Pieter Gerkens
19 Koji Miyoshi
14 Benson Manuel
18 Vincent Janssen
 
61' 8 Alhassan Yusuf Abdullahi (uit)/
6 Birger Verstraete (in)
61' 4 Radja Nainggolan (uit)/
99 Michael Frey (in)
75' 19 Koji Miyoshi (uit)/
10 Michel-Ange Balikwisha (in)
KF Drita Gjilan
1 Faton Maloku
2 Besnik Krasniqi
5 Ardian Limani
26 Prince Balde
18 Ilir Blakcori - 70'
10 Muharrem Jashari
4 Ron Broja
8 Arbnor Muja
80 Blend Baftiu
17 Almir Ajzeraj
70 Marko Simonovski
 
78' 70 Marko Simonovski (uit)/
9 Ardit Tahiri (in)
78' 80 Blend Baftiu (uit)/
7 Hamdi Namani (in) - 80'
83' 8 Arbnor Muja (uit)/
22 Kastriot Selmani (in)